Μεταξάς στο Gazzetta: «Η Φράιμπουργκ παίζει παθιασμένα κάθε λεπτό, έτσι μπορεί να τη χτυπήσει ο Ολυμπιακός»

Βασίλης Μπαλατσός
Μεταξάς στο Gazzetta: «Η Φράιμπουργκ παίζει παθιασμένα κάθε λεπτό, έτσι μπορεί να τη χτυπήσει ο Ολυμπιακός»

bet365

O προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Ηρακλής Μεταξάς, εργάστηκε δυο χρόνια στη Φράιμπουργκ και μίλησε στο Gazzetta για το αποψινό ματς με τον Ολυμπιακό (19:45, Cosmote Sport 2). Tα δυνατά στοιχεία των Αετών, ο «απόλυτος» Στράιχ και ο τρόπος που μπορούν να «χτυπήσουν» τους Γερμανούς οι παίκτες του Κορμπεράν.

O Ολυμπιακός μετά την ήττα στην έδρα της Ναντ θα διεκδικήσει απόψε (19:45, Cosmote Sport 2) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» το πρώτο του τρίποντο στο Europa League, κόντα στη Φράιμπουργκ. Φυσικά η αποστολή της ομάδας του Κάρλος Κορμπεράν δεν θα είναι εύκολη, καθώς οι Αετοί αποτελούν την πιο δύσκολη αντίπαλο των Πειραιωτών στον 7ο όμιλο.

Ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Ηρακλής Μεταξάς, είναι από τους ανθρώπους που ξέρουν όσο λίγοι στην Ελλάδα τη λειτουργία του γερμανικού κλαμπ, καθώς την έχει «ζήσει» από... μέσα. Ο Ελληνογερμανός τεχνικός πέρασε μια διετία στη Φράιμπουργκ. To καλοκαίρι του 2013 ανέλαβε ως άμεσος συνεργάτης του από το 2011 μέχρι σήμερα προπονητή της ομάδας, Κρίστιαν Στράιχ. O κόουτς των Αρκάδων έμεινε ένα εξάμηνο στο πλευρό του Γερμανού τεχνικού, όμως επέλεξε να αναλάβει τη δεύτερη ομάδα και τις ακαδημίες ως πρώτος τεχνικός.

metaxas

Από το 2013 έως το 2015 οι δυο προπονητές είχαν στενή συνεργασία και γνωρίζουν καλά ο ένας τον άλλον. Μάλιστα δεν γνωρίστηκαν το 2013 αλλά πριν από 21 χρόνια! Oι δυο άνδρες είχαν την πρώτη τους επαφή το 2001 στο UEFA Pro, όταν ο Ηρακλής Μεταξάς είχε βραβευτεί ως ο καλύτερος της χρονιάς. Εκείνη τη χρονιά ο Ελληνογερμανός προπονητής ήταν Διευθυντής του πιλοτικού προγράμματος της ομοσπονδία της Γερμανίας για την ανάπτυξη ταλέντων, θέση στην οποία έμεινε μέχρι το 2009.

Ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης μίλησε στο Gazzetta για την «παθιασμένη» Φράιμπουργκ, τον «απόλυτο» Κρίστιαν Στράιχ αλλά και για το πως μπορούν οι Πειραιώτες να... χτυπήσουν τους Γερμανούς.

streich

Οι δηλώσεις του Ηρακλή Μεταξά:

O Κρίστιαν Στράιχ είναι στην ομάδα για πάνω από μια δεκαετία και εσείς έχετε συνεργαστεί μαζί του. Πως είναι σαν προπονητής και σαν χαρακτήρας;

«Είναι ένας πολύ "απόλυτος" προπονητής, με πολύ πείσμα για τη δουλειά του και το ίδιο ζητάει από όλους γύρω του, τους παίκτες και τους συνεργάτες του. Το μεγάλο μυστικό, όμως, δεν είναι μόνο ο Κρίστιαν Στράιχ, αλλά είναι όλο το σύστημα της Φράιμπουργκ, το οποίο τον στηρίζει στα καλά, αλλά και στα άσχημα. Ας μην ξεχνάμε ότι το 2015 η ομάδα υποβιβάστηκε, αλλά ο σύλλγος τον στήριξε και δικαιώθηκε με την άνοδο και την πορεία έως σήμερα».

Η Φράιμπουργκ είναι μια ομάδα που ξεχώρισε την προηγούμενη σεζόν στη Bundesliga και κατάφερε να βγει στην Ευρώπη. Από αυτά που έχετε δει ποια είναι τα δυνατά στοιχεία στο παιχνίδι της;

«Ο χαρακτήρας του προπονητή φαίνεται και μέσα στο παιχνίδι της ομάδας. Η Φράιμπουργκ είναι μία ομάδα που παίζει κάθε λεπτό παθιασμένα και δεν παραχωρεί στον αντίπαλο χώρο και ευκαιρίες, χωρίς να έχει παλέψει στον μέγιστο βαθμό. Οι ποδοσφαιριστές που επιλέγει η Φράιμπουργκ έχουν μία βασική τεχνική ποιότητα, αλλά τους διακρίνει αυτό το χαρακτηριστικό. Αυτή η γεμάτη πείσμα νοοτροπία».

Πριν λίγες μέρες παίξατε με τον Ολυμπιακό και είδατε από κοντά τον τρόπο παιχνιδιού του. Πως πιστεύετε πως μπορεί να χτυπήσει τη Φράιμπουργκ;

«Αν βρει τον τρόπο να ξεφύγει από τις πολλές μονομαχίες και χτυπήσει στοχευμένα και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Αλλά και ο κάθε ποδοσφαιριστής να είναι προετοιμασμένος όταν χρειαστεί η μονομαχία, να μπει σε αυτήν με όλη του την ψυχή».

@Photo credits: eurokinissi, Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα