Ο ΠΑΟΚ έφτασε τον Ολυμπιακό στο club ranking της UEFA!

Νίκος Ρόλλας
Πανηγυρικό παικτών του ΠΑΟΚ

bet365

Οι αντίθετες πορείες που ακολουθούν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχουν αντίκτυπο στην βαθμολογία τους.

Τους... καρπούς της εξαιρετικής παρουσίας του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ειδικά στο Europa Conference League, απολαμβάνει ήδη ο ΠΑΟΚ που συνεχίζει την ανοδική του πορεία στο 5ετές club ranking της UEFA. Αυτό δηλαδή που αφορά τις κληρώσεις και τα γκρουπ δυναμικότητας και όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς είναι διαφορετικό από το αντίστοιχο 10ετές που έχει να κάνει με το market pool και τα χρήματα που λαμβάνουν οι ομάδες.

Ο «δικέφαλος» είχε εξασφαλίσει την παρουσία του και στην επόμενη φάση της διοργάνωσης από την 4η αγωνιστική και χθες, με την εκτός έδρας νίκη του επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, σιγούρεψε και την πρώτη θέση στον όμιλο. Κάτι που του έδωσε και το έξτρα μπόνους των 2.000 βαθμών.

Συνολικά δηλαδή, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου, που μετράει 4 νίκες στους εφετινούς ομίλους, έχει εκτοξεύσει την συγκομιδή της στους 33.000 βαθμούς, παρά τους δύο καλοκαιρινούς αποκλεισμούς που είχε τα δύο τελευταία χρόνια. Πέρυσι από την Λέφσκι Σόφιας και την σεζόν 2019-20 από την Σλόβαν Μπρατισλάβας.
Έτσι, κατάφερε να φτάσει στην 52η θέση, μαζί με την Φερεντσβάρος και την Μπέτις, έχοντας από πάνω του τον Ολυμπιακό, στην 51η θέση με 34.000 βαθμούς.

Η πτώση του Ολυμπιακού

Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά, μετά την σεζόν 2006-2007 όταν και ήταν 52ος, βγαίνει εκτός των 50 πρώτων ομάδων στην σχετική λίστα του club ranking της UEFA. Κάτι που όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς αποτελεί αποτέλεσμα της κακής περσινής χρονιάς και φυσικά της εφετινής...

Μάλιστα, για τους Πειραιώτες, τα πράγματα (αν δεν καταφέρει να φτάσει μακριά στο Conference League) θα γίνουν χειρότερα από τη νέα σεζόν. Και αυτό γιατί από την σχετική 5ετία, θα χαθεί η σεζόν 2019-20 που είχε φτάσει στους «16» του Europa League, όταν και τον... φρέναρε η Γουλβς.

Αξίζει να σημειωθει πως στην περσινή βαθμολογία της 5ετίας, ο ΠΑΟΚ ήταν 66ος με 25.000 βαθμούς, ενώ ο Ολυμπιακός 46ος με 39.000.

Η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός

Η ΑΕΚ τώρα είναι στην 141η θέση, έχοντας 10.000 βαθμούς, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι στην 262η με μία σημαντική διαφορά. Οι συνολικοί βαθμοί που έχουν στην 5ετία, θα αυξάνονται, καθώς οι «πράσινοι» είχαν τρεις σεζόν που δεν συμμετείχαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

@Photo credits: INTIME
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα