Ολυμπιακός: Οι Ερυθρόλευκοι μπαίνουν στο Καραϊσκάκη στα ευρωπαϊκά παιχνίδια τους σαν να παίζουν εκτός έδρας!

Ολυμπιακός: Οι Ερυθρόλευκοι μπαίνουν στο Καραϊσκάκη στα ευρωπαϊκά παιχνίδια τους σαν να παίζουν εκτός έδρας!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το αποψινό κρίσιμο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν

Αντί προλόγου: ο Ολυμπιακός έχει παίξει μέχρι τώρα με τέσσερις ομάδες από Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Λευκορωσία, Μολδαβία, κερδίζοντας όλα τα ματς εντός έδρας (Νέφτσι 1-0, Αστάνα 4-1, Μοζίρ 5-0, Σέριφ 2-0) και μην χάνοντας εκτός έδρας (Νέφτσι 1-0, Αστάνια 1-1, Μοζίρ 2-2, Σέριφ 1-0).

Είναι ένα δεδομένο που δεν μπορούμε να κάνουμε πως δεν το βλέπουμε ενόψει του αποψινού, πάρα πολύ κρίσιμου βαθμολογικά, αγώνα με την Γκαραμπάγκ στο Καραϊσκάκη, ότι ο Ολυμπιακός έχει 11 ευρωπαϊκά παιχνίδια χωρίς νίκη-είναι πάρα πολλά παιχνίδια κι ο απολογισμός μόλις πέντε ισοπαλίες κι έξι ήττες.

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ολυμπιακού τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα πέντε από αυτά τα παιχνίδια του που είναι μέσα στον Πειραιά; Μας αρέσει δεν μας αρέσει, η διαπίστωση είναι συγκεκριμένη και αφορά όχι μόνο αυτά τα πέντε παιχνίδια στα οποία δεν μπορεί να κερδίσει μέσα στο σπίτι του, αλλά πολύ περισσότερα: ο Ολυμπιακός μπαίνει στο Καραϊσκάκη στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του σαν να παίζει εκτός έδρας!!! Χωρίς αποφασιστικότητα για τη νίκη, αλλά με δισταγμό, «κουμπωμένος», λες και πάει για την ισοπαλία-και ξέρουμε ότι συνήθως όταν πας για την ισοπαλία, στο τέλος χάνεις κιόλας.

Αντί να μπει δυνατά και να εκμεταλλευθεί τον παράγοντα έδρα ο Ολυμπιακός βρίσκεται να χάνει 0-1 στο 5’ από την Φράιμπουργκ και επίσης στο 5’ από τη Μακάμπι!!! Δεν λέμε να μπει ο Ολυμπιακός και να παίξει φουλ επίθεση αφήνοντας τα νώτα του ακάλυπτα, όμως εδώ έχουμε φτάσει στο άλλο σημείο, να ξεκινάει το ματς μέσα στο γήπεδό του και να είναι αμυνόμενος από τα αποδυτήρια, να παραχωρεί εντελώς αχρείαστα (βλέπε Μπουχαλάκη και Μπόουλερ) φάουλ έξω από την περιοχή του και μέσα από τέτοιες στημένες φάσεις να βρίσκεται να χάνει από τα αποδυτήρια (με απευθείας φάουλ από τη Μακάμπι και με κεφαλιά από φάουλ-σέντρα από την Φράιμπουργκ).

oly

Στα πέντε εντός έδρας παιχνίδια του μέσα στο 2022 ο Ολυμπιακός έβαλε ένα γκολ στα α΄ ημίχρονα του!!! Στο ματς με τον Απόλλωνα Λεμεσού, από τον οποίο ισοφαρίστηκε στο 92’. Στα άλλα έχασε 0-3 από την Αταλάντα (0-1 ημίχρονο), 0-4 από τη Μακάμπι (0-1 ημίχρονο), 0-3 από την Φράιμπουργκ (0-3 ημίχρονο) και έφερε 1-1 με την Σλόβαν ισοφαρίζοντας στα τελευταία λεπτά (0-0 ημίχρονο).

Και η κατάσταση αυτή δεν είναι τωρινή, απλά τους τελευταίους μήνες μεγεθύνθηκε το πρόβλημα. Ο Ολυμπιακός μοιάζει εδώ και πολύ καιρό να έχει χάσει αυτή τη δυναμική της έδρας στην Ευρώπη και να έχει ξεχάσει τι σημαίνει να πηγαίνει μία ομάδα με νίκη στα αποδυτήρια στο ημίχρονο! Κάπως έτσι, όταν χάνει στο ημίχρονο, χάνει και στο τέλος: 1-3 από Άρσεναλ με 0-1 ημίχρονο, 0-2 από Πόρτο με 0-1 ημίχρονο, 0-1 από Σίτι με το σκορ από το ημίχρονο. Μοναδική φορά που έσωσε την ισοπαλία (2-2) ενώ έχανε στο ημίχρονο (1-2) ήταν με την Τότεναμ, με τη βοήθεια ενός πέναλτι.

Αυτές τις ελάχιστες φορές που το έκανε ο Ολυμπιακός και πήγε προηγούμενος στο σκορ στο ημίχρονο, μπόρεσε και κέρδισε και δη συνήθως θριαμβευτικά (1-0 τη Νέφτσι με το σκορ από το ημίχρονο, 4-2 την PSV με 3-1 ημίχρονο, 3-0 την Σλόβαν πέρυσι με 1-0 ημίχρονο, 4-0 την Κράσνονταρ με 1-0 ημίχρονο, 5-1 την Ντουντελάνζ με 4-0 ημίχρονο, 4-0 τη Λουκέρνη με 3-0 ημίχρονο)! Μόνη φορά που δεν κέρδισε ήταν με την Ντινάμο Κιέβου, από την οποία ισοφαρίστηκε 2-2 στο 90’, προηγούμενος 2-1 στο ημίχρονο.

Μπορεί κάποιος να διαπιστώσει ότι είναι πολύ «σφιχτά» τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ευρώπη μέσα στο Καραϊσκάκη, ειδικά στα α΄ ημίχρονα, τα οποία περισσότερα τελειώνουν με 0-0! Τι κάνει τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός όταν είναι ισόπαλος στο ημίχρονο;

oly

Τρεις φορές έχει χάσει, από ομάδες υψηλού επιπέδου (2-3 από Μπάγερν με 1-1 ημίχρονο, 1-2 από Άιντραχτ με γκολ στο 90’ με 1-1 ημίχρονο, 0-1 από Άρσεναλ με γκολ στο 80’ με 0-0 ημίχρονο)…

Τέσσερις φορές έχει φέρει ισοπαλία με 0-0 στο ημίχρονο (με Σλόβαν 1-1, με Λούντογκορετς 1-1, με Γουλβς 1-1, με Μπέτις 0-0)…

Εννιά φορές έχει κερδίσει (Φενέρμπαχτσε 1-0, Άντβερπ 2-1, Μαρσέιγ 1-0, Ομόνοια 2-0, Ερυθρό Αστέρα 1-0, Μπασάκσεχιρ 2-0, Πλίζεν 4-0, Μίλαν 3-1, Μπέρνλι 3-1).

Το συμπέρασμα είναι σαφές ενόψει του αποψινού αγώνα με την πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν: με βάση τα όσα έχουμε δει όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, αν ο Ολυμπιακός μπει καλά στο παιχνίδι και πάει στο ημίχρονο νικητής, θα έχει πραγματικά μεγάλη τύχη να τα καταφέρει. Αν πάει χάνοντας στο ημίχρονο, θα έχει ελάχιστη τύχη ακόμη και για ισοπαλία. Κι αν πάει ισόπαλος στο ημίχρονο, το τελικό σκορ θα εξαρτηθεί από το αν προηγηθεί αυτός το σκορ στο β΄ ημίχρονο (τότε θα κερδίσει) η, αν προηγηθεί ο αντίπαλος (θα χάσει η, υπό τις καλύτερες των συνθηκών θα φέρει ισοπαλία).

Οι εξαιρέσεις σε αυτό το συμπέρασμα είναι της τάξης κάτω του 10%, όπως θα προσέξατε από την καταγραφή των αποτελεσμάτων…

Άσχετο: Έφεση κατέθεσε ο Ολυμπιακός κατά της πρωτόδικης απόφασης με την οποία ο Αβραάμ τιμωρήθηκε με ένα μην αποκλεισμό για τη συμπεριφορά του στο διαιτητή του αγώνα με τον Άρη στο Χαριλάου. Ο γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού κατηγορείται ότι έσπρωξε τον Ούγγρο Μπόγκναρ, κάτι το οποίο αρνείται κατηγορηματικά ο Αβραάμ και μας το βεβαιώνουν, οφ δε ρέκορντ, και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού που ήταν κοντά στο περιστατικό με τις διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.