Φράιμπουργκ - Ολυμπιακός 5-0: Διασυρμός με πεντάρα και «τελικός» με την Μπάτσκα Τόπολα! (vids)

Δημήτρης Τομαράς

bet365

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 από 8', έχανε 4-0 στο ημίχρονο, ηττήθηκε τελικά 5-0 από τη Φράιμπουργκ και πλέον θα παίξει «τελικό» για μια θέση στο Conference League εναντίον της Μπάτσκα Τόπολα στο τελευταίο ματς του ομίλου, εντός έδρας.

Σε μία από τις πιο άσχημες ευρωπαϊκές του βραδιές ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με το ευρύ 5-0 στη Γερμανία από τη Φράιμπουργκ. Χατ τρικ ο Γκρέγκοριτς με τους Γερμανούς να προηγούνται 4-0 στο α' μέρος! Τραυματίστηκε ο Ποντένσε βγαίνοντας με πόνους έξω. Είναι το 2ο βαρύ σκορ για τον Μαρτίνεθ μετά τον ΠΑΟΚ και μένει να φανεί πώς μπορεί να αλλάξει και εκείνος την κατάσταση.

Ο μόνος που στάθηκε στο ύψος του ήταν ο κόσμος των Πειραιωτών στη Γερμανία. Ο 12ος παίκτης για τον Ολυμπιακό που τον στήριξε στη διάρκεια του ματς από την εξέδρα.

Φράιμπουργκ - Ολυμπιακός: Πώς ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Η γηπεδούχος Φράιμπουργκ παρατάχθηκε στο ματς με 3-4-3 έχοντας τον Ατουμπόλου στην εστία, τους Σιντίλια, Γκίντερ και Λάινχαρτ στην τριάδα της άμυνας ενώ ο Ντόαν με τον Μακένγκο ήταν στα άκρα ως φουλ μπακ. Ο Εγκεστάιν με τον Χέφλερ στη μεσαία γραμμή, έχοντας τον Γκρέγκοριτς στην κορυφή ως φορ και τους Χέλερ με τον Γκρίφο στα άκρα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με έναν σχηματισμό στο 4-3-3 με τον Πασχαλάκη στο τέρμα, τους Ορτέγα, Ντόι, Ρέτσο και Ροντινέι στην τετράδα της άμυνας ενώ ο Μαντί Καμαρά με τους Αλεξανδρόπουλο και Έσε ήταν στον άξονα. Ο Ποντένσε με τον Φορτούνη ήταν βάσει αρχικού σχεδίου για να παίξουν στα άκρα, με τον Ελ Καμπί να είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Δύο γκολ μέχρι το 8' με τον Γκρέγκοριτς η Φράιμπουργκ και ένα... εφιαλτικό 4-0 έως το 42'!

Η κάκιστη εικόνα του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα του αγώνα απέφερε 2 γκολ για τη Φράιμπουργκ μέχρι το 8'! Και όμως καλά το διαβάζετε. Δύο γκολ από τον ίδιο παίκτη, τον Γκρέγκοριτς.

Το 1-0 - που ήρθε στο 3' - προήλθε προφανώς από σημαντική αδράνεια στην άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Εγκεστάιν έκανε τη σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Γκρέγκοριτς και παρότι είχε τον Παναγιώτη Ρέτσο στην πλάτη του έκανε το πλασέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 8ο λεπτό ήρθε και το 2-0. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ (από τον Ντοάν), ο Γκρέγκοριτς και πάλι είναι ο άνθρωπος που βρίσκει δίχτυα καθώς πήδηξε στην περιοχή του Ολυμπιακού και με κεφαλιά έκανε το 2-0. Μέχρι το 10' ο Φορτούνης ήταν ο μόνος που πάλευε και έβγαλε τουλάχιστον 2 φάσεις. Η μία μάλιστα στο 10' με σουτ ήταν ιδιαίτερα καλή. Μετά το 10' Η Φράιμπουργκ απείλησε ξανά.

Το έκανε με τον Γκρίφο και μετά στο 20' με τον Γκρέγκοριτς που από πολύ καλή θέση έχασε το... άχαστο. Στο 33' ο Αλεξανδρόπουλος έκανε ωραία κίνηση με το σουτ του να κόβεται ενώ σχεδόν αμέσως μετά είχε μία κεφαλιά που κόπηκε στο τσακ και λίγο πριν περάσει τη γραμμή. Στο 36' η Φράιμπουργκ θα έβαζε και το 3-0 ξανά με τον Γκρέγκοριτς απέναντι σε έναν κάκιστο έως και τραγικό Ολυμπιακό.

Και στο 42' οι παίκτες της κυκλοφόρησαν εξαιρετικά τη μπάλα (με τον Γκρέγκοριτς να έχει συμμετοχή στη φάση) για το 4-0 με τον Σιλντίγια με σουτ που επιχείρησε να βγάλει ο Πασχαλάκης αλλά δεν τα κατάφερε. Οι Γερμανοί έπειτα από την πολύ καλή τους αυτή επίθεση βγήκαν και μετά μπροστά έχοντας και άλλα σουτ όπως του Γκρέγκοριτς στο 45' που πέρασε έξω. Ένα... εφιαλτικό πρώτο μέρος για τον Ολυμπιακό που δεν έκανε τίποτα σωστά και κινδύνευσε και με άλλα γκολ.

Μέσα ο Ιμπόρα και τριάδα στην άμυνα, τραυματίστηκε ο Ποντένσε και 5-0 η Φράιμπουργκ!

Στο β' μέρος ο Μαρτίνεθ άλλαξε νωρίς τον Αλεξανδρόπουλο για να παίξει με τριάδα πίσω και έναν εκ των στόπερ να είναι ο Ιμπόρα. Ο Ολυμπιακός δέχθηκε ξανά πίεση και είχε την ατυχία να χάσει με τραυματισμό τον Ποντένσε στο 50' μετά από φάουλ πάνω στον Πορτογάλο το οποίο δεν δόθηκε. Στο 60ό λεπτό ο Ελ Καμπί έκανε έναν ελιγμό και ένα γύρισμα έξω.

Στο 68' ο Ελ Καμπί βρέθηκε πολύ κοντά σε ένα γκολ. Αν και ήταν κοντά στην αντίπαλη εστία τελικώς δεν μπόρεσε να βγάλει καλή τελική. Στο 78' ο Ολυμπιακός δέχθηκε και 5ο γκολ με το σκορ να πηγαίνει σε πολύ άσχημα επίπεδα.

Ο Ρέτσος έχασε τη φάση στην αρχή, ο Ιμπόρα είδε τον Μακένγκο να περνάει άνετα στην επίθεση, έκανε το γύρισμα και παρότι ο Έσε φάνηκε να ελέγχει τη φάση, το... τσίμπημα ή η προσπάθεια που έκανε για να διώξει έστειλε τη μπάλα πάνω στον Ντοάν για το ιδιαίτερα βαρύ 5-0. Στο 82' ο Μασούρας είδε το σουτ του να αποκρούεται και ενώ βρέθηκε απέναντι από την εστία των Γερμανών. Στο ματς κατά τα άλλα δεν διαφοροποιήθηκε κάτι κλείνοντας μία πολύ κακή / άσχημη βραδιά για τους Πειραιώτες.

MVP: Θέλει και ερώτημα; Μα βέβαια ο Γκρέγκοριτς με χατ τρικ (και ασίστ) το πρώτο μέρος και μάλιστα σε ένα διάστημα πιο μικρό από τα 40 λεπτά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Καλό παιχνίδι από τους χαφ της Φράιμπουργκ. Κυρίως από παίκτες όπως ο Εγκεστάιν. Πολύ καλές κινήσεις και κράτημα της μπάλας από τον Γκρίφο. Από τον Ολυμπιακό μόνο ο Φορτούνης στάθηκε όσο μπορούσε και έως ένα σημείο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όλος ο Ολυμπιακός του α' μέρους έαν βγάλουμε έξω τον Φορτούνη. Κάκιστη εικόνα. Πάρα πολύ κακή. Ένα από τα χειρότερα ημίχρονα σε επίπεδο ευρωπαϊκών αγώνων για τον Ολυμπιακό. Γενικά σε πολύ κακή ημέρα όλη η άμυνα και ακόμα και οι χαφ για το πιο μεγάλο διάστημα του ματς.

Η ΓΚΑΦΑ: Βάζουμε κυρίως τη φάση του γκολ της Φράιμπουργκ στο 2-0. Εκεί όπου Ο Γκρέγκοριτς βρέθηκε σε έναν... όμιλο παικτών και σκόραρε με κεφαλιά σχεδόν άνετος και αμαρκάριστος. Κακή αντίδραση και στο 5-0 με τον Εσε.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Υπήρχαν ορισμένα λάθη από τον διαιτητή. Κυρίως για φάσεις με φάουλ όπως τη στιγμή του τραυματισμού του Ποντένσε που έγινε παράβαση σε βάρος του και δεν δόθηκε.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Είτε πήγε είτε δεν πήγε ο Ολυμπιακός στο Φράιμπουργκ το ίδιο ήταν. Το α' μέρος ήταν ένα από τα χειρότερα που έχουμε δει από μεριάς Πειραιωτών για να έρθει μετά αυτό το 5-0 στη Γερμανία. Ένα εφιαλτικότατο βράδυ για τον Ολυμπιακό με πολύ σημαντικές ευθύνες προπονητή και παικτών.

ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ: Ατουμπόλου, Σιντίλια, Γκίντερ, Λάινχαρτ (67' Γκίντε), Ντόαν, Μακένγκο, Εγκεστάιν, Χέφλερ (67' Αντάμου), Χέλερ (78' Σαλάι), Γκρίφο (78' Βέινχαουπτ) και Γκρέγκοριτς (66' Ροχλ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ορτέγα, Ντόι, Ρέτσος, Ροντινέι (84' Κίνι), Εσε (84' Καρβάλιο), Μαντί Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (46' Ιμπόρα), Ποντένσε (50' Μασούρας), Φορτούνης και Ελ Καμπί (84' Ελ Αραμπί).

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα