Νέμεθ στο Gazzetta: «Μακάρι να ήμουν στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ»

Νέμεθ στο Gazzetta: «Μακάρι να ήμουν στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ»

bet365

Το Gazzetta συνάντησε στην Βουδαπέστη τον Κρίστιαν Νέμεθ, ο οποίος θυμήθηκε τα χρόνια του στην Ελλάδα και… υποσχέθηκε πως θα βρεθεί στην Αθήνα για να επισκεφθεί το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Αποστολή στη Βουδαπέστη: Γιάννης Σαπουντζάκης

Τη σεζόν 2009-2010 βρέθηκε στην ΑΕΚ ως δανεικός από τη Λίβερπουλ και το πέρασμά του από την Ελλάδα τον έφερε επίσης στον Ολυμπιακό και τον Ολυμπιακό Βόλου.

Στα 34 του πλέον, ο Κρίστιαν Νέμεθ επέστρεψε στην Ουγγαρία και αγωνίζεται για την ΜΤΚ Βουδαπέστης, όμως όπως εκμυστηρεύθηκε στο Gazzetta, που βρίσκεται στη Βουδαπέστη για τον τελικό του Europa League, στο μυαλό του είναι ακόμα η χώρα μας. Γι’ αυτό το λόγο παρακολουθεί το ελληνικό πρωτάθλημα και περιμένει την ώρα να επισκεφθεί το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Νέμεθ στο Gazzetta:

- Πώς είναι να φιλοξενείς ένα τέτοιο παιχνίδι στην χώρα σου;

- Όπως γνωρίζεις, χτίσαμε αυτό το καινούργιο γήπεδο και απ’ την αρχή ήταν στα σχέδιά μας να φιλοξενήσουμε τέτοιους μεγάλους τελικούς. Και το πρώτο βήμα είναι αυτός ο τελικός του Europa League. Όπως βλέπεις, όλοι οι φίλαθλοι είναι χαρούμενοι γι’ αυτό και μακάρι να είναι μια επιτυχημένη βραδιά.

- Πώς έχεις ζήσει την ατμόσφαιρα στην πόλη τις 2-3 τελευταίες ημέρες, που έχουν έρθει όλοι οι φίλαθλοι;

- Είμαστε ενθουσιασμένοι και προσπαθούμε να είναι όλα έτοιμα. Όπως ξέρεις, είναι πολλοί φίλαθλοι και από την Σεβίλλη και από την Ρώμη και είναι όλοι πολύ ενθουσιώδεις, οπότε η ασφάλεια είναι το πιο σημαντικό. Είναι πολλά πράγματα που πρέπει να προετοιμάσεις για τέτοιου είδους παιχνίδια, όμως πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι και θα περάσουν όλοι καλά.

Νέμεθ στο Gazzetta: «Μακάρι να ήμουν στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ»

- Τι περιμένεις από το παιχνίδι;

- Είμαι λίγο στεναχωρημένος, γιατί είμαι φίλαθλος της Γιουβέντους και στο τέλος δεν τα κατάφεραν. Είμαι όμως χαρούμενος που υπάρχει μια ιταλική ομάδα στον τελικό κι ελπίζω να κερδίσουν.

- Πιστεύεις ότι θα είναι ο πρώτος χαμένος τελικός για την Σεβίλλη, μετά από έξι νίκες;

- Έτσι πιστεύω! Έχει έρθει η ώρα. Ειδικά, επειδή κέρδισαν τη Γιουβέντους!

- Παρακολούθησες καθόλου τι έγινε στην Ελλάδα φέτος;

- Παρακολουθώ το πρωτάθλημα και είμαι χαρούμενος για την ΑΕΚ. Το άξιζαν και ειδικά λόγω του καινούργιου γηπέδου. Είδα κάποια βίντεο από το γήπεδο και η ατμόσφαιρα είναι εκπληκτική!

- Πέρα από το πρωτάθλημα, κατέκτησαν και το Κύπελλο κι έκαναν το νταμπλ.

- Ναι, ήταν μια εκπληκτική χρονιά γι’ αυτούς! Έχω ακούσει, ότι είναι μια καλή ομάδα, πολύ οργανωμένη και προφανώς, αυτό, έφερε αυτό το αποτέλεσμα.

- Θα ήθελες να είσαι εκεί, στο γλέντι μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

- Μακάρι να ήμουν εκεί και να έβλεπα ένα από τα τελευταία παιχνίδια, ειδικά αυτά με τον Ολυμπιακό. Ένας φίλος μου ήταν εκεί και είδα κάποια βίντεο και ήταν τρελό!

- Φίλος σου από την Ουγγαρία ή Έλληνας;

- Από την Ουγγαρία!

- Ήταν και Ούγγροι μέσα στο παιχνίδι;

- Ναι!

- Παίκτες;

- Όχι, φίλαθλοι που τους αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο!

- Περιμένεις κι εσύ την ευκαιρία σου να πας να δεις το γήπεδο;

- Όταν τελειώσω την καριέρα μου, σίγουρα θα πάω να δω το νέο γήπεδο.

- Η φετινή χρονιά ήταν πολύ καλή για σένα, με εξαιρετικές εμφανίσεις. Πώς την είδες εσύ;

- Έπειτα από 15 χρόνια, επέστρεψα σπίτι για να παίξω. Η ομάδα που υπέγραψα ήταν στη δεύτερη κατηγορία και το σχέδιο ήταν να ανεβούμε, κάτι που καταφέραμε και ήμουν ο πρώτος σκόρερ την κατηγορίας. Ήταν μια καλή χρονιά και θα δούμε τι θα γίνει του χρόνου.

- Τι περιμένεις από το μέλλον;

- Έχω μάθει να σκέφτομαι το εγγύς μέλλον στο ποδόσφαιρο. Θα δούμε. Ειδικά μέσα στο καλοκαίρι, τα πάντα μπορούν να γίνουν. Θα μπορέσω να σου απαντήσω σε λίγους μήνες.

- Η Ελλάδα είναι όμως πάντα στο μυαλό σου, έτσι;

- Η Ελλάδα είναι πάντα στο μυαλό μου και θέλω ακόμα να παίξω εκεί. Θα δούμε!

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα