Άρης: Έχει να αλλάξει πολλά μέχρι τη ρεβάνς και… πρέπει να τα αλλάξει

Άρης: Έχει να αλλάξει πολλά μέχρι τη ρεβάνς και… πρέπει να τα αλλάξει

Ο Φαντιγκά

bet365

Το τελικό αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα με την Αράζ στο Αζερμπαϊτζάν δεν μπορεί να λειτουργήσει αποθαρρυντικά της αίσθησης για πρόκριση στον επόμενο προκριματικό γύρο του Conference League, αλλά ο Άρης θα πρέπει να αλλάξει ολοκληρωτικά την αγωνιστική εικόνα του για να αποφύγει τον ευρωπαϊκό εκτροχιασμό.

Στην πραγματικότητα, η ολοκληρωτική αλλαγή κυριαρχεί στη λίστα των προϋποθέσεων για τη διεκδίκηση της πρόκρισης στον τρίτο προκριματικό γύρο της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αυτό εξάλλου σημειώθηκε με στόμφο από τους πρωταγωνιστές αλλά και τον καθ’ ύλην αρμόδιο, Μαρίνο Ουζουνίδη. Είναι αλήθεια ότι ο έμπειρος τεχνικός δεν περίμενε να καταγράψει θεαματική βελτίωση – συγκριτικά με το φιλικό παιχνίδι με την Ανόρθωση – στον πρώτο επίσημο αγώνα, είχε όμως την αίσθηση περί καλύτερης διαχείρισης του παιχνιδιού από ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν υστερούν σε εμπειρία και παραστάσεις.

Η έλλειψη αγωνιστικής ετοιμότητας ήταν εξίσου αναμενόμενη και στην πραγματικότητα, αναπόφευκτη, όπως και η επένδυση σε παίκτες οι οποίοι είχαν μετρήσει μικρό αριθμό προπονήσεων. Τούτο φάνηκε ξεκάθαρα μέσα από τα περιορισμένα τρεξίματα του Ούρος Ράτσιτς εν αντιθέσει με τον Κάρλες Πέρεθ ο οποίος κατάφερε να «κρύψει» τις αδυναμίες του.

Η ουσία για τον Άρη είναι ότι στο δεύτερο παιχνίδι (31/7, 21:15) στο «Κλ. Βικελίδης» είναι απαραίτητο να αλλάξει πολλά, από τη στιγμή που δεν κατάφερε να κάνει κάτι που δεν έχει πετύχει στα προηγούμενα χρόνια. Με αφετηρία το εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕ Λεμεσού το καλοκαίρι του 2018, δεν έχει νικήσει μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Ήττες από Μόλντε, Αστάνα, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ντίναμο Κιέβου και χθες (24/7) από την Αράζ (σ. σ. ο αγώνας με την Γκόμελ όπου οι «κίτρινοι» επικράτησαν με 1-2 είχε γίνει στο «Κλ. Βικελίδης»).

Η κατάρρευση της αμυντικής γραμμής έφερε την αποδιοργάνωση

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης εμφανίστηκε βέβαιος ότι η εβδομάδα που μεσολαβεί έως τον δεύτερο αγώνα θα βοηθήσει στην ενίσχυση ετοιμότητας των νέων παικτών. «Δυστυχώς για μένα, χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω επίσημο παιχνίδι για την ενσωμάτωση των νέων παικτών και την ενίσχυση της φυσικής κατάστασής του», είπε μεταξύ άλλων. Εκτιμά ότι ο Ούρος Ράτσιτς θα είναι επιδραστικός στο παιχνίδι του Άρη την ερχόμενη Πέμπτη ούτως ώστε να βελτιωθεί η αντίδραση της ομάδας στην transition άμυνα. Σ’ ένα τομέα δηλαδή όπου στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, οι «κίτρινοι» έχασαν πλήρως τον έλεγχο. Το πρόβλημα… έβγαλε μάτι από τη στιγμή που ο Μόντσου ξέμεινε από δυνάμεις με συνέπεια η ολοκληρωτική απώλεια του άξονα.

 

Ο Ράτσιτς

Αυτή η απώλεια συνδυάστηκε με την αποδιοργάνωση της αμυντικής γραμμής. Από το καλό πρώτο ημίχρονο, ο Φαμπιάνο επιδόθηκε σε λανθασμένες αναγνώσεις των φάσεων στο δεύτερο καθώς ο Γιάκουμπ Μπράμπετς συνέχισε να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί του Άρη είχαν κακή αντίδραση στο πρώτο γκολ και φέρουν ολοκληρωτική ευθύνη στο δεύτερο με τη συμμετοχή και του Γιώργου Αθανασιάδη.

Μεγαλύτερες απαιτήσεις, προφανώς, υπήρχαν από τους πλάγιους full back. Ειδικά ο Νοά Φαντιγκά είχε πρόβλημα στη διαχείρισης της ταχύτητας και της έκρηξης του Φελίπε Σάντος καθώς ο Χαμζά Μεντίλ δείχνει να μην έχει βρει τα πατήματά του. Οι ανασταλτικές δυσκολίες συνδυάστηκαν με τον περιορισμένο αριθμό ανεβασμάτων για δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι ήταν παρόντες στο σύνολο της προετοιμασίας και ήταν λογική η ύπαρξη μεγαλύτερης απαίτησης από την πλευρά του τεχνικού επιτελείου.

Ο Άρης

Ο Άρης θα χρειαστεί (ξανά) τον Μορόν και καλύτερο Ντιαντί

Η βελτιωμένη εικόνα των παραπάνω χάριν εξασφάλισης της ισορροπίας στην αμυντική και μεσοαμυντική γραμμή αποτελεί προϋπόθεση, το ίδιο ισχύει και για την επιθετική γραμμή. Για παράδειγμα, φάνηκε ξεκάθαρα στον πρώτο αγώνα ότι η Αράζ είχε πρόβλημα όταν δεχόταν πίεση στο δικό της μισό. Οι στιγμές άσκησης πίεσης από τους «κίτρινους» ήταν αρκετά περιορισμένες και σε πολλές περιπτώσεις… μονοδιάστατες. Ο Κάρλες Πέρεθ έτρεξε αρκετά, Μορόν και Γένσεν το έκαναν σε μικρότερο βαθμό, ενώ ο Κλέιτον Ντιαντί μέτρησε περισσότερα άσκοπα τρεξίματα τα οποία οδήγησαν και σε ανώφελη δαπάνη ενέργειας. Είτε βρεθεί στο αρχικό σχήμα ο Σενεγαλέζος winger είτε ο Γιάννης Γιαννιώτας, είναι δεδομένο ότι ο Άρης θα χρειαστεί περισσότερη ουσία από την επιθετική γραμμή του Άρη η οποία κατέγραψε το γκολ του Λορέν Μορόν και καμία άλλη ουσιαστική στιγμή.

Στο «Κλ. Βικελίδης» σίγουρα θα είναι διαφορετικά…

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης εμφανίστηκε βέβαιος επί τούτου. Κακά τα ψέματα, η απόδοση του Άρη στον πρώτο αγώνα ήταν από απογοητευτική έως αποκαρδιωτική αλλά οι «κίτρινοι» δεν έχουν την πολυτέλεια να σταθούν περισσότερο στο παιχνίδι στο Μπακού. Είναι αναγκαίο να διαβάσουν καλύτερα τον αντίπαλο και να αφοσιωθούν στην ευκαιρία που έχουν μπροστά τους για το… +2 γκολ που θα τους δώσει και την πρόκριση στον επόμενο προκριματικό γύρο.

@Photo credits: eurokinissi
 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα