Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί και... γκολ (vids)

Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί και... γκολ (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί και... γκολ (vids)

bet365

Ο Γάλλος και ο Μαροκινός «βρέθηκαν» ξανά στην Μπρατισλάβα και η άμεση συνεργασία τους έχει χαρίσει στον Ολυμπιακό πολλά κρίσιμα αλλά και όμορφα γκολ

Οι Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά άφησαν (και) χθες (26/8) το «στίγμα» τους σε ματς του Ολυμπιακού, καθώς ήταν εκ των κορυφαίων στο 2-2 με τη Σλόβαν. Συνδυάστηκαν στη φάση του 1-0. ο Γάλλος «συμμετείχε» και στο γκολ του Ονιεκούρου και αποδείχθηκε εκ νέου πως με εκείνους «ορεξάτους» οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να βάλουν δύσκολα στην οποιαδήποτε αντίπαλη άμυνα.

Αλλωστε δεν είναι μόνο η εμπειρία/ποιότητα που διαθέτουν και τους κάνει να ξεχωρίζουν, αλλά και οι αριθμοί που καταμαρτυρούν του λόγου το αληθές.

Αμφότεροι έπιασαν λιμάνι το 2019 και ο Βαλμπουενά μετρά 11 γκολ και 32 ασίστ σε 85 παιχνίδια του με τους Πειραιώτες, ενώ ο Ελ Αραμπί έχει ήδη βρει 57 φορές δίχτυα σε 105 εμφανίσεις του (plus 14 τελικές πάσες).

Οι δυο τους στο Νορόντνι Στάντιον «βρέθηκαν» για ακόμη μία φορά, αφού όπως αναφέραμε παραπάνω ήταν οι «πρωταγωνιστές» στη φάση του 1-0, όταν ο Γάλλος μεσοεπιθετικός βρήκε τον Μαροκινό φορ και εκείνος με κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Χόβαν.

Ας θυμηθούμε λοιπόν τις ανάλογες «στιγμές» τους με τη φανέλα του Ολυμπιακού, όταν δηλαδή σκόραραν οι «ερυθρόλευκοι» μετά από άμεση συνεργασία τους και πιο συγκεκριμένα «πάσα Βαλμπουενά-γκολ Ελ Αραμπί».

*Τον Αύγουστο του 2019, ακριβώς πριν από 2 χρόνια στις 27 του μηνός, ο Ολυμπιακός έπαιξε στο Κράσνονταρ με την ομώνυμη ομάδα, στη ρεβάνς του 4-0 που είχε κερδίσει στο Φάληρο. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 10', αλλά οι «ερυθρόλευκοι» «γύρισαν» το ματς και κέρδισαν 2-1 χάρις σε 2 γκολ του Ελ Αραμπί που προήλθαν δια... ποδός Βαλμπουενά.

*Λίγες ημέρες μετά οι Πειραιώτες κέρδισαν 5-0 τον Βόλο και μέχρι το 71' το σκορ παρέμενε στο «εύθραυστο» 1-0 υπέρ τους. Τότε όμως και μετά από ενέργεια του Γάλλου ο 34χρονος φορ διπλασίασε τα τέρματά τους και ουσιαστικά «τελείωσε» το παιχνίδι.


*Οκτώβριο του 2019 και οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» του Αρη. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 38', όταν σε εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.


*Στο ντέρμπι «αιωνίων» της 5ης Ιανουαρίου του 2020 ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο 1-0 χάρις σε γκολ του Ελ Αραμπί στο 74'. Οταν και «εκτέλεσε» με τη μία ύστερα από «γλυκιά» σέντρα/μεταβίβαση του Βαλμπουενά από τα δεξιά.

*Μία εβδομάδα μετά οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 4-0 στη Λαμία και ο έμπειρος στράικερ με κεφαλιά ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 40'. Σε μία φάση όπου εκμεταλλεύτηκε έξυπνη πάσα του Γάλλου.

*Τον Φλελβάρη του ίδιου έτους ήταν η σειρά της Ξάνθης να χάσει στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 3-1. Το παιχνίδι ουσιαστικά «τελείωσε» στο 43' όταν μετά από εκτέλεση φάουλ «φαρμάκι» του Βαλμπουενά, ο Ελ Αραμπί «πετάχθηκε» στην πορεία της μπάλας και διπλασίασε τα τέρματα του Ολυμπιακού.

*Στα play off εκείνης της περιόδου (2019/20) οι Πειραιώτες κέρδισαν τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 1-0. Ο Μαροκινός στράικερ στο 23' σημείωσε το μοναδικό γκολ του ντέρμπι, όταν και υποδέχθηκε «παράλληλη» του Γάλλου και σκόραρε από το ύψος της μικρής περιοχής.

*Στις αρχές του τρέχων έτους οι δυο τους «πρωταγωνίστησαν»« σε μία εκ των ομορφότερων φάσεων που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στα ελληνικά γήπεδα. Ο Ολυμπιακός έπαιξε στις 9 Ιανουαρίου στο Αγρίνιο και στο 65΄της αναμέτρησης ο Βαλμπουενά έστρωσε στον Ελ Αραμπί με έναν «μαγικό» τρόπο και εκείνος πλάσαρε εύστοχα από θέση τετ α τετ για το 2-1 που κέρδισαν «ερυθρόλευκοι» τον Παναιτωλικό με 2-1.

* Μέχρι που φτάσαμε χθες στη Μπρατισλάβα. Ο Γάλλος με «γλυκιά» σέντρα σημάδεψε τον Ελ Αραμπί και εκείνος άνοιξε το σκορ κόντρα στη Σλόβαν. Αυτόματα ο μεν Βαλμπουενά έφτασε τις 3 ασίστ στη σεζόν και ο δε Μαροκινός πέτυχε το 2ο του προσωπικό γκολ, ενώ παράλληλα η συγκεκριμένη φάση... έγραψε το πρώτο κεφάλαιο στο... τεφτέρι της «άμεσης» συνεργασίας τους για φέτος.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα