Σεβίλλη: Το ιστορικό λάθος που την οδήγησε να φοράει τώρα λευκά

Σεβίλλη: Το ιστορικό λάθος που την οδήγησε να φοράει τώρα λευκά

sevilla-celta

bet365

Η Σεβίλλη θα φορά την κλασική της λευκή εμφάνιση με μαύρες κάλτσες στον τελικό του Europa απέναντι στη Ρόμα. Παρόλα αυτά αυτή η εμφάνιση θα μπορούσε να ήταν τελείως διαφορετική.

Είναι η ίδια εμφάνισή της με την οποία ξεκίνησε τη «χρυσή» της εποχή στο Europa στο 2006 στην πόλη του Αϊντχόφεν απέναντι στη Μίντλεσμπρο

Ήταν η ίδια εμφάνιση του 2014 για τον αγώνα με τη Μπενφίκα και μετά το 2016 με τη Λίβερπουλ. Ήταν η ίδια φανέλα με την οποία σήκωσε τον τελευταίο της τίτλο στην Κολωνία απέναντι στην Ίντερ. Όμως δεν ήταν αυτή η κλασική εμφάνιση της Σεβίλλης ή αυτό που είχαν στο μυαλό τους οι ιδρυτές της ομάδας.

Στις 31 Ιανουαρίου 1909, η Σεβίλλη συμφώνησε να δώσει έναν αγώνα με την Ουέλβα. Για εκείνη την περίσταση οι ιθύνοντες του συλλόγου είχαν την επιθυμία η Σεβίλλη να φοράει μια φανέλα με κόκκινες και άσπρες ρίγες, παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιούσε και η αγγλική Σάντερλαντ, με την οποία υπήρχε ιδιαίτερη σχέση.

Ήταν τέτοια η επιθυμία των ανθρώπων της Σεβίλλης που υπήρξε παραγγελία να έρθουν οι φανέλες από το Σάντερλαντ. Όμως οι εμφανίσεις δεν έφτασαν ποτέ, οπότε η Σεβίλλη έπρεπε να φορέσει λευκά, ξεκινώντας μια παράδοση που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Η Σεβίλλη έχει παίξει σε έξι τελικούς Europa League, τέσσερις με λευκές εμφανίσεις και δύο με κόκκινες και σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα