Μπριζ - ΠΑΟΚ 1-0: Τα... ρέστα του στο «καμίνι της Τούμπας»!

bet365

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός, δεν ήταν επικίνδυνος, αλλά είναι ζωντανός! Η εξαιρετική Μπριζ επικράτησε με 1-0, όμως η επέμβαση του Κοτάρσκι στο πέναλτι του Τιάγκο, κράτησε τον «Δικέφαλο» στο... κόλπο της πρόκρισης στους «4» του Conference, την ερχόμενη Πέμπτη στην καυτή Τούμπα. ΜΠΡΙΖ, αποστολή: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Σε μια εβδομάδα στην κατάμεστη Τούμπα ο ΠΑΟΚ έχει ένα και μόνο στόχο: Να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 και να είναι η ομάδα που θα πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Με Βιεϊρίνια και Σαμάτα στη μάχη του Μπριζ

Δύο ερωτηματικά υπήρχαν πριν από την σέντρα του αγώνα και αφορούσαν τη θέση του δεξιού μπακ και του σέντερ φορ, ερωτηματικά που απαντήθηκαν με την παρουσία του Αντρέ Βιεϊρίνια και του Άλι Σαμάτα στην αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε σε μια ακόμα ευρωπαϊκή βραδιά να εμπιστευτεί την εμπειρία και τις παραστάσεις του 38χρονου αρχηγού, του μοναδικού ποδοσφαιριστή που είχε αγωνιστεί και πριν από δεκατέσσερα χρόνια στο αντίστοιχο ματς του «Γιαν Μπρέιντελ» για τους ομίλους του Europa League.

O Ρουμάνος τεχνικός έδωσε φανέλα βασικού στον Τανζανό επιθετικό, που στα τελευταία ματς δείχνει να πατάει καλά στο γήπεδο, ενώ επανέφερε στο αρχικό σχήμα και τον Μάγκομεντ Οζντόεφ, σκόρερ του γκολ της ισοφάρισης στο πρόσφατο ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας.

Η παρουσία του Βραζιλιάνου Τάισον, που ξεπέρασε το πρόβλημα με την ίωση, ανέβασε σε τέσσερις τις αλλαγές του Λουτσέσκου σε σχέση με την ενδεκάδα που αντιμετώπισε πριν από λίγες μέρες την ΑΕΚ.

Από την άλλη πλευρά ο Νίκι Χάγιεν είδε τον αρχηγό της ομάδας, Χανς Βανάκεν, να είναι διαθέσιμος και έτοιμος για το αρχικό σχήμα της Κλαμπ Μπριζ από το οποίο απουσίαζαν ο Σιμόν Μινιολέ και ο Αντρέας Σκοβ Όλσεν, ενώ έκπληξη ήταν η μη χρησιμοποίηση του Μούσα.

Πιάστηκε στον ύπνο η άμυνα του ΠΑΟΚ

Με το… καλησπέρα η Μπριζ μπήκε μπροστά στο σκορ. Η «ασπρόμαυρη» άμυνα ήταν σε φάση ανισορροπίας, η βοήθεια δεν ήρθε ποτέ από τον Μεϊτέ στον άξονα, με αποτέλεσμα ο Βέτλεσεν να έχει όλο το χρόνο προκειμένου να εκτελέσει τον Κοτάρσκι και στο 6ο λεπτό να κάνει το 1-0.

Οι Βέλγοι τέσσερα λεπτά αργότερα απείλησαν με τον ίδιο τρόπο και από το ίδιο σημείο του τερέν. Με τον Ντε Κάιπερ από τα αριστερά δημιουργούσαν πολλά προβλήματα και έφτασαν μια ανάσα από το 2-0 με τον Τιάγκο να μην προλαβαίνει προ κενής εστίας να στείλει την μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να πάρει την μπάλα στον έλεγχο του, αλλά οι Βέλγοι φάνηκαν να είναι αρκετά διαβασμένοι γνωρίζοντας τον τρόπο για να χαλάνε κάθε επιθετική προσπάθεια των παικτών του Λουτσέσκου.

Ένα σουτ του Μεϊτέ έξω από την περιοχή στο 39ο λεπτό ήταν η πρώτη, ουσιαστικά, τελική του «Δικεφάλου» προς την εστία της Μπριζ στο πρώτο ημίχρονο, με τους Βέλγους να βρίσκουν και πάλι τον τρόπο να απειλήσουν, αλλά για καλή τύχη του ΠΑΟΚ ο Τιάγκο δεν έπιασε καλά το σουτ και η φάση πέρασε δίχως συνέπειες για την ελληνική ομάδα.

Ήταν ένα μέτριο πρώτο 45λεπτο για τον ΠΑΟΚ, που δέχθηκε γκολ μόλις στο 6ο λεπτό, είδε την Μπριζ να τον απειλεί με τον ίδιο πάνω-κάτω τρόπο σε άλλες δύο περιπτώσεις και τους παίκτες του Λουτσέσκου να έχουν προς το τέλος του ημιχρόνου δύο τελικές με Μεϊτέ και Τάισον.

Είχε τις στιγμές του ο ΠΑΟΚ στο β' μέρος

Οι «ασπρόμαυροι» είδαν τον Κοτάρσκι να κρατάει το σκορ στο 1-0 λέγοντας «όχι» στον Γιουτγκλά, που με πλασέ έφτασε πολύ κοντά στο να χριστεί σκόρερ στο 56ο λεπτό, με την Μπριζ να πιέζει για ένα δεύτερο γκολ και τον Λουτσέσκου να ρίχνει στο παιχνίδι τον Ντεσπόντοφ, αντί του Κωνσταντέλια, φέρνοντας τον Τάισον στον άξονα και περνώντας τον Ζίβκοβιτς στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Στο 66ο λεπτό ο «Δικέφαλος» απείλησε βγαίνοντας «δυο με τρεις» στην κόντρα με τον ταχύτατο Τάισον, αλλά ο Ζίβκοβιτς για δεύτερη φορά είχε κακή επιλογή στην τελική πάσα, αν και θα μπορούσε να είχε εκτελέσει από το σημείο που ήταν και όχι να επιλέξει να «σπάσει» την μπάλα. Στο 72’ ο Σέρβος από στατική μπάλα επιχείρησε να βρει τον Οζντόεφ που δεν κατάφερε να κάνει την κεφαλιά προ κενής εστίας.

Ο Κοτάρσκι διόρθωσε το λάθος του

Η είσοδος του ταχύτατου Μούσα έφερε αναστάτωση στην άμυνα του ΠΑΟΚ και από το λάθος του Κοτάρσκι, ο οποίος ανέτρεψε τον Ονιεντίκα, έφερε την Μπριζ φάτσα με το 2-0, αλλά ο Κροάτης τερματοφύλακας (με την συμβουλή του Ντεσπόντοφ…) απόκρουσε την εκτέλεση του πέναλτι από τον Τιάγκο κρατώντας το σκορ στο 1-0.

MVP: Με δύο σημαντικές αποκρούσεις, η μία στο κοντινό πλασέ του Γιουτγκλά και η άλλη στο πέναλτι του Τιάγκο, ο Κοτάρσκι κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ στο «Γιαν Μπρέιντελ».

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Μεγάλο παιχνίδι από Βανάκεν και Ντε Κάιπερ για την Μπριζ, πολύ καλή η συνολική παρουσία του Σαμάτα και του Κουλιεράκη για τον ΠΑΟΚ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε αυτά που ήθελε στο ματς από το δίδυμο Μεϊτέ και Οζντόεφ και από τον Βιεϊρίνια του δευτέρου μέρους.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Κοτάρσκι κάνει λανθασμένη εκτίμηση της φάσης και ανατρέπει τον Ονιεντίκα, ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ διόρθωσε την γκάφα του αποκρούοντας το πέναλτι

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Γερμανός Ζίμπερτ ήταν σχεδόν αλάνθαστος, ήταν σωστή η υπόδειξη του πέναλτι για την Μπριζ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Αν απέναντι στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν τρία γκολ, αυτή τη φορά χρειάζεται μια νίκη με δύο γκολ για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League. Αφού το σκορ έμεινε στο 1-0, ο «Δικέφαλος» έχει τύχη στην καυτή Τούμπα να κάνει την ανατροπή.

Κλαμπ Μπριζ (Νίκι Χάγιεν): Γιάκερς, Σπίλερς (56’ Ορντόνεθ), Μέχελε, Ντε Κάιπερ, Σάμπε, Ονιεντίκα, Βανάκεν, Φέτλεσεν, Σκόρας, Τιάγκο, Γιουτγκλά (72’ Μούσα).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (81’ Γιόνι), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (72’ Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (62’ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Σαμάτα (72’ Τόμας).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα