Μπακα-goal made in Greece (vids)

Μπακα-goal made in Greece (vids)

Γιώργος Ντυμένος
 Μπακα-goal made in Greece (vids)

bet365

Ο Τάσος Μπακασέτας σκόραρε ξανά, έφτασε τα τέσσερα γκολ και τις ισάριθμες ασίστ στην Ευρώπη και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της φάσης των ομίλων του Europa League.

Την «υπογραφή» του σε ακόμη μία νίκη της Τραμπζονσπόρ έβαλε χθες (3/11) ο Τάσος Μπακασέτας, καθώς σημείωσε το μοναδικό γκολ στη νίκη (1-0) της επί της Φερεντσβάρος και έτσι η ομάδα της γειτονικής χώρας θα συνεχίσει στα play offs για τους «16» του Conference League.

Την ίδια στιγμή ο 29χρονος μεσοεπιθετικός πιστοποίησε την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται από πέρσι και αν το τότε τον... έμαθαν περισσότερο στα «στενά» όρια της Τουρκίας όπου και οδήγησε το club του στην κατάκτηση του τίτλου, φέτος τον... γνωρίζουν για τα (πολύ) καλά και στην Ευρώπη. Οχι φυσικά πως τους ήταν άγνωστος αφού το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε στο στόχαστρο αρκετών ομάδων ενώ και με την Εθνική μας έκανε σούπερ εμφανίσεις στο Nations League, αλλά σε ελεύθερη... μετάφραση τα έχει «σπάσει» στις διοργανώσεις της UEFA.

Ηδη μετρά τέσσερα γκολ και ισάριθμες ασίστ σε μόλις οκτώ ματς που έχει παίξει, ενώ στα επτά εξ' αυτών βρήκε δίχτυα ή δημιούργησε κάποιο τέρμα. Στο μόνο που το όνομά του δεν συμπεριλήφθηκε στον πίνακα των σκόρερ ή δημιουργών ήταν το δεύτερο με την Κοπεγχάγη, όπου επειδή ήταν τραυματίας έπαιξε ως αλλαγή από το 78' και έπειτα.

Εκ των υστέρων δύναται να ειπωθεί πως αν ήταν καλά και ξεκινούσε βασικός η Τραμπζονσπόρ θα είχε (πάρα) πολλές πιθανότητες ώστε να πάρει εκείνη το «εισιτήριο» για τους ομίλους του Champions League, με γνώμονα μάλιστα πως παρότι αγωνίστηκε λίγο απείλησε δις με αξιώσεις!

Ας «θυμηθούμε» λοιπόν τα πεπραγμένα του στο δημιουργικό/εκτελεστικό κομμάτι.

Τα γκολ του...

*Στο 79' του πρώτου αγώνα με την Κοπεγχάγη για τα play offs του Champions League, όταν με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

*Στο 72' του Πριγκιπάτου όταν με ένα ωραίο σουτ μείωσε για την ομάδα του κόντρα στη Μονακό.

*Η εκτέλεση φάουλ/οβίδα στο 39' της αναμέτρησης με τον Ερυθρό Αστέρα στη Σερβία.

*Το φανταστικό χθεσινό του σουτ με το αριστερό στο 7' του αγώνα με τη Φερεντσβάρος, που διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό 1-0 για την Τραμπζονπόρ.

Οταν δεν σκόραρε για... εκατοστά...

*Με τα σχεδόν «κολλητά» του σουτ στο φινάλε της ρεβάνς με την Κοπεγχάγη, όπου το πρώτο πέρασε (λίγο) πάνω και την εστία του Ράιν και το δεύτερο στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Αν έκανε εκεί γκολ θα έστελνε το ζευγάρι στην παράταση.

*Με τη «βολίδα» του στο 23' της αναμέτρησης με την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία, όπου ο γκολκίπερ Ντιμπούζ έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε δύσκολα.

Οι ασίστ του...

*«Εφτιαξε» το γκολ του Γκόμεζ στην Ουγγαρία με αντίπαλο τη Φερεντσβάρος, όταν έπαιξε κάθετα για τον Ουρουγουανό που μείωσε τότε σε 2-1.

*Εστειλε την μπάλα... συστημένη στο κεφάλι του Βίκτορ Ούγκο ο οποίος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 48' του ευρύ 4-0 επί της Μονακό.

*Στο 69' του ίδιου αγώνα βρήκε τον Τρεζεγκέ με μακρινή μπαλιά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και εκείνος διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό αποτέλεσμα.

*Επαιξε για τον ίδιο που έκανε το 2-0 με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα στο 68' της αναμέτρησης της Τουρκίας, όπου η ομάδα τους επικράτησε 2-1.

Οι «μεγάλες» χαμένες ευκαιρίες που «έφτιαξε»...

*Στο 51' της ήττας που γνώρισε η Τραμπζονσπόρ στην Ουγγαρία έστειλε την μπάλα «καρφί» στον Μπάρτρα που πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Ισπανός αστόχησε για λίγο.

*Στην αναμέτρηση της Σερβίας με τον Ερυθρό Αστέρα έβγαλε τον Γκμαμίν σε θέση βολής στο 52' και σε ένα χρονικό σημείο που το ματς ήταν στο 1-1, αλλά 27χρονος δεν βρήκε δίχτυα. Η Τραμπζονσπόρ ηττήθηκε τελικά με 2-1.

*Στο χθεσινό 1-0 επί της Φερεντσβάρος έπαιξε στο 13' κάθετα για τον Τρεζεγκέ που με τη σειρά του σημάδεψε το δοκάρι της ουγγρικής ομάδας. Ετσι για εκατοστά δεν πιστώθηκε ακόμη μία ασίστ.

*Στο 22' εκ νέου του χθεσινού αγώνα έστειλε σε στατική φάση την μπάλα στον Μπάρτρα που πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Λαϊντούνι έδιωξε πάνω στη γραμμή και έτσι «φλέρταρε» ξανά με την «τελική πάσα».

Ο Μπακασέτας φέτος στην Ευρώπη

Αγώνες: 8
Λεπτά: 608'
Γκολ: 4
Ασίστ: 4
Γκολ-Ασίστ/Λεπτά συμμετοχής: 1/76'
«Καθαρές» επιπλέον δικές του ευκαιρίες: 3
«Καθαρές» επιπλέον ευκαιρίες που δημιούργησε: 4


Μπακασέτας vs...

Μονακό: 1 γκολ/2 ασίστ
Ερυθρός Αστέρας: 1 γκολ/1 ασίστ
Φερεντσβάρος: 1 γκολ/1 ασίστ
Κοπεγχάγη: 1 γκολ
*Αντιμετώπισε κάθε ομάδα σε δύο διαφορετικά ματς.

Οι τρεις κατηγορίες που βρίσκεται στο Top 2 της φάσης των ομίλων του Europa League

Αν απομονώσουμε τα πεπραγμένα του στη φάση των ομίλων του Europa League τότε παρατηρούμε πως βρίσκεται στη 2η θέση…

-Του πίνακα των σκόρερ καθώς μαζί και με άλλους παίκτες σημείωσε τρία γκολ και περισσότερα, από τέσσερα, πέτυχαν μόνο οι Χιμένεθ της Φέγενορντ και Βιτίνα της Μπράγκα. Επειδή όμως ο δεύτερος βρήκε, μεταξύ άλλων, δίχτυα και με εκτέλεση πέναλτι, ο 21χρονος διεθνής φορ από το Μεξικό είναι ο μόνος παίκτης του τουρνουά που έβαλε περισσότερα γκολ από εκείνον σε 100% ροή αγώνα.

-Της λίστας με τους κορυφαίοτς «πασέρ», αφού ο Εβάντερ της Μίντιλαντ είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής εκ των όσων χρησιμοποιήθηκαν από τις 32 ομάδες που στη φάση των ομίλων που έδωσε περισσότερες ασίστ από εκείνον (πέντε έναντι τεσσάρων).

-Της επιμέρους κατηγορίας με όσους είχαν τις περισσότερες on target τελικές στο τουρνουά καθώς έβγαλε εννέα (όσες και οι Ράσφορντ, Χόρτα, Βιτίνα των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπράγκ αντίστοιχα), ενώ ο Οβούσου της Καραμπάγκ «μέτρησε» 14.

Εν κατακλείδι...

Το συμπέρασμα όλων των παραπάνω; Ο Μπακασέτας ήταν «μέσα» σε επτά γκολ στη φάση των ομίλων του Europa League, επίδοση που τον φέρνει μακράν πρώτο σε σύγκριση με όλους όσους αγωνίστηκαν στο τουρνουά των έξι αγωνιστικών.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα