Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη το restart με την Αντβέρπ

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη το restart με την Αντβέρπ

bet365

Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης έχει κάθε λόγο να θέλει να παρουσιαστεί βελτιωμένος και να πάρει αποτέλεσμα. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο αγώνας με την Αντβέρπ έρχεται σε μία χρονική συγκυρία όπου ο Ολυμπιακός δεν έχει κερδίσει στην πρεμιέρα του στο πρωτάθλημα με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Σε μία συγκυρία όπου οι Ερυθρόλευκοι χρειάζονται / έχουν ανάγκη μία καλή εμφάνιση. Όχι μόνο για τους βαθμούς στον όμιλο αλλά και για μία γενικότερη ώθηση στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Ξέχωρα από τις ανοιχτές μεταγραφικές υποθέσεις το παιχνίδι με τη βελγική ομάδα θα γίνει και αυτό στο φαλήρικό γήπεδο, άρα ξανά μπροστά στον κόσμο της ομάδας.

Το ματς με την Αντβέρπ δεν θα είναι εύκολο. Κανένα παιχνίδι προφανώς δεν είναι εύκολο εάν η εικόνα μίας ομάδας δεν είναι ανάλογη.

Δίνει όμως τη δυνατότητα σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός για ένα restart. Ναι δεν ήρθε το τέλος του κόσμου με το 0-0 με τους Περιστεριώτες αλλά οι πρωταθλητές Ελλάδας τέτοια περιθώρια δεν τα έχουν. Να χάνουν δηλαδή έτσι βαθμούς στην έδρα τους στη διαδικασία του πρωταθλήματος και ας είναι νωρίς. Και η Αντβέρπ σίγουρα κρύβει τους κινδύνους της ως αντίπαλος αλλά ο Ολυμπιακός ένα τέτοιο ματς στο γήπεδό του είναι υποχρεωμένος - εάν μπορούμε να το θέσουμε έτσι - να το πάρει.

Ο Μαρτίνς προσπαθεί από πέρυσι να αλλάξει τον Ολυμπιακό αλλά πρέπει να του βγει

Μετά το σχήμα με τους τρεις στόπερ (3-4-3 κυρίως) πέρυσι ο Πορτογάλος τεχνικός δείχνει να προσπαθεί να κάνει λιγότερο προβλέψιμο τον Ολυμπιακό (στους αντιπάλους του) με το σχήμα 4-4-2. Ένα σύστημα που με βάση τα έως τώρα δείγματα δεν έχει... περπατήσει. Ουσιαστικά ο Πέδρο Μαρτίνς προσπαθεί να φτιάξει ένα σύνολο που θα ασκεί πιο μεγάλη επιθετική πίεση μέσω της παρουσίας δύο φορ, όμως δεν είναι πάντα απλό και εύκολο κάτι τέτοιο.

Επί των ημερών του στον Ολυμπιακό έχει δοκιμάσει αρκετά σχήματα. Παραδοσιακά όμως το 4-2-3-1 στην Ελλάδα και το 4-3-3 στην Ευρώπη είναι αυτά τα οποία του έχουν δώσει τα πιο καλά αποτελέσματα. Αλλαγές πάντως στον αγώνα της Πέμπτης συγκριτικά με το ματς πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο θα υπάρξουν.

Ο Μαντί Καμαρά αναμένεται να επανέλθει στο βασικό σχήμα, όπως προβάδισμα για βασικός έχει και ο Ονιεκούρου. Η παρουσία του Αφρικανού χαφ σίγουρα αλλάζει θετικά τη συνολική εικόνα των Πειραιωτών αλλά δεν αρκεί από μόνη της για να κάνει τη διαφορά. Πρέπει να πάνε και άλλα πράγματα καλά στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη.

Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Κούντε. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει σε αυτή τη φάση να γίνει πιο ουσιαστικός και αποτελεσματικός. Έχει δηλαδή μεγάλη αξία και σπουδαιότητα αυτή η αναμέτρηση με την Αντβέρπ από κάθε άποψη: βαθμολογική για τον όμιλο, ψυχολογική και βέβαια και αγωνιστική ενόψει της συνέχειας των υποχρεώσεων των Ερυθρόλευκων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Και βέβαια είναι σημαντικό και για τον ίδιο τον Πέδρο Μαρτίνς αυτά που σχεδιάζει σχετικά με τη διάταξη της ομάδας και τις επιλογές των προσώπων να του βγουν και στο γήπεδο. Όλα αυτά θα παίξουν τον ρόλο τους διότι κακά τα ψέμματα μία ομάδα του βεληνεκούς του Ολυμπιακού και μετά από μία περίοδο που δεν έχει τις καλύτερες δυνατές εμφανίσεις θέλει και ένα πραγματικά καλό ματς αλλά και μία νίκη. Ο ίδιος ο έμπειρος κόουτς άλλωστε το είπε: δεν έχει δει ακόμα τον Ολυμπιακό που θέλει ειδικά στο κομμάτι της μετάβασης από την άμυνα στην επίθεση και άρα της σωστής σύνδεσης άμυνας - κέντρου - επίθεσης.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.