Αντίπαλος Ολυμπιακός: Το προφίλ της Μπάτσκα Τόπολα

osfp

bet365

Η δευτεραθλήτρια Σερβίας, Μπάτσκα Τόπολα βρίσκεται στον δρόμο του Ολυμπιακού για τους ομίλους του Europa League.

Από το 4ο γκρουπ δυναμικότητας, η Μπάτσκα Τόπολα είναι η ομάδα που βρέθηκε στον δρόμο του Ολυμπιακού για τους ομίλους του Europa League.

ΙΣΤΟΡΙΑ: Μία ομάδα που έχει περάσει από χίλια… κύματα για την ονομασία της. Το 1913 ιδρύθηκε ως Τοπολιάι Σπορ Κλαμπ και μέχρι το 2013 άλλαξε επτά φορές (!) το όνομα της και μέχρι σήμερα είναι ως FK TSC Μπάτσκα Τόπολα. Το 2019 κατέκτησε το πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας και έκτοτε βρίσκεται σε συνεχή άνοδο με αποκορύφωμα την 2η θέση της περσινής σεζόν και τα ημιτελικά του κυπέλλου.

ΕΔΡΑ: TSC Arena. Το γήπεδο της Μπάτσκα Τόπολα βρίσκεται στο κέντρο της περιοχής και έχει χωρητικότητα 4.500 θέσεις ενώ πρόκειται για ένα από τα πιο καινούργια γήπεδα της χώρας. Οι κατασκευές ολοκληρώθηκαν το 2021 και τον Σεπτέμβρη του ίδιου έτους άνοιξε για πρώτη φορές τις πύλες της για την τοπική ομάδα.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο 42χρονος Ζάρκο Ζέλετιτς είναι ο άνθρωπος που έχει φτάσει την ομάδα σε τέτοιο επίπεδο. Ως ποδοσφαιριστής πέρασε από την Ελλάδα με τη φανέλα της Ρόδου ενώ βρίσκεται εκεί από τον Νοέμβρη του 2021. Έκτοτε μετράει 68 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις με απολογισμό 36 νίκες, 15 ισοπαλίες και 17 ήττες.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Μία… ντουζίνα παίκτες έχει προσθέσει στο ρόστερ της η ομάδα έχοντας ξοδέψει σχεδόν ένα εκατ. ευρώ. Ο Μίλος Πάντοβιτς είναι η ακριβή αγορά έναντι 300 χιλιάδες ευρώ ενώ έχει αποκτήσει τους Στάνιτς, Κούβελιτς, Βλαλούκιν, Τζόρτζεβιτς, Μίσιτς, Σίμιτς, Σος, Ρακόνιατς και Τσίρκοβιτς. Από την άλλη, η πώληση του Μιχάιλο Μπάνιατς έφερε στα ταμεία το ποσό του 1,6 εκατ. ευρώ.

ΑΣΤΕΡΙ: Σάσα Γιοβάνοβιτς. Ο 30χρονος εξτρέμ έχει βρει τον εαυτό του στην Μπάτσκα Τόπολα καθώς πέρσι πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και μία γεμάτη σεζόν, παίζοντας βασικό ρόλο στην επιτυχία του συλλόγου. Συνολικά πέτυχε 10 γκολ και μοίρασε 14 ασίστ σε 36 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ: Τερμάτισε στην 2η θέση του περσινού πρωταθλήματος της Σερβίας (στην ισοβαθμία με την 3η Τσουκαρίτσκι) και πέρασε στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Εκεί αποκλείστηκε από την Μπράγκα με δύο ήττες (0-3, 1-4) και πέρασε κατευθείαν στους ομίλους του Europa League.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ: Έχει μπει με αέρα… πρωταθλητή στη Σερβία καθώς μετά την ματσάρα κόντρα στην Παρτιζάν και το τελικό 3-3, έχει ένα σερί τεσσάρων νικών κόντρα σε Νις (3-0), Ραντνίσκι (1-0), Ματίς (3-0) και Μπέλγκραντ (1-0). Αυτή τη στιγμή είναι 1η με 13 βαθμούς και στο +1 από τον Ερυθρό Αστέρα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα