Ο Ολυμπιακός διέσυρε τη Φενέρ και πήρε ένα τεράστιο διπλό πρωτιάς (vid)

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ο Ολυμπιακός διέσυρε τη Φενέρ και πήρε ένα τεράστιο διπλό πρωτιάς (vid)

bet365

Ο Πέδρο Μαρτίνς πήρε εντυπωσιακή ρεβάνς από τον Βίτορ Περέιρα και ο Ολυμπιακός με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Μασούρα, Τικίνιο και Αγκιμπού Καμαρά πήρε ένα φοβερό διπλό. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ήταν η βραδιά των εντυπωσιακών αγωνιστικών απαντήσεων για τον Ολυμπιακό.

Σε ένα παιχνίδι που ναι ζορίστηκε και πιέστηκε σε κάποιες στιγμές αλλά ας μην ξεχνάμε το τι ομάδα είχε απέναντί του. Τη Φενέρ των τόσο ποιοτικών παικτών από τη μέση και μπροστά. Ο Μαρτίνς είχε το έξτρα προσωπικό κίνητρο. Εξέθεσε προπονητικά τον φίλο του και πρώην κόουτς του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα, σε μία αναμέτρηση βέβαια που οι Ερυθρόλευκοι είχαν και τύχη σε φάσεις όπως με τις ευκαιρίες των Βαλέντσια και Πέλκα αλλά και το δοκάρι του Πέλκα. Παρόλα αυτά στο τέλος της ημέρας σχεδόν τα πάντα βγήκαν στον Μαρτίνς και ο Βίτορ Περέιρα έμεινε απλά να σημειώνει στο μπλοκάκι του και να απορεί...

Οι Πειραιώτες εκτός των άλλων όμως είχαν και πίστη στο πλάνο και τις δυνατότητές τους και έκαναν... πάρτι στην άμυνα της Φενέρ καθώς έβαλαν τρία γκολ σε open play. Και ήταν τρία τέρματα το ένα καλύτερο από το άλλο. Και στο τέλος έτσι όπως πήγε ο αγώνας θα μπορούσε να είχε φτάσει ακόμα και σε ένα 4-0.

Τι άλλο να κάνει ο Γιώργος Μασούρας;

Για τον Μασούρα και την εικόνα του στην Πόλη δεν υπάρχει καμία απολύτως έκπληξη. Τα έχουμε γράψει / επισημάνει / αναδείξει. Με διαφορά ο κορυφαίος εξτρέμ του Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή και επιδραστικός σε όλους τους τομείς: τακτική, άμυνα, δημιουργία και επίθεση.

Με τον Απόλλωνα Σμύρνης ο Γιώργος Μασούρας βάζει το πρώτο γκολ και έτσι ανοίγει τον δρόμο για τη νίκη και στη συνέχεια με τον Αστέρα στην Τρίπολη δημιουργεί το πρώτο τέρμα για να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για την ομάδα του. Και έρχεται το παιχνίδι με την Φενέρ: μία ασίστ και δύο γκολ.

Ο Μασούρας σε αυτή τη χρονική συγκυρία μάλλον είναι και ο καλύτερος Έλληνας παίκτης. Φετινός απολογισμός; 8 ματς με 4 γκολ και 3 ασίστ.

Από κοντά ο Τικίνιο, ο νέος killer του Ολυμπιακού και το next best thing, ο Αγκιμπού Καμαρά. Φοβερή εμφάνιση και από τους δύο. Ο Τικίνιο σκόραρε για τρίτο διαδοχικό αγώνα και είχε συμμετοχή και στις άλλες φάσεις των γκολ και ο Αγκιμπού δημιουργικά και επιθετικά διέλυσε κάθε σύστημα και άμυνα της Φενέρ.

Και ένας Μαρτίνς που πήρε το ρίσκο βάζοντας τον Μπα δεξιό μπακ αλλά περνώντας πολύ έξυπνα στο ημίχρονο τον Λαλά καθώς είχαν δει κίτρινες οι Μπα, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ στο πρώτο 45λεπτο. Και όταν είδε πως ο άξονάς του είχε επιβάρυνση έβαλε και τον Κούντε για έξτρα... πνευμόνια και ώθηση.

Νίκη πρωτιάς και όλα για όλα στην Φρανκφούρτη

Μία βραδιά που εύκολη δεν ήταν αλλά κύλησε ιδανικά. Ο Ολυμπιακός έκανε το 2/2, έχει πλέον 6 πόντους, είναι πρώτος στον όμιλό του και κοιτάζει μπροστά. Άλλωστε μία πρώτη θέση στο γκρουπ θα του επιτρέψει να περάσει έναν γύρο χωρίς να παίξει, που σίγουρα είναι ένα bonus.

Και αυτό το αποτέλεσμα ασκεί μεγάλη πίεση στη Φενέρ που έχει μόλις 1 βαθμό στον όμιλο και δίνει χαρακτήρα... τελικού στο παιχνίδι με την Αϊντραχτ στην Φρανκφούρτη. Μία Αϊντραχτ που έχει πια 4 πόντους και θα περιμένει τον Ολυμπιακό στις 21 Οκτωβρίου. Εκεί όπου μπορεί να κριθούν τα πάντα, εάν όχι όλα για το γκρουπ.

Και βέβαια ο Ολυμπιακός έχει πλέον μπροστά του το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Εκεί που επίσης θα πρέπει να βγάλει την καλύτερη δυνατή εικόνα και να πάρει το ματς στο Φάληρο την ημέρα που η ΠΑΕ θα βραβεύσει τον τεράστιο Βασίλη Σπανούλη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.