Μαρσέιγ – Μπράιτον 2-2: Βολική ισοπαλία για την ΑΕΚ (vid)

Brighton

bet365

Η Μαρσέιγ προηγήθηκε 2-0 με δύο γκολ μέσα σε 89 δευτερόλεπτα, αλλά η Μπράιτον έδειξε χαρακτήρα και έφτασε στην ισοφάριση (2-2), η οποία... κράτησε την ΑΕΚ μόνη πρώτη στον δεύτερο όμιλο του Europa League.

Ματσάρα με ωραίο ρυθμό, εκατέρωθεν ευκαιρίες, τέσσερα γκολ και νικήτρια την… ΑΕΚ στο «Βελοντρόμ», αφού Μαρσέιγ και Μπράιτον αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στη Μασσαλία, με την Ένωση να παραμένει μόνη πρώτη στον δεύτερο όμιλο του Europa League.

Δύο γκολ μέσα σε 89 δευτερόλεπτα!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και άσκησαν πίεση στην εστία του Τζέισον Στιλ, ο οποίος έβγαλε με τα ακροδάχτυλα μια εκτέλεση φάουλ του Ζορντάν Βερετού, προτού οι Μασσαλοί «χτυπήσουν» δύο φορές μέσα σε 89 δευτερόλεπτα.

Στο 19’, ο Τζόναταν Κλάους κινήθηκε ωραία από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και εκεί ο Σανσέλ Μπεμπά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα της Μπράιτον, ανοίγοντας το σκορ με πλασέ.

Προτού προλάβουν καλά καλά να συνέλθουν οι Γλάροι, η Μαρσέιγ σημείωσε και δεύτερο γκολ όταν, ύστερα από «τσαφ» του Λιούις Ντανκ, ο Αμίν Χαρίτ βγήκε μόνος του από τα δεξιά, γύρισε στον επερχόμενο Βερετού, ο οποίος σημείωσε το 2-0, παρά την προσπάθεια του Στιλ.

Παρ’ ότι βρέθηκε να χάνει με δύο γκολ μόλις με την συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου (έφτασε τα είκοσι παθητικό, η αγγλική ομάδα με την χειρότερη άμυνα σε όλες τις διοργανώσεις), η Μπράιτον έδειξε χαρακτήρα και, αργά αλλά σταθερά, δημιούργησε τις ευκαιρίες της για να μπει και πάλι στο παιχνίδι.

Ο Πάου Λόπεθ, όμως, αρνήθηκε το γκολ με σωτήριες αποκρούσεις σε προσπάθειες των Ανσού Φατί, Ντάνι Γουέλμπεκ και Σόλι Μαρτς, διατηρώντας το προβάδισμα των δύο τερμάτων για την ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο στο πρώτο ημίχρονο.

Μεγάλη επιστροφή και 2-2

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε εντελώς… ανάποδα για την Μαρσέιγ, η οποία έχασε στο 50’ με τραυματισμό στον δεξιό μηρό τον Βερετού και, τέσσερα λεπτά αργότερα, είδε την Μπράιτον να μπαίνει και πάλι στο ματς με την μείωση του σκορ.

Ωραία κίνηση του (πάντα δραστήριου) Ταρίκ Λάμπτεϊ από τα αριστερά, συνδυασμό με τον Καόρου Μιτόμα και γύρισμα του Ιάπωνα στην περιοχή όπου ο Πασκάλ Γκρος, από το ύψος του πέναλτι, έδωσε νέο ενδιαφέρον στη συνέχεια της αναμέτρησης.

Η μείωση του σκορ από τους φιλοξενούμενους έδωσε μια… άγρια ομορφιά στο τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να χάνουν εκατέρωθεν ευκαιρίες, με την Μαρσέιγ να είναι αυτή που πλησίασε πιο πειστικά στο (τελειωτικό) 3-1.

Στο 88’, όμως, ο Λάμπτεϊ ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Κλάους, ο Ζοάο Πέδρο ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και, μετά τα δύο που σημείωσε στην πρεμιέρα εις βάρος της ΑΕΚ, σκόραρε εκ νέου από την άσπρη βούλα, δίνοντας στην Μπράιτον τον πρώτο της βαθμό σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και στερώντας από την Μαρσέιγ μια νίκη που θα της επέτρεπε να πιάσει την ΑΕΚ στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μαρσέιγ (Τζενάρο Γκατούζο): Πάου Λόπεθ – Κλάους, Μπεμπά, Μπαλέρντι, Μουρίγιο – Χαρίτ, Ρονζιέ, Βερετού (50’ λ. τρ. Ουνάχι) – Εντιαγιέ (79’ Ρέναν Λόντι), Ομπαμεγιάνγκ (62’ Βιτίνια), Κορέα (62’ Σαρ).

Μπράιτον (Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι): Στιλ – Φέλτμαν, Φαν Χέκε, Ντανκ, Λάμπτεϊ – Νταούντ (67’ Γκίλμουρ), Γκρος – Μαρτς (77’ Αντίγκρα), Φατί (67’ Ζοάο Πέδρο), Μιτόμα – Γουέλμπεκ (77’ Φέργκιουσον).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα