Παναθηναϊκός: Σκοράρει ο Τετέ; Κερδίζει το «τριφύλλι» (vid)
Ο Παναθηναϊκός πέτυχε μία μεγάλη νίκη χθες στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Φιορεντίνα επικρατώντας με 3-2 στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την φάση των «16» του Conference League, παίρνοντας έτσι ένα μικρό, αλλά σημαντικό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στην Φλωρεντία την ερχόμενη Πέμπτη (13/03-22:00).
Για ακόμη μία φορά ο παίκτης που έδωσε την λύση χαρίζοντας τη νίκη στους «πρασίνους» ήταν ο Ματέους Τετέ. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ του «τριφυλλιού» ήταν ο αποδέκτης μίας ωραίας ομαδικής συνεργασίας, που ξεκίνησε από την ωραία κίνηση και την κάθετη πάσα του Σιώπη, συνεχίστηκε με το γύρισμα του Τζούρισιτς, την προσποίηση του Σφιντέρσκι και ολοκληρώθηκε με το δικό του υπέροχο τελείωμα.
Αυτό ήταν το έκτο γκολ του 25χρονου σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού την φετινή σεζόν στην Ευρώπη και το 11ο συνολικά, επίδοση που τον καθιστά πρώτο σκόρερ της ομάδας για την φετινή σεζόν.
Αυτό που αξίζει όμως εδώ να εξετάσουμε περαιτέρω είναι τα κέρδη που έχουν φέρει στην ομάδα τα έξι αυτά γκολ που έχει πετύχει στην Ευρώπη.
Τα έξι γκολ του Τετέ έχουν φέρει πέντε νίκες και δύο προκρίσεις

Από τα πρώτα κιόλας του παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, που ήταν εκείνα των προκριματικών του καλοκαιριού, ο Βραζιλιάνος εξτρέμ έδειξε πως ήρθε γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο που τον πλήρωσαν οι «πράσινοι», δηλαδή να κάνει την διαφορά με τις ποιοτικές επιλογές του στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και δη με τα γκολ του.
Το... γαϊτανάκι αυτό του σκοραρίσματός του στην Ευρώπη ξεκίνησε πολύ νωρίς με το γκολ που σημείωσε στο Άμστερνταμ στην έδρα του Άγιαξ σε ματς για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, το οποίο έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, με την πρόκριση τελικά να κρίνεται στα πέναλτι, έπειτα από μία ατελείωτη διαδικασία 35 εκτελέσεων. Το τέρμα που σημείωσε έφερε τη νίκη στην κανονική διάρκεια του αγώνα με 0-1 και λίγο έλειψε να φέρει και μία τεράστια πρόκριση, έστω και μέσω των πέναλτι.
Ότι δεν κατάφερε να πετύχει εκεί, το έκανε στον αμέσως επόμενο γύρο με την Λανς. Στην ρεβάνς του 2-1 της Γαλλίας στο ΟΑΚΑ για τα Play Off του Conference, όπου οι «πράσινοι» έπαιζαν την... ευρωπαϊκή ζωή, ο Πελίστρι άνοιξε τον δρόμο και ο Τετέ έδωσε την χαριστική βολή στην γαλλική ομάδα με το γκολ που σημείωσε στο 85ο λεπτό, χαρίζοντας τη νίκη και μαζί και την πρόκριση στο «τριφύλλι».
Ακολούθησε η βραδιά με την Ντινάμο Μινσκ για το League Stage του Conference League, όπου ο Παναθηναϊκός ξέσπασε βάζοντας τέσσερα γκολ στο ΟΑΚΑ εναντίων των Λευκορώσων, με τον Τετέ να σκοράρει το δεύτερο και το τρίτο.
Έπειτα ήρθαν οι αναμετρήσεις με την Βίκινγκουρ και πιο συγκεκριμένα η ρεβάνς στο ΟΑΚΑ για την νοκ άουτ φάση του Conference League. Ο Μλαντένοβιτς βρήκε με απίθανο τρόπο το πρώτο γκολ που έδωσε στο «τριφύλλι» την ασφάλεια της παράτασης και ο Τετέ στο 90+4' σκόραρε ξανά και χάρισε στην πρόκριση.
Έκτο και τελευταίο του, μέχρι τώρα, τέρμα ήταν αυτό που σημείωσε χθες κόντρα στην Φιορεντίνα στο 55ο λεπτό που χάρισε τη νίκη στην ομάδα.
Ο απολογισμός του; Έξι γκολ, πέντε νίκες και δύο προκρίσεις. Διόλου άσχημα για τον Βραζιλιάνο που διατηρεί εξίσου πολύ καλό σερί ακόμη κι αν επεκτείνουμε την ματιά μας στις φετινές του επιδόσεις.
Αν δούμε και τα δέκα παιχνίδια στα οποία ο Τετέ έχε σκοράρει έντεκα γκολ φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, ο Παναθηναϊκός μετράει επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες.
Αν δε προσμετρήσουμε και τις ασίστ που έχει (3), τότε θα προσθέσουμε άλλες δύο νικες στην καταγραφή μας (η μία ασίστ είναι στο ματς με τον Πανσερραϊκό που σκόραρε κιόλας, οπότε έχει ήδη μετρηθεί το ματς αυτό), με τους «πρασίνους» να φτάνουν τις εννιά νίκες και τις τρεις ισοπαλίες σε δώδεκα παιχνίδια και στην ουσία να παραμένει αήττητος όποτε ο Βραζιλιάνος σκοράρει ή δίνει ασίστ.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
