Ολυμπιακός: Η νοοτροπία του Ελ Αραμπί είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Η νοοτροπία του Ελ Αραμπί είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους

bet365

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί μιλάει πάντα απλά, καθαρά ποδοσφαιρικά αλλά και με τρόπο που δείχνει τον... δρόμο για όλους είτε παίζει με μικρή ομάδα είτε είναι το κομβικό ματς με την Αϊντραχτ. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Υπό άλλες συνθήκες αυτό το blog θα μπορούσε να ήταν περισσότερο αφιερωμένο στο αγωνιστικό σκέλος και τα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς για το παιχνίδι με την Αϊντραχτ την Πέμπτη. Ένα σημαντικό ματς για τον Ολυμπιακό στο Φάληρο για το Europa League και τον όμιλό του. Όμως οι δηλώσεις του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο... pregame του ματς αποτελούν αντικείμενο σχολιασμού.

Το πρώτο που μπορεί να σταθεί κανείς είναι το εξής: «Εγώ είμαι παρών σε όλα τα ματς. Ενδιαφέρομαι και βλέπω όλα τα ματς ως σημαντικά. Δεν ξέρω το τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια (απάντηση για το συμβόλαιό του και το εάν θα κλείσει με νέο συμβόλαιο) αλλά αύριο θέλουμε να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, να πάρουμε τη νίκη και να εξασφαλίσουμε την πρόκριση».

Το άλλο σκέλος είναι εξίσου σημαντικό: «Όλα τα ματς για μένα είναι σαν τελικοί. Είναι πολύ σημαντικό το αυριανό παιχνίδι γιατί απομένουν τρία παιχνίδια. Έχουμε στόχο την 1η θέση. Πρέπει να κάνουμε ένα καλό ματς απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο, που μας έχει δυσκολέψει περισσότερο. Στην έδρα μας πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί».

Τι κρατάει κανείς από τα παραπάνω; Έναν παίκτη με τέτοια νοοτροπία που αποτελεί παράδειγμα για όλους. Για συμπαίκτες του και μη. Και για το πως βλέπει κάθε παιχνίδι - είτε είναι με τη Λαμία είτε με τη Μπαρτσελόνα - και το πως αντιμετωπίζει το ίδιο σοβαρά τα πάντα. Αλλά και για τη δίψα του για το ποδόσφαιρο, τις διακρίσεις, το σκοράρισμα και τις νίκες σε τέτοια ηλικία και έχοντας περάσει από πρωταθλήματα όπως το γαλλικό και το ισπανικό. Ο Ελ Αραμπί είναι μία περίπτωση παίκτη που μιλάει απλά, καθαρά ποδοσφαιρικά και που ξέρει να χαίρεται το ποδόσφαιρο αλλά και α το διαχειρίζεται σωστά.

Τι εάν έχει φτάσει σχεδόν τα 35 χρόνια; Εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο με τον τρόπο που πρέπει και την απαιτούμενη νοοτροπία. Και αυτή ακριβώς τη νοοτροπία πρέπει να βλέπουν άπαντες. Πως όταν παίζεις σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός πάντα έχεις κίνητρο και όλα τα ματς είναι εξίσου σημαντικά.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ένα ματς που θα έχει πολλά τρεξίματα, ένταση και ρυθμό πολύ υψηλού επιπέδου. Δεν πρέπει να τον... ξεγελάσουν απουσίες όπως του Κόστιτς και θα πρέπει να δει όλα όσα δεν έκανε σωστά στη Φρανκφούρτη για να μην τα επαναλάβει στο Φάληρο.

Η ανάγκη για αποτελεσματικότητα στην επίθεση

Το ανέφερε και ο Πέδρο Μαρτίνς και θα το βρει μπροστά του ο Ολυμπιακός. Ότι δηλαδή οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες που θα τους δοθούν απέναντι στους Γερμανούς. Στη Γερμανία το... πλήρωσε αυτό και το πλήρωσε σημαντικά.

Ακόμα και να βρει 3-4 φάσεις για γκολ ο Ολυμπιακός πρέπει να τις εκμεταλλευτεί. Ναι η Αϊντραχτ μεσοεπιθετικά είναι πολύ ποιοτική αλλά μεσοαμυντικά έχει τρωτά σημεία και κάνει το λάθος εφόσον πιεστεί. Ο Ολυμπιακός ποντάροντας και στη δύναμη της έδρας θα θέλει ένα γρήγορο γκολ αλλά πιθανώς να χρειαστεί και ένα δεύτερο τέρμα για να... καθαρίσει τον αγώνα. Και αυτό θα πρέπει να γίνει είτε ο Ολυμπιακός παίξει με 4-3-3 είτε με 4-2-3-1.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.