Europa League: Νάπολι αλά... Serie A, σούπερ ανατροπή για Λυών

Newsroom
Europa League: Νάπολι αλά... Serie A, σούπερ ανατροπή για Λυών

bet365

Η Νάπολι μετέφερε την εντυπωσιακή της φόρμα και στην Ευρώπη για να πάρει επιτέλους την πρώτη της νίκη στον όμιλο με το 3-0 επί της Λέγκια, την ίδια ώρα που η Λυών επέστρεφε από την... κόλαση κόντρα στην Σπάρτα Πράγας (3-4).

1ος όμιλος

Επιστροφή από την κόλαση για Λυών που έκανε σούπερ ανατροπή κόντρα στην Σπάρτα Πράγας και έκανε το 3Χ3 στον 1ο όμιλο. Οι Γάλλοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 στο πρώτο 20λεπτο, όμως δεν έχασαν το μυαλό τους και χάρη σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στα εναπομείναντα λεπτά έφεραν τούμπα το ματς για δραπετεύσουν με το τελικό 3-4. Πιο δυναμικά πάντως στην αναμέτρηση μπήκαν οι Τσέχοι με τον Χάρασλιν να πετυχαίνει δυο γκολ (4΄, 19΄) και να σπρώχνει από την αρχή στα σχοινιά τους Λιονέ. Παρόλα αυτά, το συγκρότημα του Πέτερ Μπός διατήρησε την ψυχραιμία του και ξεκίνησε την αντεπίθεσή του λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου μέρους. Αρχικά ο Εκαμπί έβαλε ξανά στο ματς τους φιλοξενούμενους στο 42΄προτού ο Αουάρ φέρει την απόλυτη ισορροπία λίγο μετά τη ανάπαυλα (53΄). Η ολική ανατροπή ολοκληρώθηκε με φοβερό τελείωμα του Πακετά (67'), με τον Εκαμπί μάλιστα να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 88΄ Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν τελικά να μειώσουν στο τελικό 3-4 με τον Κρέτζι στην τελευταία φάση του αγώνα.

Την ίδια ώρα η Ρέιντζερς του Στίβεν Τζέραρντ άφηνε οριστικά πίσω της τα αρνητικά αποτελέσματα, παίρνοντας την πρώτη της φετινή ευρωπαϊκή νίκη απέναντι στην Μπρόντμπι (2-0). Ο Μπαλογκάν άνοιξε το σκορ στο 18΄με τον Ρούφε να σφραγίζει τη νίκη των Σκωτσέζων με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου.

Αποτελέσματα

Σπάρτα Πράγας - Λυών 3-4
Ρέιντζερς - Μπρόντμπι 2-0

Βαθμολογία

1. Λυών 9 (9-3)
2. Σπάρτα Πράγας 4 (4-4)
3. Ρέιντζερς 3 (2-3)
4. Μπρόντμπι 1 (0-5)

Επόμενη αγωνιστική (04/11)

Μπρόντμπι - Ρέιντζερς
Λυών - Σπάρτα Πράγας

2ος όμιλος

Επιστροφή στις νίκες για τη Μονακό που κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής PSV (2-1) και να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι Μονεγάσκοι άνοιξαν το σκορ στο 20΄ με τον Μποαντού, δίχως όμως να καταφέρνουν να διατηρήσουν το μομέντουμ. Οι Ολλανδοί άρχισαν αν κερδίζουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και τελικά έφτασαν στην ισοφάριση με τον Γκάκπο (59΄), ο οποίος νίκησε με υπέροχο τελείωμα τον αντίπαλο γκολκίπερ. Η ισοφάριση πάντως λειτούργησε περισσότερο ευεργετικά για τους... φιλοξενούμενους οι οποίοι ανέβασαν ταχύτητα και εν τέλει είδαν τις προσπάθειές τους να καρποφορούν στο 89΄, όταν ο Ντιοπ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, χαρίζοντας τους τρεις βαθμούς στη Μονακό.

Στο... κυνήγι των Γάλλων εξακολουθεί πάντως να βρίσκεται η Σοσιεδάδ που πέρασε από την έδρα της Στουρμ Γκρατς (0-1), κατακτώντας το πρώτο της τρίποντο στο δεύτερο όμιλο. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 69΄ο... συνήθης ύποπτος Ίσακ, με τους Αυστριακούς να ολοκληρώνουν το παιχνίδι με 10 παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Στάνκοβιτς στο 87΄.

Αποτελέσματα

Στούρμ Γκρατς - Σοσιεδάδ 0-1
Αϊντχόφεν - Μονακό 1-2

Βαθμολογία

1. Μονακό 7 (4-2)
2. Σοσιεδάδ 5 (4-3)
3. Αϊντχόφεν 4 (7-5)
4. Στουρμ Γρατς 0 (1-6)

Επόμενη αγωνιστική (04/11)

Σοσιεδάδ - Στουρμ Γκρατς
Μονακό - Αϊντχόφε

3ος Όμιλος

Στο «Στάντιο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» η Νάπολι ήταν το απόλυτο αφεντικό κόντρα στην πρωτοπόρο του 3ου ομίλου, Λέγκια Βαρσοβίας. Οι Ιταλοί είχαν το 67% της κατοχής, όμως δυσκολεύτηκαν να «πληγώσουν» την πολυπρόσωπη άμυνα των Πολωνών. Τη λύση έδωσε στο 76' ο Ινσίνιε με σουτ στην κίνηση μετά από μπαλιά του Πολιτάνο. Οι Ναπολιτάνοι βρήκαν γρήγορα δεύτερο γκολ με τον εκτελεστή του πρώτου να γίνεται δημιουργός. Ο Ινσίνιε με κάθετη μπαλιά έβγαλε σε θέση βολής τον Οσιμέν, ο οποίος έκανε το 2-0. Το τελικό 3-0 έκανε ο «σερβιτόρος» του πρώτου τέρματος, Πολιτάνο, με σουτ από το ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής.

Τα αποτελέσματα

Σπαρτάκ Μόσχας - Λέστερ 2-4
Νάπολι - Λέγκια Βαρσοβίας 3-0

Βαθμολογία

1. Λέγκια Βαρσοβίας 6 (2-3)
2. Νάπολι 4 (7-5)
3. Λέστερ 4 (6-6)
4. Σπαρτάκ Μόσχας 3 (6-7)

Επόμενη αγωνιστική (04/11)

Λέστερ - Σπαρτάκ Μόσχας
Λέγκια Βαρσοβίας - Νάπολι

5ος Όμιλος

Στη Μόσχα έγινε ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι ανάμεσα στη Λοκομοτίβ και στη Γαλατασαράι. Το παιχνίδι φαινόταν να πηγαίνει για «λευκή» ισοπαλία, όμως ο Μορουτάν μίλησε τελευταίος. Ο 23χρονος Τούρκος επιθετικός στο 82' εκτέλεσε τον Γκιγιέρμε, έκανε το 0-1 και χάρισε στην πρωτοπόρο του 5ου ομίλου τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Τα αποτελέσματα

Λάτσιο - Μαρσέιγ 0-0
Λοκομοτίβ Μόσχας - Γαλατάσαραϊ 0-1

Βαθμολογία:

1. Γαλατάσαραϊ 7 (2-0)
2.Λάτσιο 4 (2-1)
3. Μαρσέιγ 3 (1-1)
4. Λοκομοτίβ Μόσχας 1 (1-4)

Επόμενη αγωνιστική (04/11)

Γαλατάσαραϊ - Λοκομοτίβ Μόσχας
Μαρσέιγ - Λάτσιο

8ος Όμιλος

Στο Λονδίνο η Γουέστ Χαμ δυσκολεύτηκε όμως κατάφερε να διασπάσει την άμυνα της Γκενκ. Το «γόρδιο δεσμό» έκοψε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Ντάουσον με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κρέσγουελ. Στο δεύτερο μέρος τα «Σφυριά»... καθάρισαν το παιχνίδι μέσα σε ένα δίλεπτο. Στο 57' ο Ντιόπ με κεφαλιά από νέα ασίστ του Κρέσγουελ έκανε το 2-0, ενώ στο 59' ο Μπόουεν με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Τα αποτελέσματα

Ραπίντ Βιέννης - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-1

Γουέστ Χαμ - Γκενκ 3-0

Βαθμολογία

1. Γουέστ Χαμ 9 (7-0)
2. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3 (4-4)
3. Ραπίντ Βιέννης 3 (2-4)
4. Γκενκ 3 (1-6)

Επόμενη αγωνιστική (04/11)

Γκενκ - Γουέστ ΧαμΝτιναμό
Ζάγκρεμπ - Ραπίντ Βιέννης

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα