Φενερμπαχτσέ: Η ομάδα των... 200 εκατομμυρίων ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τους «4»

fenerrrr

bet365

Μια ομάδα που τα... σκάει για «δυνατά» ονόματα στη μεταγραφική αγορά και κυνηγά το πρωτάθλημα και τη διάκριση στην Ευρώπη. Το Gazzetta σας παρουσιάζει την αντίπαλο του Ολυμπιακό στους «8» του Conference League, Φενερμπαχτσέ.

Η κληρωτίδα δεν... χαμογέλασε στον Ολυμπιακό μετά την επική του πρόκριση επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Σερβία. Οι «ερυθρόλευκοι» θα βρουν μπροστά τους στα προημιτελικά του Europa Conference League τη Φενερμπαχτσέ και αν θέλουν να κάνουν το... βήμα παραπάνω και να πάρουν το εισιτήριο για τους «4» καλούνται να στείλουν σπίτι της την ίσως δεύτερη πιο ισχυρή ομάδα που έχει απομείνει στη διοργάνωση αυτή τη στιγμή. Άλλωστε, τα... όργια των Τούρκων στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού «ταξίδεψαν» σε όλη την Ευρώπη.

Ο... γυρολόγος Καρτάλ στον πάγκο

Ο Ισμαΐλ Καρτάλ είναι ο προπονητής της Φενερμπαχτσέ και αποτελεί έναν κόουτς που δίχως αμφιβολία δεν έχει μακροημερεύσει σε καμία από τις δουλειές του. Ο 62χρονος σε 24 χρόνια καριέρας έχει περάσει από 15 συλλόγους με μέσο όρο θητείας σε κάθε πάγκο στον οποίο έχει κάτσει τους έξι (!) μόλις μήνες. Η Φενερμπαχτσέ αποτελεί την ομάδα με την οποία έχει συνδεθεί περισσότερο από κάθε άλλη. Από το 2010 έως το 2014 ήταν βοηθός προπονητή και την ανέλαβε κανονικά για μια σεζόν το 2014/2015.

Πλέον είναι προπονητής των Κωνστανινουπολιτών από τον Ιούνιο του 2023. Ο Καρτάλ δεν έχει κατακτήσει κάποιον σπουδαίο τίτλο στην καριέρα του.

Τζέκο, Τάντιτς, Μπατσουαγί: Φενέρ γεμάτη... αστέρες και «ονόματα»

Η Φενερμπαχτσέ έχει ανέβει στο... τραίνο της επανάστασης της Τουρκίας και τα τελευταία χρόνια προσελκύει ολοένα και πιο δυνατά «ονόματα» ποδοσφαιριστών από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Κάπως έτσι έχει φτάσει να φτιάξει ένα ρόστερ που εντυπωσιάζει και ξεχειλίζει από ποιότητα αλλά και εμπειρία. Δεν είναι τυχαίο πως με βάση το Transfermarkt η χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ της υπολογίζεται στα 201 εκατομμύρια ευρώ!

Ο 37χρονος αλλά αγέραστος Τζέκο μετρά φέτος 22 γκολ και ο Μπατσουαγί ακολουθεί από κοντά με 20. Από πίσω τους ο Τάντιτς είναι δίχως αμφιβολία ποδοσφαιριστής από το πάνω ράφι, όπως και ο Ουντέρ στο «φτερό». Ο Φρεντ άφησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι για να δώσει ποιότητα στο κέντρο της, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Λεονάρντο Μπονούτσι και τον Σογιουντσού. Κομβικός για την ομάδα του Καρτάλ είναι και ο Ντομινίκ Λιβάκοβιτς κάτω από τα γκολπόστ.

Οι πιο «δυνατές» προσθήκες της Φενερμπαχτσέ στη σεζόν

  • Σενγκίζ Ουντέρ - Μαρσέιγ (15 εκατ. ευρώ)
  • Σεμπαστιάν Σιμάνσκι - Ντινάμο Μόσχας (9,7 εκατ. ευρώ)
  • Φρεντ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (9,7 εκατ. ευρώ)
  • Ροντρίγκο Μπεσάο - Ουντινέζε (8,3 εκατ. ευρώ)
  • Ντομικνίκ Λιβάκοβιτς - Ντινάμο Ζάγκρεμπ (6,6 εκατ. ευρώ)
  • Έντιν Τζέκο (Ελεύθερος από Ίντερ)
  • Ντούσαν Τάντιτς (Ελεύθερος από Άγιαξ)
  • Λεονάρντο Μπονούτσι (Ελεύθερος από Ουνιόν Βερολίνου)
  • Ράντε Κρούνιτς (Δανεικός από Μίλαν)
  • Τσαγκλάρ Σογιουντσού (Δανεικός από Ατλέτικο)

Το πιο ιστορικό «παλάτι» της Τουρκίας

Το «Σουκρού Σαρατσόγλου» αποτελεί το επιβλητικό «σπίτι» της Φενερμπαχτσέ. Το στάδιο που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη είναι το πιο παλιό ποδοσφαιρικό γήπεδο που χτίστηκε ποτέ στην Τουρκία, το 1908, και μέχρι σήμερα έχει ανακαινιστεί έξι φορές. Το 2009 φιλοξένησε τον τελικό του UEFA. Η χωρητικότητά του ανέρχεται στις 47.000. Οι οπαδοί της Φενέρ φημίζονται για τη θέρμη και τον ενθουσιασμό τους και η έδρα της αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερά της «όπλα».

«Σβηστή» μέχρι τους «8» του Conference League

Η Φενερμπαχτσέ προσγειώθηκε στον δρόμο του Ολυμπιακού δίχως να έχει... ιδρώσει μέχρι στιγμής στο Conference League. Οι Τούρκοι πέρασαν τις Ζίμρου, Μάριμπορ και Τβέντε στα προκριματικά και στον όμιλό τους πήραν την πρωτιά, τερματίζοντας πάνω από τις Λουντογκόρετς και Νόρτζελαντ. Στα νοκ-άουτ «καθάρισαν» από το πρώτο κιόλας παιχνίδι επί της ουσίας, αφού υπέταξαν 3-0 την Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ εκτός έδρας και έπειτα ηττήθηκε ανώδυνα 1-0 στη ρεβάνς.

Σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή

Εντός των τουρκικών τειχών, η Φενερμπαχτσέ διανύει μια εξίσου πολύ καλή σεζόν. Η ομάδα του Καρτάλ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή, μόλις δύο βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Γαλατάσαραϊ και θα παλέψει μέχρι τέλους για τον τίτλο του πρωταθλήματος.

Η Φενέρ είχε κάνει ένα εκκωφαντικό ξεκίνημα στη σεζόν μετρώντας 16 διαδοχικές νίκες. Μέχρι στιγμής φέτος, σε 46 παιχνίδια έχει 37 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα