Αμανατίδης στο Gazzetta: «Στην Άιντραχτ δεν έχουν... βρεθεί ακόμη, ο Ολυμπιακός μπορεί να περάσει»

Αμανατίδης στο Gazzetta: «Στην Άιντραχτ δεν έχουν... βρεθεί ακόμη, ο Ολυμπιακός μπορεί να περάσει»

bet365

Ο Γιάννης Αμανατίδης, που έχει γράψει τη δική του ιστορία με τη φανέλα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης σκιαγραφεί, μέσω του Gazzetta, το προφίλ του γερμανικού συλλόγου. Στέκεται στα δυνατά και στα αδύνατά της σημεία και καταλήγει στο συμπέρασμα πως «ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί».

Από το 2005 μέχρι το 2011, ο Γιάννης Αμανατίδης έζησε το δικό του ποδοσφαιρικό παραμύθι φορώντας τη φανέλα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, της οποίας αποτέλεσε κι αρχηγός.

Μέσα σε 6,5 χρόνια παρουσίας εκεί έζησε τις πιο όμορφες και έντονες στιγμές του ως ποδοσφαιριστής. Ενα όνειρο όμως που κόπηκε απότομα το 2011 λόγω τραυματισμών.

Σήμερα, ασχολείται με την οικογένειά του και τις δουλειές του εκτός ποδοσφαίρου. Εχει άποψη όμως, παρακολουθεί την αγαπημένη του Αϊντραχτ και είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να μας περιγράψει το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί.

Ο ίδιος στέκεται στις αλλαγές της ομάδας, στα δυνατά της σημεία και φυσικά στον προπονητή ο οποίος ακόμη δεν έχει βρεθεί με τους παίκτες του.

Ο Γιάννης Αμανατίδης στο Gazzetta:

Πως είναι η ζωή σας με τι ασχολείστε τώρα;

Όταν δεν εργάζομαι σε ομάδα, ασχολούμαι με την οικογένειά μου κατά κύριο λόγο και με τις δουλειές μου εκτός ποδοσφαίρου. Δόξα τω Θεώ έχω να ασχοληθώ

Πώς θυμάστε τη ζωή σας στην Άιντραχτ; Γράψατε ιστορία στο σύλλογο.

Η καλύτερη και η πιο έντονη εποχή στην καριέρα μου. Πέρασα εκεί συνολικά 6,5 χρόνια και ως αρχηγός υπήρχαν πολλές ευχάριστες στιγμές και επιτυχίες. Δυστυχώς έπρεπε να τελειώσει απρόοπτα όλο αυτό το όνειρο λόγω τραυματισμών.

Ο Αμανατίδης

Ποια είναι πιο δυνατή σας ανάμνηση από εκεί;

Ο τελικός Κυπέλλου τη χρονιά 2005-2006 που μόλις είχαμε ανέβει από τη Bundesliga 2 και ταυτόχρονα πετύχαμε και την πρόκριση στο Europa League. Για μια ομάδα που μόλις είχε ανέβει ήταν τεράστια η επιτυχία.

Από την Άιντραχτ σας έχει... ενοχλήσει κάποιος για να ζητήσει τη γνώμη σας σχετικά με τον Ολυμπιακό;

Όχι, δυστυχώς από εκείνη την εποχή δεν έχει μείνει κανένας. Ούτε στην ομάδα, ούτε στο επιτελείο, ούτε στο συμβούλιο. Άλλαξαν όλα τα πρόσωπα από τότε.

Πως είναι η ομάδα σήμερα; Τί πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός σ' αυτά τα ματς;

Υπήρξαν μεγάλες αλλαγές και η μεγαλύτερη είναι αυτή του προπονητή. Εφυγαν και κάποια βασικά στελέχη της ομάδας αλλά αυτή του προπονητή είναι η σημαντικότερη κατά τη γνώμη μου. Δεν έχουν βρεθεί ακόμη σαν ομάδα αλλά ούτε και με τον προπονητή. Αυτό χρειάζεται χρόνο και σίγουρα είναι κάτι που μπορεί να τους στοιχήσει.

Πέρα απ' αυτό υπάρχει και μια σχετική γρίνια στο πρόσωπο του Κόστιτς,ο οποίος ήθελε να αποχωρήσει από την Άιντραχτ για τη Λάτσιο. Αν έφευγε ο συγκεκριμένος παίκτης θα είχαν αγωνιστικά μεγάλο πρόβλημα. Είναι ένας παίκτης που δημιουργεί, είναι από μόνος του πολύ επικίνδυνος και πολύ καλός στις στημένες φάσεις. Η ομάδα γενικά παίζει με πολλή δύναμη και ενέργεια και είναι καλή στις στημένες φάσεις. Παικτικά έχασαν ποιότητα με την απώλεια του Σίλβα.

Προσοχή θέλει κι ο Καμαντά, ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει κι αυτός από μόνος του. Είναι καλός τεχνίτης σε ατομικό επίπεδο και βρίσκεται συχνά μέσα στη μεγάλη περιοχή. Οι καινούργιοι παίκτες δεν έχουν ενσωματωθεί πλήρως κάτι που είναι φυσιολογικό. Θα χρειαστούν χρόνο. Γενικά είναι ακόμη στο να βρεθούν σαν ομάδα αλλά και προπονητής με τους παίκτες.

Ο Ολυμπιακός

Ποιο είναι το δυνατό όπλο των Γερμανών;

Η δύναμη, η ενέργεια, οι στημένες φάσεις και ειδικά ο Μάρτιν Χιντερέγκερ, ο Κόστιτς και ο Καμαντά.

Ποια είναι η γνώμη σας για τον Ολυμπιακό; τον έχετε παρακολουθήσει; Μπορεί να προκριθεί;

Είδα παιχνίδια του Ολυμπιακού, μπορεί να προκριθεί, ναι. Ωστόσο πρέπει σίγουρα να βελτιωθεί. Να ενσωματωθούν το γρηγορότερο δυνατόν οι καινούργιοι παίκτες προκειμένου να βοηθήσουν την ομάδα. Είναι ένας δυναμικός όμιλος, αλλά με τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Άιντραχτ μπορεί να περάσει. Τη Φενέρ δεν την ξέρω αλλά σίγουρα δεν χρειάζεται να τη φοβάται. Όμως, ακόμα και το αουτσάιντερ που είναι η Αντβέρπ δεν πρέπει να την υποτιμήσει.

Γενικά, το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι ικανό για να περάσει, είναι ένα ποιοτικό υλικό αλλά και ταυτόχρονα υπάρχουν πολλά προβλήματα στους αντιπάλους του - τουλάχιστον αυτό ισχύει για την Άιντραχτ. Σίγουρα δεν είναι πλεονέκτημα ότι ακόμη δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, κάτι που κατά τη γνώμη μου είναι αδιανόητο. Μόνο κακό κάνει στις ελληνικές ομάδες, καθώς είναι ακόμη σε προετοιμασία όταν πάνε να παίξουν με αντιπάλους που έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημά τους και έχουν κάποια ματς στα πόδια τους

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα