Ο Κορμπεράν ποντάρει στον Χουάνγκ και για το Απόλλων-Ολυμπιακός

Ο Κορμπεράν ποντάρει στον Χουάνγκ και για το Απόλλων-Ολυμπιακός

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για τους κεντρικούς χαφ του Ολυμπιακού, επικεντρώνοντας στον Κορεάτη διεθνή.

Μην υποτιμάμε τη μεταγραφή του Χουάνγκ. Ο διεθνής Κορεάτης μέσος είναι καλός παίκτης, ξέρει πολύ καλά να παίζει τη θέση Νο 8 και μπορεί να βοηθήσει και ως Νο 10.

Μπορεί να χρειάστηκε τον χρόνο του ο 26χρονος άσος, ερχόμενος στον Ολυμπιακό εν μέσω όχι προετοιμασίας, αλλά αγώνων, με τον ίδιο να είχε κι ένα τραυματισμό που τον έθεσε εκτός μάχης 25 ημέρες τέλη Ιουνίου με μέσα Ιουλίου, αλλά σιγά σιγά βρίσκει τα πατήματα του μέσα από τις προπονήσεις στο Ρέντη κι ο Κάρλος Κορμπεράν όχι απλά τον υπολογίζει, αλλά ποντάρει πάνω του. Καμία έκπληξη αν τον δούμε αύριο στην Κύπρο στην αρχική ενδεκάδα τον Χουάνγκ η, έστω να μπαίνει στο β΄ ημίχρονο.

Ο Κορεάτης είναι κεντρικός χαφ με γρήγορη σκέψη, καλή πάσα είτε αλλάζοντας το παιχνίδι στα πλάγια είτε παίζοντας κάθετα, έχει τρεξίματα και δείχνει, τουλάχιστον με βάση όσα βλέπουν από τις προπονήσεις το τεχνικό τιμ και οι συμπαίκτες του, ότι μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Να είμαστε ρεαλιστές, 100% έτοιμος δεν μπορεί να είναι, αλλά μοιάζει μία μεταγραφή με καλές προοπτικές.

Παρεμπιπτόντως, ο Κορμπεράν έμεινε ευχαριστημένος από τον Αγκιμπού για το διάστημα που τον είχε βάλει αλλαγή στην Κύπρο, σε ρόλο Νο 10. Δεν λέω ότι ο Ισπανός τεχνικός ξετρελάθηκε με όσα είδε, αλλά σχημάτισε καλή εικόνα για τον νεαρό Αφρικάνο βλέποντας τον να ασκεί καλή και αρκετά αποτελεσματική πίεση, να κόβει, να κλέβει μπάλες, να παίζει συνήθως σίγουρα την μπάλα, να «προσφέρεται» στους συμπαίκτες του για να πάρει μπάλες, αλλά και να κάνει ορισμένες πραγματικά καλές κινήσεις κοντά στην αντίπαλη περιοχή και, φυσικά, να βάζει ένα ωραίο γκολ.

Και δεν ήταν εύκολο γκολ: ο μικρός ακολούθησε πολύ σωστά όλη τη φάση και ήρθε σαν τρέιλερ, μπαίνοντας με δυναμικό τρόπο με την μπάλα στα δίκτυα. Ξέρουμε ότι ο Αγκιμπού δεν έχει την καλή πάσα για 10άρι, όμως έχει άλλα χαρακτηριστικά που μπορούν να βοηθήσουν ειδικά σε κάποιες φάσεις του παιχνιδιού. Κι όταν διατηρεί τη συγκέντρωση του, όπως έκανε σχεδόν σε όλο το διάστημα των 55 περίπου λεπτών που έπαιξε στην Σλοβακία, μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος.

Μπορούμε να θυμηθούμε, με αφορμή την αναφορά στον Αγκιμπού ότι ο Κορμπεράν στο τέλος του αγώνα με την Σλόβαν είχε κάνει μία δήλωση για τα χαφ του Ολυμπιακού. Είχε πει, «κάναμε μία αλλαγή στο κέντρο για να ελέγξουμε καλύτερα το παιχνίδι, αλλά δεν τα καταφέραμε». Ποιόν, άραγε, εννοούσε από τους τρεις χαφ που πέρασε ως αλλαγή (Αγκιμπού, Μπουχαλάκη, Κανέ); Η λογική λέει ότι εννοούσε τον Κανέ, υπό την έννοια ότι τον έκανε αλλαγή στην αλλαγή, αφήνοντας τον στο παιχνίδι μόλις 20 λεπτά, αλλά σίγουροι δεν μπορεί να είμαστε. Κακός ο Κανέ δεν ήταν, όμως δεν έκανε και κάτι ιδιαίτερο.

Ο Μπουχαλάκης, από την άλλη, σίγουρα δεν ξεκίνησε, άργησε να «μπει» στο ματς και σχεδόν με το που πάτησε το πόδι του στο χορτάρι έκανε ένα αχρείαστο φάουλ κοντά στην περιοχή του Βατσλίκ-κάτι που μόνο η πρώτη φορά που το κάνει δεν είναι. Στη συνέχεια ανέβασε ρυθμό, πέρασε μερικές πράγματι καλές πάσες, έκοψε μία σέντρα, πήγε να πάρει στο 122΄ μία κεφαλιά από θέση γκολ σε ένα φάουλ του Βαλμπουενά, χωρίς επιτυχία όμως και στη διαδικασία των πέναλτι στάθηκε ψύχραιμος κι ευστόχησε με ευκολία.

Ολυμπιακός

Είναι ξεκάθαρο, πάντως, ότι ο Κορμπεράν υπολογίζει ως πιο βασικό στα πλάνα του για τη θέση Νο 8 τον Κούντε. Του αρέσει η ενέργεια που βγάζει και η ικανότητα του να πασάρει στα 20 και στα 30 μέτρα. Δεν του αρέσει η αδυναμία του σε κάποιες στιγμές ανασταλτικά και η επιπολαιότητα που εξακολουθεί να βγάζει στο παιχνίδι του. Με την Σλόβαν π.χ., στη φάση της ισοφάρισης στο 94’, ο Κούντε είχε μαν του μαν τον σκόρερ των γηπεδούχων, αλλά τον έχασε εντελώς την στιγμή που έγινε η σέντρα σουτ από την κοντινή εκτέλεση κόρνερ.

Πολύ κακή αντίδραση υπήρχε βέβαια και στη φάση του 2-2 της Σλόβαν, από την εκτέλεση του φάουλ, αφού ο Αγκιμπού κι ο Κανέ άφησαν εντελώς ανενόχλητο τον παίκτη της Σλόβαν που ανάμεσα τους ξέφυγε και πήρε την πρώτη κεφαλιά στο…βόλει των γηπεδούχων για τη δεύτερη ισοφάριση στο 108’! Φαντάζομαι ότι δουλεύτηκαν καλύτερα οι στατικές φάσεις και δεν θα δούμε και στην Κύπρο κόντρα στον Απόλλωνα τα ίδια χάλια.

Άσχετο: Για τον Σκάρπα υπάρχει συμφωνία ότι από 1η Ιανουαρίου θα φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Το ότι έχει υπογράψει με τη Νότιγχαμ είναι αλήθεια, από την στιγμή που γράφτηκε στην Βραζιλία και ποτέ δεν διαψεύστηκε. Ωστόσο, αυτό δεν αλλάζει το ότι ο Βραζιλιάνος θα παίξει με τον Ολυμπιακό στο β΄μισό της φετινής σεζόν (ο Χουάνγκ δεν ήταν να υπογράψει από την Μπορντό στη Νότιγχαμ και να έρθει να παίξει στον Ολυμπιακό;…). Μάλιστα η πληροφόρηση είναι ότι ο Σκάρπα θα έρθει από το Δεκέμβρη στο Ρέντη για να προσαρμοστεί, καθώς οι υποχρεώσεις της Παλμέιρας τελειώνουν μέσα στο Νοέμβριο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.