Φαβορί δεν είναι, αλλά και οι δύο τις… έχουν!

Φαβορί δεν είναι, αλλά και οι δύο τις… έχουν!

bet365

Ο Γιάννης Σαπουντζάκης γράφει για τα πρώτα ματς Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ κόντρα σε Φενέρμπαχτσε και Κλαμπ Μπριζ αντίστοιχα, στα οποία και φάνηκε πως οι δύο ελληνικές ομάδες μπορούν να γράψουν ιστορία την προσεχή Πέμπτη.

Να ξεκινήσουμε κάνοντας μία σύγκριση των αποτελεσμάτων του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στην πρώτη βραδιάς των προημιτελικών του Europa Conference League, με αυτά των δύο ομάδων στους πρώτους αγώνες της φάσης των «16»; Θετικό, το πρόσημο. Ο μεν Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει ένα ισχνό προβάδισμα, σε αντίθεση με την βαριά ήττα στο πρώτο ματς με τους Ισραηλινούς της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο δε ΠΑΟΚ επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη γνωρίζοντας ότι έχει να καλύψει διαφορά ενός γκολ, σε αντίθεση με το χάντικαπ των δύο τερμάτων που χρειάστηκε να καλύψει μετά το πρώτο ματς στο Ζάγκρεμπ. Με δεδομένο ότι πρόκειται για πιο προχωρημένη φάση της διοργάνωσης, ένας λόγος παραπάνω οι δύο ομάδες να αισιοδοξούν.

Ο Ολυμπιακός, πλέον, ξέρει καλά πως η Φενέρμπαχτσε είναι στα μέτρα του

Στο φινάλε αυτής της βραδιάς, ενδεχομένως, ο Ολυμπιακός έχει αρκετούς λόγους να πιστεύει πως θα μπορούσε να ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στην ασιατική πλευρά της Πόλης, με μεγαλύτερο προβάδισμα. Το τέλειο πρώτο ημίχρονο των ερυθρόλευκων, αλλά και το γεγονός πως βρέθηκαν μπροστά στο σκορ ακόμα και με 3-0, δημιούργησαν μεγάλες προσδοκίες όσο ακόμα το ματς βρισκόταν σε εξέλιξη. Στιγμές αμυντικής αδράνειας, από αυτές που δεν αποτελούν εξαίρεση για τον φετινό Ολυμπιακό, κόστισαν και οι Τούρκοι βρήκαν την ευκαιρία να επιστρέψουν για τα καλά.

Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και με το τελικό 3-2, οι Πειραιώτες είναι αυτοί που βολεύονται με δύο αποτελέσματα την προσεχή Πέμπτη. Δεν είναι εύκολο να πει κάποιος ότι ο Ολυμπιακός είναι φαβορί. Το βέβαιο, όμως, είναι ότι ο Ολυμπιακός μέτρησε την Φενέρμπαχτσε και είδε ότι δεν αποτελεί φόβητρο. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για την ψυχολογία με την οποία θα αγωνιστούν οι ποδοσφαιριστές του Μεντιλίμπαρ στην ρεβάνς. Είδαν ότι όση ποιότητα και αν διαθέτει η αντίπαλός τους, έχει και πολλά ζητήματα στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού όταν πιεστεί. Η ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν στον επαναληπτικό θα είναι «καυτή». Όμως, ο Ολυμπιακός το έχει ξανακάνει ουκ ολίγες φορές στην Τουρκία.

Ο καλύτερος τρόπος για να χάσει ο ΠΑΟΚ και τα δύο αισιόδοξα μηνύματα

Στο Βέλγιο ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός. Δεν έβγαλε την ένταση που μας έχει συνηθίσει την φετινή σεζόν η ομάδα του Λουτσέσκου. Οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου, πρακτικά, δεν δημιούργησαν μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρουν, ενώ έχασαν τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες. Παρ’ όλα αυτά, από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ έχασε, πιθανότατα αυτός να ήταν και ο καλύτερος τρόπος για να το κάνει. Οι ασπρόμαυροι αυτό που κατάφεραν ήταν να περιορίσουν την ζημιά, να αφήσουν τα πάντα ανοιχτά ενόψει Τούμπας.

Με το βλέμμα, πλέον, στον επαναληπτικό υπάρχουν δύο σημαντικοί λόγοι για να αισιοδοξεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Εκτός φυσικά της δύναμης που θα δώσει στους ποδοσφαιριστές του ο κόσμος στην εξέδρα. Ο πρώτος είναι η πολύ καλή παρουσία του Κοτάρσκι και η έξτρα ψυχολογική ώθηση που δίνει τόσο στον Κροάτη τερματοφύλακα όσο και στην υπόλοιπη ομάδα, η σπουδαία απόκρουση στο πέναλτι του Τιάγκο. Η στιγμή αυτή αποκτά ξεχωριστή αξία αν σκεφτούμε και το ότι ο Κοτάρσκι προερχόταν από μία όχι και τόσο καλή βραδιά στη Φιλαδέλφεια προ κάποιων ημερών.

Ο δεύτερος λόγος αφορά στις μεγάλες απουσίες που θα έχουν να διαχειριστούν οι Βέλγοι στη ρεβάνς. Έξω ο πρώτος σκόρερ της Μπριζ στην σεζόν, Τραορέ. Έξω ο πρώτος σε ασίστ, Ντε Κάιπερ. Έξω και ο πιο έμπειρος σέντερ μπακ της ομάδας, Μέχελε. Δεδομένα, δεν πρόκειται για ένα σύνολο με τέτοιο βάθος στο ρόστερ που να καθιστά εύκολη την αντικατάσταση των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών.

Οι ρεβάνς τόσο για τον Ολυμπιακό, όσο και για τον ΠΑΟΚ αποτελούν ένα ραντεβού με την ιστορία. Μετά τα πρώτα ματς, αμφότεροι παραμένουν μέσα στο «κόλπο». Μπορεί ο καθένας να έχει την άποψή του, για το ποσοστό των πιθανοτήτων που αντιστοιχεί στην κάθε ομάδα. Όμως, το σπουδαίο είναι πως αμφότεροι μπορούν και το ξέρουν.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Σαπουντζάκης
Γιάννης Σαπουντζάκης

Όσο θυμάται τον εαυτό του, τρέχει πίσω από μία μπάλα. Για να δει αγώνες, όχι να παίξει (αν εκεί πήγε το μυαλό σας!) Σαν να έχει βάλει στόχο της ζωής του να γυρίσει κάθε γήπεδο του κόσμου στο οποίο κυλάει η ασπρόμαυρη θεά. Ονειρευόταν μια μέρα να ασχοληθεί με την δημοσιογραφία και εν τέλει τα κατάφερε. Κρατούσε πάντα αρχείο από όλους τους αγώνες που παρακολουθούσε (και όχι μόνο). Είχε πάντα αδυναμία στις συνεντεύξεις και όταν δεν έχει κανονίσει με κάποιον άλλον, προτιμά να στέκεται μπροστά στον καθρέφτη και να παίρνει από τον ίδιο του τον εαυτό. Γιατί όχι; Δεν έχει ενδιαφέρον να γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας; Αφού εργάστηκε για τέσσερα και κάτι χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανε το επόμενο βήμα στο γραφείο Τύπου του Παναθηναϊκού πριν φορέσει τη φανέλα με το g στο στήθος.