Ντινάμο Κιέβου - Αρης 2-1 (6-5 πεν): Λύγισε από την άσπρη βούλα με δέκα παίκτες

Ο Χουτεσιώτης αποχωρεί απογοητευμένος από το ματς με την Ντινάμο Κιέβου

bet365

Προηγήθηκε στο 39' με τον Τζούρασεκ ο Αρης εναντίον της Ντινάμο Κιέβου, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί, καθώς οι Ουκρανοί ανέτρεψαν το σκορ (45' Βολόσιν, 85' Καραβάγιεφ) και προκρίθηκαν στα πέναλτι, όπου αστόχησαν οι Μενέντες και Οντουμπάτζο. Aπό το 106' με δέκα παίκτες ο Αρης λόγω δίκαιης αποβολής του Πάβισιτς.

Ο Άρης έκανε κατάθεση ψυχής αλλά για μια ακόμη φορά δεν είχε την τύχη με το μέρος του και αποκλείστηκε στα πέναλτι (6-5) από τη Ντινάμο Κιέβου στο Βουκουρέστι ολοκληρώνοντας πρόωρα και το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του.

Κι όμως, ο Άρης άξιζε κάτι περισσότερο από αυτό που πήρε, τον κρύο αποκλεισμό στη διαδικασία των πέναλτι. Πλήρωσε όμως δύο αμυντικές απερισκεψίες του και παρότι προηγήθηκε με τον Τζούρασεκ προς τα τέλη του πρώτου ημιχρόνου δέχθηκε ένα γκολ στα τελειώματα αυτού κι ένα ακόμη στα αντίστοιχου του αγώνα. Παρότι έμεινε με δέκα παίκτες, είχε μεγάλες ευκαιρίες στην παράταση μετά το 2-1 της κανονικής διάρκειας για να φτάσουμε στη διαδικασία των πέναλτι όπου Μενέντες και Οντουμπάτζο φόρεσαν τον μανδύα των μοιραίων και η Ντινάμο προχώρησε στα Playoffs του Conference League.

Η απουσία του Κουέστα και η επιστροφή του Βάνατ

Σε μια αλλαγή κι αυτή αναγκαστική και… αναπόφευκτη προχώρησε ο Τόλης Τερζής στο αρχικό σχήμα καθώς ο Χουλιάν Κουέστα δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί λόγω του διαστρέμματος κι έτσι ο Λευτέρης Χουτεσιώτης «συνάντησε» μια ευκαιρία καριέρας στην πρώτη του συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Ο προπονητής του Άρη δεν άλλαξε τίποτε άλλο σε σχέση με την 11αδα του πρώτου αγώνα καθώς τα ίδια πρόσωπα ανταποκρίθηκαν στο έπακρο στην τακτική προσέγγιση του αγώνα με τους Μοντόγια, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Φεράρι στην τετράδα της άμυνας, τους Ζουλ, Τζούρασεκ, Νταρίντα στον άξονα και την επιθετική τριάδα των Πάλμα, Κάρλσον και Μορόν.

Ουσιαστική ήταν και η αλλαγή στην 11αδα της Ντινάμο Κιέβου από τον Μιρτσέα Λουτσέσκου με την επιστροφή του νεαρού Βάνατ στην κορυφή της επίθεσης αντί του Μπενίτο. Οι Ουκρανοί δεν άλλαξαν διάταξη (4-4-1-1) καθώς ο Μπουγιάλσκι είχε ρόλο κρυφού επιθετικού με τους Γιαρμολένκο, Βολόσιν στα άκρα και τους Σίντορτσουκ-Σαπαρένκο στον άξονα. Αλλαγή υπήρξε στην τετράδα της άμυνας με την παρουσία του Ντίατσουκ ως παρτενέρ του Σιρότα στο κέντρο αυτής.

Το ημίωρο του… τίποτα

Ο Άρης πήγε το παιχνίδι έτσι όπως ακριβώς ήθελε στο πρώτο ημίωρο, κρατώντας δηλαδή τη Ντινάμο έξω από την περιοχή της και μη δίνοντας χώρους για τη δημιουργία φάσεων, ελέγχοντας έτσι τον ρυθμό του αγώνα. Αυτό που θα έπρεπε επίσης να είχε κάνει ήταν να δείξει μεγαλύτερη ωριμότητα με την μπάλα στα πόδια και να ήταν πιο αποτελεσματικός στο παιχνίδι μετάβασης αλλά υπέπεσε σε αρκετές λανθασμένες (μεγάλες) μπαλιές δίνοντας στους Ουκρανούς τη δυνατότητα δεύτερων ευκαιριών. Κι έτσι το πρώτο ημίωρο κύλησε δίχως την παραμικρή σημείωση και με μια φάση του Λορέν Μορόν στο 25’ σε μια φάση όπου οι προϋποθέσεις ήταν καλύτερος σε σχέση με το αποτέλεσμα. Στο ίδιο διάστημα η Ντινάμο μέτρησε αρκετές ημιτελείς προσπάθειες.

Ο Τζούρασεκ (του) έδωσε αυτό που ήθελε

Μετά το 30’ ο Άρης άρχισε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και στο 39’ αιφνιδίασε τους Ουκρανούς διαβάζοντας την αμυντική αδυναμία τους στον άξονα. Ήταν η πρώτη φορά που οι «κίτρινοι» άλλαξαν τέσσερις πάσες, αυτές οδήγησαν τον Νταβίντ Κάρλσον σε γέμισμα προς την άδεια αριστερή πλευρά και ο Λούις Πάλμα με παράλληλο γύρισμα έδωσε τη δυνατότητα στον Νέβεν Τζούρασεκ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (0-1). Εκεί η ομάδα του Τόλη Τερζή απέκτησε ψυχολογία, δεν έκανε όμως αυτό που θα έπρεπε, κρατώντας αυτό το ισχυρό προβάδισμα.

Ο Βολόσιν «κράτησε» τη Ντινάμο

Λίγο πριν τη συμπλήρωση του 45ου λεπτού ο Λούις Πάλμα σούταρε εκτός εστίας στη δεύτερη ουσιαστική στιγμή των «κίτρινων» οι οποίοι λίγα δευτερόλεπτα μετά δεν διάβασαν την κίνηση του Βολόσιν και το πλήρωσαν. Ο Σίντορτσουκ έκανε εξαιρετική λόμπα στην πλάτη της άμυνας του Άρη και ο Ουκρανός ακραίος επιθετικός με κεφαλιά «κρέμασε» τον Χουτεσιώτη ισοφαρίζοντας σε 1-1 και κρατώντας ουσιαστικά τη Ντινάμο στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Καμία αλλαγή, ίδια και η εικόνα

Τα πρώτα δέκα λεπτά του δεύτερου μέρους δεν πρόσφεραν την παραμικρή συγκίνηση έως τη φάση του 56ου λεπτού όπου ο Κάρλσον δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του στην παράλληλη σέντρα του Φεράρι, έπειτα από την εξαιρετική ενέργεια του Αργεντίνου. Η δε Ντινάμο αύξησε το ποσοστό κατοχής μπάλας αλλά φάση δεν βρήκε καθώς σ’ ένα σουτ του Σίντορτσουκ στο 59’ η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Άρη. Εκεί ο Τόλης Τερζής προχώρησε στις πρώτες παρεμβάσεις του με την αντικατάσταση του κουρασμένου Κάρλσον και την είσοδο του Μενέντες, επιζητώντας παράλληλα περισσότερο κράτημα μπάλας με τη χρησιμοποίηση του Ρουπ αντί του Τζούρασεκ.

Τα ρίσκο του Λουτσέσκου

Βλέποντας την ομάδα του να χωλαίνει στον τομέα της δημιουργίας, πολλώ δε μάλλον σ’ αυτό της εκτέλεσης, στο 72ο λεπτό ο Μιρτσέα Λουτσέσκου πήρε ρίσκο αντικαθιστώντας τους βασικούς δημιουργούς του στον άξονα της μεσαίας γραμμής και αποφασίζοντας την άσκηση έντονης πίεσης στον Άρη με την είσοδο τριών ξεκούραστων παικτών. Στο 75’ η Ντινάμο απείλησε μ’ ένα σουτ του Γιαρμολένκο έπειτα από μια απροσεξία του Ρουπ στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Τρία λεπτά αργότερα ο Χουτεσιώτης φώναξε «παρών» σε εκτέλεση του Μπουγιάλσκι από το ύψος της περιοχής.

Ο Καραβάεφ έπιασε στον ύπνο τον Άρη

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι πήγαινε έτσι όπως ακριβώς ήθελαν οι «κίτρινοι», ήρθε η φάση του 85ου λεπτού όπου η άμυνα του Άρη «κοιμήθηκε», ο Ματαρίτα είχε κακή αντίδραση στη φύλαξη του Καραβάεφ και ο τελευταίος εκτέλεσε με τη μία έπειτα από τη 40αρα μπαλιά (!) κάνοντας το 2-1. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων μια σέντρα του Φεράρι λίγο έλειψε να οδηγήσει σε αυτογκόλ έπειτα από προσπάθεια του Ντίατσουκ. Δύο λεπτά αργότερα ο Φαμπιάνο πήρε την κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία των Ουκρανών κι έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Ένα σουτ του Ντιαλό στα πρώτα δευτερόλεπτα της παράτασης στοιχειοθέτησε την πρώτη στιγμή της Ντινάμο στην παράταση καθώς ο Χριστοδουλόπουλος στο 95’ πλήρωσε ένα κακό κοντρόλ το οποίο τον οδήγησε σ’ ένα απογοητευτικό σουτ εντός περιοχής ενώ αυτό του Ματαρίτα κόντραρε σε… ουκρανικά πόδια. Ο Άρης έψαξε περισσότερο το γκολ και το άγγιξε στο 103’ όταν ο Μοντόγια σούταρε από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα και πάλι κόντραρε σε σώματα. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεση φάουλ από καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία του Μπουσχάν.

Το λάθος του Πάβιτσιτς και η ψυχή που έβγαλε ο Άρης

Στην πρώτη φάση του δεύτερου μέρους της παράτασης ο Άρης έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ντομαγκόι Πάβιτσιτς ο οποίος λειτούργησε απερίσκεπτα σε μια φαινομενικά εύκολη φάση. Κι έτσι ο Άρης κλήθηκε να διαχειριστεί ένα μεγάλο κενό στον άξονα σε συνδυασμό με την αντικατάσταση του Ζουλ με τον Άλβαρο Θαμόρα. Την ίδια στιγμή ο Μιρτσέα Λουτσέσκου φρέσκαρε την επιθετική γραμμή του κυρίως με την είσοδο του Μπενίτο.

Στο 112’ ο Χριστοδουλόπουλος έκανε μια υπέροχη πάσα στον κενό χώρο στον Τζόναταν Μενέντες αλλά ο βραχύσωμος επιθετικός αν και βρέθηκε απέναντι στον Μπουσχάν έχοντας κακή ισορροπία σώματος έκανε κάκιστο τελείωμα. Δύο λεπτά αργότερα ο Μπούσχαν έκανε την απόκρουση του αγώνα σε εξ’ επαφής κεφαλιά του Φαμπιάνο μετά από εκτέλεση κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση της παράτασης κι έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί η Ντινάμο πήρε την πρόκριση με 6-5 καθώς ευστόχησαν στις εκτελέσεις οι Μπράζκχο, Αντριγέφσκι, Ντιαλό, Μπενίτο, Ντίατσουκ, Ντούμπιντσακ, αστόχησε ο Πάρις και για τον Άρη οι Φαμπιάνο, Ρουπ, Φεράρι, Χριστοδουλόπουλος, Θαμόρα, αστόχησε ο Μενέντες όπως και ο Οντουμπάτζο ο οποίος αστόχησε απελπιστικά στο τελευταίο πέναλτι.

Ο Ντομαγκόι Πάβιτσιτς αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες, την κίτρινη κάρτα είδαν οι Σιρότα, Αντριγέφσκι (Ντινάμο), Πάλμα, Ματαρίτα, Οντουμπάτζο (Άρης)

Ο MVP: Ο Μπούσχαν κράτησε τη Ντινάμο με τις αποκρούσεις του. Ο Φαμπιάνο έκανε συγκλονιστική εμφάνιση, μαζί του και ο Φράνκο Φεράρι.

Στο ύψος του: Ο Καραβάεφ δεν έκανε τίποτε άλλο πέραν του γκολ αλλά αυτό έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Ο Άρης πήρε πολλά από τον Νταρίντα αλλά και από τον Μάρτιν Μοντόγια σε δεύτερο ημίχρονο και παράταση.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Τζόναταν Μενέντες έκανε ένα ακόμη κακό παιχνίδι ενώ ο Πάβιτσιτς άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Η «γκάφα»: Αυτή του Ματαρίτα στο δεύτερο γκολ της Ντινάμο καθώς έχασε τον Καραβάεφ δίνοντάς του τη δυνατότητα άμεσης εκτέλεσης για το 2-1

Το «στραγάλι»: Ο Αυστριακός Σεμπάστιαν Γκισχάμερ έκανε λάθη αλλά δεν επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Άρης άξιζε να πάρει την πρόκριση αλλά πλήρωσε δύο απερισκεψίες του στην άμυνα. Στην παράταση είχε όλες τις μεγάλες φάσεις αλλά δεν τις αξιοποίησε ούτε αυτές. Και υπέκυψε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Μιρτσέλα Λουτσέσκου): Μπούσχαν, Τίμτσικ, Ντίατσουκ, Σιρότα, Ντούμπιντσακ (72’ Καραμπάεφ), Σίντορτσουκ (72’ Μπράζκο), Σαπαρένκο (72’ Αντριγιέφσκι), Γιαρμονλένκο (105’ Πάρις), Βολόσιν (81’ Ντιαλό), Μπουγιάλσκι, Βάνατ (105’ Μπενίτο).

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Χουτεσιώτης, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Ζουλ (105’ Θαμόρα), Νταρίντα (75’ Πάβιτσιτς), Τζούρασεκ (59’ Ρουπ), Πάλμα (82’ Ματαρίτα), Κάρλσον (59’ Μενέντες), Μορόν (82’ Χριστοδουλόπουλος).

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα