Αυτήν την ομαδάρα του ΠΑΟΚ θα στερήσουν από τον κόσμο!

Αυτήν την ομαδάρα του ΠΑΟΚ θα στερήσουν από τον κόσμο!

Αυτήν την ομαδάρα του ΠΑΟΚ θα στερήσουν από τον κόσμο!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για άλλο ένα ευρωπαϊκό πάρτι του ΠΑΟΚ, με τον κόσμο του εκεί που γιόρταζε να μελαγχολεί αλλά και να εξοργίζεται από το αναγκαστικό κλείσιμο της Τούμπας.

Ο ΠΑΟΚ της χαράς, της απόλαυσης, ο ΠΑΟΚ των ευρωπαϊκών πάρτι με τα τόσα πολλά γκολ στα ευρωπαϊκά γήπεδα! Ο ΠΑΟΚ που κάνει υπερήφανο τον κόσμο του, δίνει μεγάλη χαρά σε αυτές τις δύσκολες εποχές, ο ΠΑΟΚ που «τραβούσε» και «τραβάει» την Ελλάδα για να ανέβει -επιτέλους- στο ranking.

ΟΧΙ! Δεν αξίζει τέτοια τιμωρία στον Δικέφαλο του Βορρά και στον κόσμο του που χθες αποθέωνε τους παίκτες του Λουτσέσκου και… δεν ήξερε πότε θα τους ξαναδεί στα γήπεδα. Το καταλάβαμε κι αυτό πολύ έντονα στην Τούμπα. Από τη μία οι χιλιάδες οπαδοί ήταν τρισευχισμένοι για τα κατορθώματα της ομαδάρας τους και από την άλλη έβγαζαν οργή για το ότι ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ θα τους απαγορεύσουν την παρουσία στις κερκίδες; Γιατί; Ποιος θα τους απαντήσει τι ακριβώς έκαναν ή τι ακριβώς έγινε στα γήπεδα για να τους κόψουν ίσως και την μεγαλύτερη χαρά που παίρνουν τους τελευταίους μήνες σαν πολίτες αυτής της χώρας που έμαθαν να ζουν μέσα στο άγχος για… να πληρώνουν λογαριασμούς;

Πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας που και χθες για να φθάσουν στην Τούμπα από τα δυτικά έφτυσαν αίμα με την κίνηση και το κυκλοφοριακό που αναγκαστικά τους γίνεται βίωμα λόγω ενός δρόμου που κάθε μέρα δημιουργεί πιο πολλά ψυχολογικά προβλήματα από αυτά που -και καλά- θα λύσει σε 4-5-8-10 χρόνια.

Συγνώμη κιόλας, αλλά ήταν τόσο δύσκολο να τελειώνει ο ΠΑΟΚ τόσο πανηγυρικά άλλη μία ευρωπαϊκή βραδιά και στο γήπεδο να επικρατεί μελαγχολία για το ότι ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ τους κόβουν και το γήπεδο. Δεν θα βγει σε καλό αυτό και… να το θυμάστε.

Tα 26 γκολ στον όμιλο και τα 29 του ΠΑΟΚ

Η βραδιά μέσα στις τέσσερις γραμμές κύλησε πολύ αναμενόμενα. Περιμέναμε ένα ανοικτό ματς με πολλά γκολ και τον ΠΑΟΚ θριαμβευτή να φθάνει στους 16 βαθμούς, κάτι σπουδαίο για όποια ευρωπαϊκή ομάδα σε οποιονδήποτε όμιλο. Ο Σέρβος Ραντούλοβιτς μας έδειξε και χθες πόσο σπουδαίος φορ είναι από νωρίς, αλλά στη συνέχεια και το σύνολο του Λουτσέσκου μας έδειξε τι μπαλάρα μπορεί να παίξει. Είχαν κενά διαστήματα με κακές αμυντικές τοποθετήσεις σε όλες τις γραμμές (άμυνα δεν παίζουν μόνο οι τέσσερις πίσω) από εκεί και πέρα όμως με την μπάλα στα πόδια δημιουργούσαν με τη γνωστή ποιότητά τους και το συνδυαστικό ποδόσφαιρο που μόνο ο ΠΑΟΚ μπορεί να παράγει. (Εξαιρετικές φάσεις βγήκαν και από τα στημένα με αποκορύφωμα το κόρνερ στο 3-1). Η ομάδα του Λουτσέσκου έβαλε τέσσερα και έχασε άλλα τέσσερα σε μεγάλες φάσεις και στο τέλος διαπιστώνουμε κάτι πολύ ιδιαίτερο. Στους έξι αγώνες του ΠΑΟΚ στον όμιλο μπήκαν 26 γκολ. Τα 16 έβαλαν οι ασπρόμαυροι με τον Δικέφαλο στο στήθος και τα 10 οι αντίπαλοί τους. Πολλά! Όπως… πάάρα πολλά είναι και τα 29 που έχει βάλει φέτος ο ΠΑΟΚ στα 12 ευρωπαϊκά του παιχνίδια.

Ο Λουτσέσκου έλεγε και χθες ότι… προς το παρόν με ικανοποιεί ότι βρίσκουμε κάθε φορά τρόπο να κερδίζουμε και έτσι φτιάχνουμε νοοτροπία. Από εκεί και πέρα προφανώς γνωρίζει ότι συνήθως η άμυνα φέρνει τους τίτλους και κάπως έτσι θα έχει περισσότερες πιθανότητες να τα καταφέρει στο τέλος, όταν η ομάδα του θα κρατάει πιο μακριά από την εστία της όλους τους αντιπάλους.

Είπε και κάτι άλλο ή μάλλον το εννόησε. Το γράφω με δικά μου λόγια αφού από σήμερα μόνο αυτό απασχολεί: «Αν ο ΠΑΟΚ δεν βγάλει στην Τρίπολη την γνωστή ένταση και την απαραίτητη επιθετικότητα ακόμη και σε φάση άμυνας, ΔΕΝ θα κερδίσει». Σα να έλεγε: «Ο ΠΑΟΚ του πρώτου μέρους με την Ελσίνκι, ΔΕΝ κερδίζει την Κυριακή τον Αστέρα». Έτσι είναι! Αυτός ο αγώνας είναι ο πιο δύσκολος του τελευταίου διαστήματος.

Ατομικά οι πιο πολλοί (εκτός Εκόνγκ) παίκτες του Δικεφάλου με την μπάλα στα πόδια ήταν θετικοί, ενώ χωρίς αυτή είχαν μερικά θέματα κι αυτά σε κάποια διαστήματα. Εκτιμώ ότι με τις γνωστές 5-6-7 αλλαγές και αφού γύρισε η παικτάρα Ράχμαν Μπάμπα, ο Λουτσέσκου ξέρει ήδη πώς θα παίξει και στην Τρίπολη σε έναν αγώνα που θα κρίνει κατά πολύ πόσο καλά θα κλείσει το 2023 για τον ΠΑΟΚ.

* Ο Άκπομ ρε φίλε… Κοίτα να δεις πώς τα φέρνει η… άτιμη η μπάλα. Έβαλε δύο απέναντι σε ελληνική ομάδα, έκρινε πρόκριση και μπορούσε άλλα τρία!

* Έμειναν εκτός λοιπόν ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ! Δύο πολύ καλές ομάδες για το ελληνικό πρωτάθλημα, οι οποίες όμως τώρα τελευταία στην Ευρώπη, συνήθισαν στην ήττα. Και η συνήθεια είναι κακό πράγμα, ειδικά αν έχεις θέματα που μέχρι τώρα έμεναν εντός. Τώρα θα βγουν και μπορεί να υπάρχουν εκπλήξεις. Για να δούμε ποιος θα διαχειριστεί πιο ψύχραιμα τον αποκλεισμό για να φανεί ποιος θα έχει καλύτερες τύχες στο πρωτάθλημα. Είναι σίγουρο ότι χωρίς Ευρώπη θα αφοσιωθούν για τα καλά στην Ελλάδα κι αυτό θα τους βοηθήσει. Πολύ δύσκολοι αντίπαλοι για τον ΠΑΟΚ…

* Η είδηση αναφέρει: «Κουκουλοφόροι πέταξαν καπνογόνα μέσα στο Μετρό και έψαχναν Παναθηναϊκούς» Άρα; Λογικά θα το κλείσουν από σήμερα το Μετρό στην Αθήνα! Έτσι δεν είναι; Κλείστε τα όλα. Εκτός από το δικό μας Μετρό εδώ στη Θεσσαλονίκη. Αυτό ντε που θα άνοιγε τέλη του 2023…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.