Ολυμπιακός: Το προφίλ της Φενέρμπαχτσε

Κώστας Τόπας
Ολυμπιακός: Το προφίλ της Φενέρμπαχτσε

bet365

Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε στον 4ο όμιλο του Europa League και ως επικεφαλής του γκρουπ θα αντιμετωπίσει την Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία), Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) και την Αντβέρπ (Βέλγιο).

Μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Τουρκίας θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός για τους ομίλους του Europa League. H Φενέρμπαχτσε έχει κατακτήσει 34 τρόπαια (τελευταίο το Σούπερ Καπ Τουρκίας, τη σεζόν 2014/15, ενώ στο φετινό της ρόστερ βρίσκονται σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Μεσούτ Οζίλ.

Ιδανική θα μπορούσε να θεωρηθεί η περυσινή σεζόν για τη Φενέρ, η οποία κατέλαβε την 3η θέση και για λεπτομέρειες δεν στέφθηκε πρωταθλήτρια Τουρκίας. Συγκέντρωσε 82 βαθμούς, δύο λιγότερους από τις πρωτοπόρους Μπεσίκτας και Γαλατασαραϊ. Φέτος έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στη Super Lig, έχοντας 2 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Για να φτάσει στους ομίλους του Europa League, χρειάστηκε να δώσει ένα παιχνίδι για τα προκριματικά, αυτό κόντρα στην Ελσίνκι. Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες και με συνολικό σκορ 7-2 πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Βίτορ Περέιρα, ο οποίος στο παρελθόν έχει περάσει από τη χώρα μας για την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Στους Πειραιώτες ο 53χρονος Πορτογάλος τεχνικός παρέμεινε για ένα εξάμηνο, στο οποίο οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» σε 18 νίκες, 6 ισοπαλίες και 3 ήττες.

pozil

Στο ρόστερ του συλλόγου της Κωνσταντινούπολης υπάρχουν ποδοσφαιριστές με βαρύ βιογραφικό, όπως ο Μεσούτ Οζίλ. Ο 32χρονος Γερμανός μέσος έμεινε ελεύθερος από την Άρσεναλ τον περασμένο Γενάρη και πλέον αγωνίζεται με τη φανέλα της Φενέρ. Βέβαια, λόγω αρκετών τραυματισμών που τον έχουν ταλαιπωρήσει έως τώρα, έχει καταφέρει να αγωνιστεί σε μόλις 15 παιχνίδια, έχοντας 1 γκολ και 2 ασίστ. Φυσικά στο ρόστερ υπάρχει και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός, Δημήτρης Πέλκας. Ο 27χρονος άσος ζει το όνειρό του στην Τουρκία, καθώς τα τουρκικά Μέσα και οι οπαδοί του συλλόγου βλέπουν τον Πέλκα ως αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας. Βρίσκεται στη Φενέρ από το 2020 και μέχρι σήμερα έχει πετύχει 8 τέρματα και 8 ασίστ, σε 34 συμμετοχές του σε όλες τις διοργανώσεις.

Τη φετινή μεταγραφική περίοδο η Φενέρ απέκτησε τον 28χρονο φορ Μπουάνα Σαμάτα για την κορυφή της επίθεσής της, καταβάλλοντας 6 εκατομμύρια ευρώ στην Άστον Βίλα για να τον αποκτήσει. Για το αριστερό άκρο της επίθεσης ενισχύθηκε με τον Μπουράκ Καραπάκ από την Μπούρσπασπορ, για τον οποίο δαπάνησε 1,35 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης απέκτησε ως ελεύθερους τους Σαγκτάϊ Κουρουκαλίπ (αμυντικός) από την Κασίμπασα, Στίβεν Κόλκιερ (αμυντικός) από την Αλάνιασπορ και Σερντάρ Ντουρσούν (επιθετικός). Αποχώρησαν οι Μίκαελ Φρέι (επιθετικός) για Αντβέρπ έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ, Μάμε Τιάμ (εξτρέμ) για Κάισερισπορ έναντι 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και Κεμάλ Αντέμι (επιθετικός) για Κίμκι έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Έδρα της Φενερμπαχτσέ είναι το «Σουκρού Σαράτσογλου» χωρητικότητας 53.586 θεατών.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα