Ολυμπιακός - Αταλάντα 0-3: Υποταγή και βαρύ «αντίο»! (vids)

Δημήτρης Σαμόλης

bet365

Η εμφανώς ανώτερη Αταλάντα, αλλά και το αστείο λάθος του Λαλά στο 0-1 δεν άφησαν τον Ολυμπιακό να ονειρευτεί ευρωπαϊκή υπέρβαση. Οι Ιταλοί με τις γκολάρες του Μαλινόφσκι στο δεύτερο ημίχρονο έκαναν περίπατο στο Φάληρο και «υποχρέωσαν» τους Πειραιώτες σε ένα βαρύ αποκλεισμό (0-3).

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 0-3 από την Αταλάντα και αποκλείστηκε από τους «16» του Europa League. Μέλε και Μαλινόφσκι (2) έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του Μπέργκαμο, η οποία έπαιξε άμυνα για σεμινάριο και στην επίθεση ήταν αποτελεσματική.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με διάταξη 3-4-3. Ο Βατσλίκ βρέθηκε κάτω από τα γκολπόστ. Η τριάδα της άμυνας συγκροτήθηκε από τους Μανωλά, Παπασταθόπουλο και Σισέ. Τη δεξιά πλευρά κάλυψε ο Λαλά, την αριστερή ο Ρέαμπτσιουκ, ενώ στον άξονα πήραν θέση οι Εμβιλά και Μαντί Καμαρά. Αριστερά στην επίθεση πήρε θέση ο Ονιεκούρου, δεξιά ο Αγκιμπού και ο Τικίνιο στην κορυφή.

Ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι στο 3-4-2-1 χρησιμοποίησε τον Μούσο κάτω από τα γκολπόστ. Τολόι, Ντεμιράλ και Τζιμσίτι συνέθεσαν το κέντρο της άμυνας. Τη δεξιά πλευρά κάλυψε ο Χάτεμπουρ και την αριστερή ο Μέλε. Στον άξονα πήραν θέση οι Φρόιλερ και Ντε Ρουν. Πεσίνα, Μαλινόφσκι και Πάσαλιτς κινούνταν διαρκώς στις τρεις θέσεις της επιθετικής γραμμής.

Λάθος του Λαλά, 0-1 ο Μέλε

O «βράχος» Σισέ μπήκε δυνατά στο ματς και «κιτρινίστηκε», με αποτέλεσμα να χάσει το επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού, ενώ το δυνατό αριστερό σουτ του Μαντί Καμαρά έξω από την περιοχή στο 7' έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μούσο. Οι «ερυθρόλευκοι» πατούσαν καλά στο γήπεδο και στο 16' ο Τικίνιο δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τη σέντρα του Λαλά, ο οποίος νωρίτερα είχε «σκάσει» εξαιρετική ντρίμπλα για να ξεμαρκαριστεί. Η Αταλάντα έπαιξε χωρίς «καθαρό» φορ και οι Πεσίνα, Μαλινόφσκι και Πάσαλιτς κινούνταν απειλητικά στη γραμμή κρούσης, αλλάζοντας πλευρές. Ο Σωκράτης στο 17' με εντυπωσιακό τάκλιν σταμάτησε τον Μαλινόφσκι.

Ο Ουκρανός, του οποίου η χώρα δοκιμάζεται, ήταν ο πιο απειλητικός παίκτης των Μπεργκαμάσκι και στο 23' το σουτ που έκανε, έπειτα από εξαιρετική ατομική ενέργεια, κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Βατσλίκ. Άλλη μια καίρια παρέμβαση έγινε στο 35' από τον Μανωλά προ του Πάσαλιτς στο γύρισμα του Ντε Ρουν, το ίδιο έκανε και ο Ρέαμπτσιουκ στο 38', παρότι λανθασμένα καταλογίστηκε οφσάιντ ο Πεσίνα. Ένα λάθος της άμυνας του Ολυμπιακού ήταν αρκετό για να βρει γκολ η Αταλάντα. Ο Λαλά παρότι πρόλαβε την κούρσα του Μέλε και μπήκε μπροστά του, αντί να διώξει τη μπάλα αδράνησε, ώσπου ο Δανός βρήκε χώρο και το σωστό timing να σουτάρει και να σκοράρει μέσα από την περιοχή στο 40' (0-1).

Ο Εμβιλά στο 44' έκανε ένα αδύναμο άστοχο πλασέ, στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Η γιούχα στον Ονιεκούρου

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Μαρτίνς άλλαξε τη διάταξη σε 4-2-3-1. Βγήκε ο Σισέ, μπήκε ο Μασούρας, ο οποίος πήγε στο δεξί φτερό και ο Ονιεκούρου στο αριστερό. Στα πρώτα 15 λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν να θέλουν, αλλά να μην μπορούν να απειλήσουν την εστία του Μούσο. Ήταν εξαιρετικά στημένοι στην άμυνα οι Ιταλοί και δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να κάνουν παιχνίδι. Στο 60' ο Ονιεκούρου πέρασε εκτός αγώνα και κατά την αλλαγή του αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Ο Βαλμπουενά που τον αντικατέστησε πήγε δεξιά και ο Μασούρας αριστερά. Μια από τα ίδια.

Ο «εκτελεστής» Μαλινόφσκι

Η Αταλάντα δεν απειλούσε, αλλά δεν απειλούνταν κιόλας. Στο 67', ωστόσο, ο Κουπμάινερς που είχε κλέψει τη μπάλα από τον Μαντί, πέταξε μπροστά στον Μπογκά. Εκείξος ξαναπέρασε στον Κουπμάινερς, ο Ολλανδός έδωσε στον Μαλινόφσκι, ο οποίος με αριστερό πλασέ μέσα από την περιοχή έγραψε το 0-2.

Τα πόδια των «ερυθρόλευκων» είχαν πια... κοπεί και στο 69' ο Ουκρανός με καταπληκτικό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3. Ο Μαρτίνς στο μεσοδιάστημα του δεύτερου με το τρίτο γκολ είχε ρίξει στο ματς και τον Αραμπί (4-4-2), αλλά όπως αποδείχθηκε ούτε αυτή η αλλαγή έμελλε να επιδράσει καταλυτικά για την ομάδα του. Οι Μπεργκαμάσκι έκαναν άμυνα για σεμινάριο και επί της ουσίας στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι δεν έφτασαν σε καμία τελική άξια αναφοράς.

MVP: Ρουσλάν Μαλινόφσκι. Ο Ουκρανός έκανε φοβερό παιχνίδι και υπέγραψε την πρόκριση της Αταλάντα με δύο γκολάρες στο δεύτερο ημίχρονο. Σε μια μέρα που η χώρα του δέχεται πυρά από τους Ρώσους, εκείνος αποδείχθηκε πως είχε επιπλέον κίνητρο για να κάνει ηγετική εμφάνιση.

Στο ύψος του: Ο Δανός Γιόακιμ Μέλε κάλυψε την αριστερή πλευρά της Αταλάντα και ήταν ο παίκτης που άνοιξε το σκορ. Μέχρι και το 84' ήταν αλάνθαστος αμυντικά, ενώ είχε κάνει το χρέος του στην επίθεση.

Αδύναμος κρίκος: Επί της ουσίας δεν βρέθηκε παίκτης του Ολυμπιακού που ξεχώρισε. Οι περισσότεροι κινήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα. Θα διαλέξουμε αρχικά τον Λαλά για το λάθος στη φάση του 0-1 και ακολούθως τον Ονιεκούρου ο οποίος συνεχίζει να παίρνει ευκαιρίες και να μην πείθει ότι αξίζει να φορά τα «ερυθρόλευκα».

Η «γκάφα»: Ο Λαλά στη φάση του 0-1 όφειλε να αντιδράσει καλύτερα. Σαν να... κόλλησε το μυαλό του κι αντί να απομακρύνει, έδωσε το δικαίωμα στον Μέλε να σουτάρει και να σκοράρει.

Το «στραγάλι»: Ο Ισπανός Ντελ Θέρο Γκράντε «κιτρίνισε» τον Σισέ στο πρώτο αντικανονικό μαρκάρισμα του παιχνιδιού. Ακολούθως διαχειρίστηκε σωστά το ματς. Ο Μαντί Καμαρά ζήτησε φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης από την οποία προήλθε το 0-2, αν και δεν φάνηκε να υπάρχει παράβαση.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Η Αταλάντα απέδειξε στα δύο παιχνίδια ότι είναι ανώτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό. Ειδικά στο παιχνίδι του Φαλήρου ήταν καταφανέστατα καλύτερη και δίκαια πήρε την πρόκριση στους «16» του θεσμού.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σισέ (46' Μασούρας), Λαλά (68' Αραμπί), Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά, Εμβιλά (68' Βρουσάι), Ρέαμπτσουκ, Ονιεκούρου (60' Βαλμπουενά), Τικίνιο (74' Φαντιγκά).

ΑΤΑΛΑΝΤΑ (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ (90' Τσιταντίνι), Τζιμσίτι, Χάτεμπερ, Ντε Ρόουν, Φρόιλερ, Μέλε (84' Πετσέλα), Μαλινόφσκι (84' Μιχάιλα), Πεσίνα (57' Κοπμάινερς), Πάσαλιτς (57' Μπογκά).

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα