Ολυμπιακός: Τικίνιο non stop και on fire με σερί τριών αγώνων (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Τικίνιο non stop και on fire με σερί τριών αγώνων (vids)

bet365

Ο έμπειρος επιθετικός του Ολυμπιακού είναι αυτή τη στιγμή ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του στη γραμμή κρούσης του και όχι αδίκως, έχοντας 4 γκολ σε 3 ματς στη σειρά.

Τικίνιο Σοάρες λοιπόν. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός που αναζητούσε διακαώς το πρώτο του τέρμα και που άπαντες στον Ολυμπιακό ήταν σίγουροι πως εφόσον το έβρισκε δεν θα σταματούσε.

Έτσι και έγινε! Δύο γκολ με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ένα τέρμα με τον Αστέρα Τρίπολης και γκολ και με τη Φενέρ στην πολύ μεγάλη βραδιά στην Πόλη.

Τέσσερα γκολ σε τρεις διαδοχικούς αγώνες στον Ολυμπιακό, φτιάχνοντας το δικό του σερί και φυσικά επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση ότι όταν ξεκινάει να σκοράρει δεν έχει stop. Και φυσικά μετά από τέτοιες εμφανίσεις πως είναι δυνατόν να μην χριστεί βασικός με τον Παναθηναϊκό;

Για τη Φενέρ τώρα. Στη φάση του 0-1 κάνει εξαιρετική κίνηση για να ξεμαρκαριστεί και να τελειώσει ιδανικά τη φάση. Στη φάση του 0-2 το μισό γκολ είναι δικό του. Εκείνος πλαγιοκοπεί και δημιουργεί τη φάση με το σουτ του Καμαρά για να ακολουθήσει μετά το τέρμα του Μασούρα. Με τον Μασούρα δε έπαιζαν και συνδυάζονταν σαν να ήταν συμπαίκτες χρόνια. Και βέβαια στη φάση του 0-3. Ο Μαντί Καμαρά σώζει αρχικά τη φάση για να του δώσει τη μπάλα. Ο Τικίνιο στοπάρει τη μπάλα και τη δίνει εξαιρετικά στον Αγκιμπού που κάνει την ποδιά και μετά χάνει την ευκαιρία για να έρθει πάλι ο Μασούρας για το 0-3. Με άλλα λόγια ο Τικίνιο έβαλε ένα γκολ και είχε συμμετοχή στα άλλα δύο!

Ο Τικίνιο έδειξε με τον πλέον περίτρανο τρόπο το πόσο καλά ανταποκρίνεται. Δικαιώνει τον Πέδρο Μαρτίνς που τον ήξερε από την Πορτογαλία και τον ήθελε για όλα τα στοιχεία που έχει: τη δύναμή του, τα καλά πατήματά του, με το πώς παίζει και κινείται χωρίς τη μπάλα αλλά και την εκτελεστική του δεινότητα.

Απέδειξε το πόσο χρειαζόταν και το πόσο είχε λείψει από τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς του Ολυμπιακού. Ότι δεν είναι απλά ένας φορ περιοχής αλλά ένας παίκτης που γυρίζει πίσω, ζητάει μπάλες, πιέζει, δημιουργεί και σκοράρει. Παράλληλα σταμάτησε μιά και καλή την όποια αμφισβήτηση υπήρχε στο πρόσωπό του διότι πολύ απλά δούλεψε πολύ σκληρά και με τη βοήθεια και τη στήριξη όλων στον Ολυμπιακό έβγαλε αυτά που ήθελε μες στο γήπεδο. Με αυτά και με αυτά ο 30χρονος φορ έχει πια 4 γκολ σε 6 ματς και υπάρχει & συνέχεια.

Τα σερί του Τικίνιο τα τελευταία χρόνια (πιο μεγάλα ή μικρότερα):

  • 2016-2017: Με τη φανέλα της Πόρτο είχε 9 γκολ σε 6 αγώνες στη σειρά
  • 2017-2018: Με την Πόρτο είχε 7 γκολ σε 4 διαδοχικούς αγώνες, σερί που σταμάτησε επειδή χτύπησε
  • 2018-2019: Με την Πόρτο είχε 5 φορές μες στη χρονιά με γκολ σε 2 σερί ματς
  • 2019-2020: Με την Πόρτο είχε 5 γκολ σε 4 αγώνες στη σειρά
  • 2019-2020: Με την Πόρτο είχε 4 γκολ σε 3 ματς στη σειρά στο Allianz Cup
  • 2020-2021: Με τον Ολυμπιακό έχει 4 γκολ σε 3 αγώνες στη σειρά σε Ελλάδα και Ευρώπη

@Photo credits: INTIME
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα