Μεντιλίμπαρ: «Ο Αλμέιδα μού είπε "συγχαρητήρια για όσα έκανες για το ελληνικό ποδόσφαιρο"»

Newsroom
Μεντιλίμπαρ

bet365

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για την πρόκληση να κερδίσει για δεύτερη σερί χρονΙά ευρωπαϊκό τίτλο, ενώ αναφέρθηκε και σε όσα του είπε ο Ματίας Αλμέιδα.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της UEFA, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ρωτήθηκε για το γεγονός ότι μετά το Europa League με την Σεβίλλη, διεκδικεί το Conference League με τον Ολυμπιακό.

Επίσης, ο Βάσκος, μίλησε για τα όσα του είπε ο Αλμέιδα και αναφέρθηκε στην ευκαιρία που υπάρχει για να μπει η ομάδα του για πάντα στην ιστορία της ομάδας αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το ότι μπορεί να επαναλάβει αντίστοιχη επιτυχία μ' αυτήν που πέτυχε με την Σεβίλλη: «Το όλο σενάριο είναι παρόμοιο. Η Σεβίλλη βρισκόταν στη μάχη του υποβιβασμού, δεν ήμασταν σε αυτό το σημείο στον Ολυμπιακό, αλλά οι προσδοκίες εδώ είναι στον ουρανό και δεν τις πλησιάζαμε. Παλέψαμε. Δεν μπορέσαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, αλλά θα μπορούσαμε να κατακτήσουμε τίτλο στην Ευρώπη, όπως το κάναμε στη Σεβίλλη.

Πρέπει να κρατήσουμε το κεφάλι μας χαμηλά, να αντιμετωπίσουμε τον τελικό σαν κάθε άλλο παιχνίδι. Η εβδομάδα πριν το παιχνίδι θα είναι όσο πιο φυσιολογική γίνεται. Ποτέ δεν κάνω κάτι διαφορετικά, μόνο επειδή έρχεται ένα μεγάλο παιχνίδι. Φτάσαμε έτσι μέχρι εδώ, γιατί να το αλλάξουμε τώρα;».

Για το αν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της επιτυχίας: «Μιλούσα πριν λίγες μέρες με τον Ματίας Αλμέιδα, τον προπονητή της ΑΕΚ, που μου είπε: “Συγχαρητήρια για τα όσα έκανες για την ομάδα και κυρίως για το ελληνικό ποδόσφαιρο”. Δεν το είχα συνειδητοποιήσει μέχρι τότε. Μα τότε σκέφτηκα “Έχουμε πετύχει κάτι εδώ”.

Ο ενθουσιασμός είναι… χειροπιαστός. Όταν παίζουμε στην έδρα μας, οι οπαδοί βρίσκονται στο γήπεδο μια ώρα πριν από τη σέντρα. Άνθρωποι φωνάζουν σαν τρελοί στους δρόμους. Όποιος με αναγνωρίζει με σταματά να με χαιρετίσει. Σταματούν το αμάξι μου και είναι τρελά ευτυχισμένοι. Απλά ελπίζω να είναι το ίδιο χαρούμενοι και μετά τον τελικό».

Για το ότι οι μικροί κατέκτησαν το Champions League Νέων: «Πίστευαν όταν κανένας άλλος δεν το πίστευε. Έπαιξαν κόντρα στην Ίντερ στα νοκ άουτ, κόντρα στη Μπάγερν στα προημιτελικά, όλοι νόμιζαν ότι θα τους αποκλείσουν κάθε φορά. Αλλά δεν το έκαναν. Ο Ολυμπιακός κέρδιζε και κέρδιζε καλά. Τότε, στον τελικό, η αντίπαλος ήταν η Μιλαν, που ήταν ξανά το μεγάλο φαβορί, αλλά κέρδισαν και εκεί! Ο Ολυμπιακός έχει την πείνα για νίκη, και αν το έκαναν οι Νέοι, γιατί να μην μπορούμε εμείς; Ήμασταν τα αουτσάιντερ απέναντι σε Φερεντσβάρος, Φενέρμπαχτσε και ειδικά Άστον Βίλα, αλλά βρήκαμε τον τρόπο».

Για τη σημασία να κερδίσει η ομάδα του το ευρωπαϊκό τρόπαιο: «Θα είναι εκπληκτικό. Θα μπούμε στην ιστορία του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα δούμε. Ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο κόντρα σε μια ιταλική ομάδα που αγωνίζεται σε τοπ επίπεδο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις στους τελικούς. Μπορεί να γίνει το παιχνίδι του καθενός».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα