Έφυγαν από την Παρί και έφτασαν στην κορυφή της Ευρώπης

Έφυγαν από την Παρί και έφτασαν στην κορυφή της Ευρώπης

Έφυγαν από την Παρί και έφτασαν στην κορυφή της Ευρώπης

bet365

Ο Κέβιν Τραπ της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης μπήκε στη λίστα των ποδοσφαιριστών, που κατέκτησαν ευρωπαϊκό τρόπαιο, μετά την αποχώρησή τους από την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε ακόμη παίκτες που έχουν καταφέρει κάτι αντίστοιχο.

Νταβίντ Λουίζ: Για το Βραζιλιάνο αμυντικό η παρουσία του στην Παρί Σεν Ζερμέν αποτέλεσε κάτι σαν αρνητική παρένθεση, αναφορικά με την κατάκτηση ευρωπαϊκών τροπαίων. Κι αυτό γιατί στην πρώτη του παρουσία στην Τσέλσι πανηγύρισε τόσο το Champions League (2012), όσο και το Europa League (2013). Το καλοκαίρι του 2014, η Παρί Σεν Ζερμέν τον έκανε τον πιο ακριβοπληρωμένο αμυντικό στον πλανήτη, στην προσπάθειά της να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης. Στα δύο χρόνια παραμονής του στο Παρίσι, ο Νταβίντ Λουίζ απλά σάρωσε τους εγχώριους τίτλους. Το 2016 επέστρεψε στην αγαπημένη του Τσέλσι, φτάνοντας για μία ακόμη φορά σε ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, αυτό του Europa League, το 2019.

dav

Τιάγκο Σίλβα: Για οκτώ ολόκληρα χρόνια (2012-2020) ήταν ο ηγέτης στην άμυνα της Παρί Σεν Ζερμέν. Μέσα σε αυτό το διάστημα κατέκτησε επτά πρωταθλήματα και έξι κύπελλα Γαλλία, όμως η ευρωπαϊκή επιτυχία δεν ήρθε ποτέ. Στην τελευταία του σεζόν στην ομάδα άγγιξε το Champions League, όμως η Παρί ηττήθηκε στον τελικό από την Μπάγερν, με τον ίδιο να αγωνίζεται σε όλο το ματς. Λίγες ημέρες μετά, ο Τιάγκο Σίλβα μετακινήθηκε στην Τσέλσι και όσα δεν κατάφερε τόσα χρόνια στο Παρίσι, τα έζησε μέσα σε λίγους μήνες στο Λονδίνο. Στην πρώτη του σεζόν με τους «μπλε» κατέκτησε το Champions League. Και μπορεί στον τελικό με τη Σίτι να ήταν άτυχος, καθώς τραυματίστηκε και αποχώρησε, όμως στο τέλος πανηγύρισε την πρώτη του ευρωπαϊκή κούπα.

thi

Κέβιν Γκαμεϊρό: Θεωρείται ο «άρχοντας των δαχτυλιδιών» στο Europa League, αφού μετά τον αδικοχαμένο Χοσέ Αντόνιο Ρέγες που είχε πέντε κατακτήσεις, ο Γάλλος επιθετικός βρίσκεται στη μικρή λίστα των παικτών που ακολουθούν με τέσσερα τρόπαια. Τη διετία 2011-2013, ο Γκαμεϊρό φόρεσε τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν, με τις διακρίσεις του να περιορίζονται σε ένα πρωτάθλημα Γαλλίας. Η αποχώρησή του από το Παρίσι σήμανε και την άνοδό του στο «θρόνο» του Europa League. Στη Σεβίλλη αγωνίστηκε για τρία χρόνια (2013-2016) και μέσα σε αυτό το διάστημα κατέκτησε ισάριθμα (!) τρόπαια. Οι επιτυχίες του στη διοργάνωση δε σταμάτησαν εκεί, αφού το 2018 κατέκτησε εκ νέου το Europa League, αυτή τη φορά ως ποδοσφαιριστής της Ατλέτικο Μαδρίτης.

gam

Κίνγκσλεϊ Κομάν: Ο ποδοσφαιριστής που σε δέκα χρόνια καριέρας έχει κατακτήσει ισάριθμα εγχώρια πρωταθλήματα. Πρώτος του σταθμός ήταν η Παρί Σεν Ζερμέν. Από την ακαδημία ανέβηκε στην πρώτη ομάδα, όμως έμεινε μόλις ένα χρόνο. Άλλη μια χρονιά αγωνίστηκε στη Γιουβέντους και από το 2015 μέχρι σήμερα φοράει τη φανέλα της Μπάγερν. Ό,τι δεν κατέφερε με τους Παριζιάνους και τους «μπιανκονέρι», ο Κομάν το πέτυχε με τους Βαυαρούς. Έστω κι αν χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το 2020 για να σηκώσει το Champions League, το έκανε με εμφατικό τρόπο. Κι αυτό γιατί με ένα δικό του γκολ, η Μπάγερν νίκησε με 1-0 την πρώην ομάδα του, Παρί Σεν Ζερμέν, κατακτώντας στη Λισαβόνα το τρόπαιο.

com

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: Ο σπουδαίος Σουηδός επιθετικός ανήκει στην κατηγορία των αστέρων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που δεν κατάφεραν ποτέ στην καριέρα τους να σηκώσουν το Champions League. Μία από τις ομάδες που στόχευε στην κορυφή της Ευρώπης, με τον Ζλάταν στη σύνθεσή της, ήταν η Παρί Σεν Ζερμέν, στην οποία και αγωνίστηκε την τετραετία 2012-2016. Η κυριαρχία εντός συνόρων δεν ήταν αρκετή ούτε για τον ίδιο, ούτε για το γαλλικό σύλλογο, με τον Ιμπραΐμοβιτς να μετακινείται στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του αγαπημένου του Ζοσέ Μουρίνιο. Και στην πρώτη του σεζόν κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο. Όχι το Champions League, βέβαια, αλλά το Europa League. Μπορεί στον τελικό με τον Άγιαξ να μην αγωνίστηκε, λόγω τραυματισμού, όμως ο Σουηδός κατέκτησε το τρόπαιο.

ibr

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα