Ολυμπιακός: Πώς έφτασε στην κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού Κυπέλλου…

Ολυμπιακός: Πώς έφτασε στην κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού Κυπέλλου…

Ολυμπιακός: Πώς έφτασε στην κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού Κυπέλλου…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναδεικνύει μέσα από το blog του στο Gazzetta τα δεδομένα που αργά, αλλά σταθερά οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ.

Δύο εβδομάδες συμπληρώνονται από την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου σε συλλογικό επίπεδο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Φιορεντίνα στη Φιλαδέλφεια.

Με την ευκαιρία να καταγράψω ορισμένα ιστορικά δεδομένα, που αναδεικνύουν πρώτον ότι αυτή η επιτυχία δεν ήρθε από το πουθενά και δεύτερον ότι ο Ολυμπιακός σταθερά και με συνέπεια κυνηγάει το ευρωπαϊκό όνειρο. Απλά τώρα παίρνοντας το Κόνφερενς Λιγκ έφτασε στο πιο υψηλό σημείο την προσπάθεια του, κερδίζοντας μία σημαντική ιταλική ομάδα, αλλά και αποκλείοντας μία αγγλική ομάδα (Άστον Βίλα) που θα παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Να θυμηθούμε όμως ότι ο Ολυμπιακός…

Απέκλεισε μόλις τα τελευταία χρόνια στο Γιουρόπα Λιγκ την Μίλαν, την Άρσεναλ και την PSV. Και παλιότερα στο Κύπελλο Πρωταθλητριών τον Άγιαξ και τη Σέλτικ, στο Κύπελλο Κυπελλούχων τη Μονακό και στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ την Κάλιαρι.

Πέρασε τη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ αφήνοντας έξω σε τέσσερις διαφορετικές σεζόν τις Πόρτο-Άγιαξ, Μπενφίκα-Άντερλεχτ, Βέρντερ-Λάτσιο, ΑΖ Άλκμααρ-Σταντάρ Λιέγης. Όπως επίσης άφησε έξω σε φάση ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ, για να προχωρήσει ο ίδιος στο Γιουρόπα Λιγκ, ομάδες όπως οι Μπορούσια Ντόρτμουντ, Ντινάμο Ζάγκρεμπ (δύο φορές), Ερυθρός Αστέρας και τη γαλλική Μονπελιέ.

Σε φάση ομίλων Γιουρόπα Λιγκ έχει προσπεράσει αντιπάλους όπως οι Μπενφίκα, Φενέρμπαχτσε, Γιάνγκ Μπόϊς, Άντβερπ, Χέρτα.

Και σε διάφορες φάσεις νοκ άουτ έχει αποκλείσει τις Άστον Βίλα, Φιορεντίνα, Φενέρμπαχτσε, Παρτίζαν, Ρούμπιν, Σοσό, Μπέρνλι, Κράσνονταρ, Γκενκ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Βικτόρια Πλίζεν, Φέρεντσβαρος.

Τσόρι

Νίκησε εντός έδρας θηρία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όπως Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, Λίβερπουλ, Γιουβέντους, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπορούσια Ντόρτμουντ, αλλά και ομάδες όπως οι Άρσεναλ (τρεις φορές!), Μαρσέιγ, Πόρτο (τρεις φορές!), Τότεναμ, Γουέστ Χαμ, Μονακό, Λιόν, Βαλένθια, Λιλ και Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία σε άλλα τρία ματς εντός έδρας έφερε ισοπαλίες!

Αλλά και εκτός έδρας κέρδισε την Άρσεναλ (άλλες τρεις φορές!), τη Μαρσέιγ, την Άντερλεχτ (3-0!), τη Φενέρμπαχτσε (3-0!), ενώ δεν έχασε εντός έδρας από τις Μπαρτσελόνα και Τσέλσι.

Έκανε τρομακτικά σκορ με νίκες του επί της Μπάγερ Λέβερκουζεν (6-2), Μπενφίκα (5-1), Χέρτα (4-0), Μακάμπι Τελ αβίβ (6-1), Γαλατασαράι (3-0)

Όλα αυτά, άλλα μεγαλύτερα κι άλλα μικρότερα, δεν είναι καθόλου λίγα. Και κάπως έτσι έφτασε ο μεγαλύτερος ελληνικός σύλλογος στην κατάκτηση κι ενός ευρωπαϊκού Κυπέλλου…

Άσχετο: Η ιταλική Jiornaledipuglia έγραψε ότι η Λέτσε υπέγραψε τον Τιάγκο Ρομάνο, τον 17χρονο Αργεντίνο μεσοεπιθετικό που μένει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό. Ο Ρομάνο έπαιξε μόλις πριν λίγες ημέρες με την Κ20 της Εθνικής Αργεντινής.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Πριν κάποιους μήνες είχα γράψει ότι εκτός από τον Ολυμπιακό και τη Νότιγχαμ θα υπάρξει και πορτογαλική ομάδα. Και προέκυψε η Ρίο Άβε. Τώρα γράφω ότι μπορεί να υπάρξει και γαλλική ομάδα! Η δε υπόθεση της ιταλικής Μόντσα δεν έχει διαγραφεί, ακόμη.

Βρουσάι

Παρεμπιπτόντως, μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται ενίσχυση της Ρίο Άβε με μετακίνηση αρκετών παικτών από τον Ολυμπιακό (όπως είχε ξεκινήσει με τον Βρουσάι το χειμώνα), μία εξέλιξη που θα βοηθήσει και τους δύο συλλόγους. Τον Ολυμπιακό για να αποσυμφορήσει το πολύ μεγάλο του ρόστερ και τη Ρίο Άβε για να δυναμώσει στην προσπάθεια της να σταθεί ακόμη καλύτερα στην Α΄κατηγορία του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Και για το τέλος ένα Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.