Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Ανακοίνωσε απώλειες 23 εκατ. ευρώ παρά την κατάκτηση Europa League

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Ανακοίνωσε απώλειες 23 εκατ. ευρώ παρά την κατάκτηση Europa League

Newsroom
Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Ανακοίνωσε απώλειες 23 εκατ. ευρώ παρά την κατάκτηση Europa League

bet365

Η τρομερή πορεία μέχρι την κούπα του Europa League δεν αρκούσε για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης ώστε να ισορροπήσει κανονικά, καθώς ανακοίνωσε απώλειες 23 εκατομμυρίων ευρώ για τη σεζόν 2021/22.

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης πέτυχε το μεγάλο της απωθημένο, να κερδίσει έναν ευρωπαϊκό τίτλο μετά από 42 ολόκληρα χρόνια, κατακτώντας το Europa League στον τελικό κόντρα στη Ρέιντζερς. Σε εσωτερικό επίπεδο, όμως, η τρομερή πορεία της που συνοδεύθηκε με κούπα δεν είχε επαρκές αντίκρισμα ώστε να περιορίσει στο ελάχιστο τις οικονομικές της απώλειες και να καταγραφεί θετικό πρόσημο.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του κλαμπ μετά την ετήσια γενική συνέλευση, οι Αετοί παρουσίασαν απώλειες 23 εκατομμυρίων ευρώ για τη σεζόν 2021/22, εν πολλοίς λόγω των περιορισμών για τον Covid που απορρόφησαν μεγάλο μερίδιο των εκτιμώμενων εσόδων στα εντός έδρας παιχνίδια του υπό κανονικές συνθήκες κατάμεστου «Deutsche Bank Park».

Παρά τα περισσότερα από 22 εκατομμύρια ευρώ που έβαλε στα ταμεία του από το Europa League (8,6 εκατ. το έπαθλο για τη νίκη στον τελικό) και τα επικείμενα έσοδα από την εξασφαλισμένη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League τη νέα σεζόν, ο γερμανικός σύλλογος δεν απέφυγε το αρνητικό πρόσημο, αλλά τουλάχιστον κατάφερε να μειώσει τις απώλειες κατά ένα τρίτο, από τα 36,1 εκατομμύρια ευρώ της σεζόν 2020/21.

«Παίξαμε μισή σεζόν σχεδόν χωρίς φιλάθλους» ανέφερε ο Όλιβερ Φράνκενμπαχ, οικονομικός διευθυντής των Αετών, οι οποίοι κατέγραψαν μέσο όρο εισιτηρίων 26.162 στα εντός έδρας παιχνίδια της Bundesliga, σχεδόν τα μισά από τις θέσεις του γηπέδου τους (51.500) και 35.692 στα παιχνίδια του Europa League συμπεριλαμβανομένου του τελικού της Σεβίλλης.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα