Ο Μασούρας παραμένει ο κορυφαίος εξτρέμ του Ολυμπιακού (vid)

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ο Μασούρας παραμένει ο κορυφαίος εξτρέμ του Ολυμπιακού (vid)

bet365

Ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του στην Τρίπολη αλλά η διαπίστωση για τον Γιώργο Μασούρα δεν αλλάζει. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Ολυμπιακός είχε - όπως ήταν φυσικό, λογικό και επόμενο - αρκετές αλλαγές σε επίπεδο προσώπων φέτος. Όπως φυσικά είχε και νέα πρόσωπα με... αφίξεις στα εξτρέμ και παίκτες όπως ο Ονιεκούρου και ο Ρόνι Λόπες. Παρόλα αυτά για άλλη μία φορά - στον αγώνα της Τρίπολης με το 2-0 επί του Αστέρα - πιστοποιήθηκε μία αγωνιστική πραγματικότητα. Ποια είναι αυτή; Πως ο Γιώργος Μασούρας αυτή τη στιγμή παραμένει ο κορυφαίος εξτρέμ του Ολυμπιακού και ένας παίκτης που μπορεί να παίξει εξαιρετικά στο 4-2-3-1, στο 4-3-3 και ακόμα & σε ένα 4-4-2 ως 2ος φορ ή κρυφός κυνηγός.

Το δε τρικ που χρησιμοποιεί μαζί του ο Μαρτίνς - να τον φέρνει δηλαδή πιο κοντά στον φορ και εσωτερικά σαν 2ο κυνηγό, όπως έκανε και στην Τρίπολη με τον Τικίνιο - βγάζει δύο γκολ για τον Ολυμπιακό στο α' μέρος. Στην πρώτη φάση παίρνει παλικαρίσια - και ενώ τον σπρώχνει από πίσω ο Άλβαρες - την κεφαλιά για να βγάλει ασίστ στον Τικίνιο. Στη συνέχεια με την μετατόπιση του Μασούρα κοντά στον Τικίνιο ο Αγκιμπού Καμαρά απελευθερώθηκε και έπαιξε στα άκρα και πιο πλάγια και έτσι βγήκε και το 2ο τέρμα.

Σε δύο συμμετοχές μετά τον τραυματισμό του ο Μασούρας έβγαλε ένα γκολ και μία ασίστ

Εάν δει κανείς το πόσο καταλυτικός είναι ο Μασούρας για το παιχνίδι του Ολυμπιακού καταλαβαίνει πολλά. Από το πάθος και την ένταση με την οποία παίζει μέχρι και το πρέσινγκ στον αντίπαλο. Με τον Απόλλωνα Σμύρνης βάζει το πρώτο γκολ και έτσι ανοίγει τον δρόμο για τη νίκη και στη συνέχεια με τον Αστέρα στην Τρίπολη δημιουργεί το πρώτο τέρμα για να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για την ομάδα του.

Ακόμα και ο ίδιος ο Πέδρο Μαρτίνς δεν περίμενε τέτοιο come back του Μασούρα μετά τον τραυματισμό του. Όμως η εξήγηση είναι πολύ απλή. Ο Γιώργος είναι αθλητής με όλη τη σημασία της λέξεως. Δουλεύει σκληρά, σωστά, προσέχει το σώμα του, προσέχει την αγωνιστική του κατάσταση και πάντα επικεντρώνεται στο πως να γίνει καλύτερος.

Ακόμα πρέπει να θυμηθούμε και το εξής. Ο Γιώργος Μασούρας καθιερώθηκε στον Ολυμπιακό σχεδόν από τότε που πήρε μεταγραφή από τον Πανιώνιο. Αυτό λέει πολλά και για την αξία του και για την επιμονή του και για την αφοσίωσή του στο ποδόσφαιρο και για το τι εκτίμηση υπάρχει για αυτόν μες στην ομάδα και φυσικά από το τεχνικό επιτελείο. Με την τωρινή εικόνα πάντως όλων των ακραίων του Ολυμπιακού ο Μασούρας που έχει ωριμάσει πολύ ποδοσφαιρικά δείχνει ο κορυφαίος winger της ομάδας.

Υ.Γ. Οι Τικίνιο και Αγκιμπού Καμαρά για άλλο ένα ματς παρουσίασαν πολύ καλά δείγματα. Και εάν ο νεαρός Αγκιμπού τα έχει δείξει από νωρίς ο Βραζιλιάνος φανερώνει πως πήρε για τα καλά μπρος, κάνοντας ένα καλό και γεμάτο ματς και σκοράροντας ξανά. Ο δε Τικίνιο στην Τρίπολη έκανε πολύ καλή εμφάνιση και τακτικά γυρίζοντας πολλές φορές πίσω στο κέντρο ή στην άμυνα είτε για να πρεσάρει και να παίξει άμυνα είτε για να πάρει μπάλες. Έγινε σαν ένας άλλος Ελ Αραμπί στο τακτικό και το αμυντικό κομμάτι.

Υ.Γ. 2 Ο πρώτος στόχος των Ερυθρόλευκων επετεύχθη. Νίκη με 2-0 σε μία δύσκολη έδρα και με έναν καλό αντίπαλο, τον Αστέρα. Υπάρχουν όμως άλλα δύο σημαντικά ματς μπροστά: με Φενέρ εκτός και το ντέρμπι με Παναθηναϊκό εντός.


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.