Αρης – Αραράτ 1-0: Λυτρώθηκε και προκρίθηκε με Φαμπιάνο!

bet365

Ο Αρης αφού... ξόδεψε ένα ημίχρονο, ξύπνησε στο 2ο και με το γκολ – λύτρωση του Φαμπιάνο, επικράτησε 1-0 της Αραράτ και πήρε το εισιτήριο για τον Γ' προκριματικό γύρο του Conference League όπου θα αντιμετωπίσει την Ντιναμό Κιέβου.

Ένα γκολ του Φαμπιάνο Λέισμαν στο 80ο λεπτό «λύτρωσε» τον Άρη καθώς αυτό έκρινε τη νίκη (1-0) επί της Αραράτ στο «Κλ. Βικελίδης» και τον έστειλε στον3ο προκριματικό γύρο του Conference League όπου θα αντιμετωπίσει την Ντίναμο Κιέβου.

Οι «κίτρινοι» πήραν αυτό που ήθελαν, την πρόκριση στην επόμενη φάση, σαφέστατα όμως θα πρέπει να ανεβάσουν το επίπεδό τους απέναντι στην Ντίναμο Κιέβου την οποία θα αντιμετωπίσουν στις 10 και 17 Αυγούστου (σ. σ. πρώτος αγώνας στη Θεσσαλονίκη). Γιατί, όπως και στην Αρμενία έτσι και στο κατάμεστο «Κλ. Βικελίδης», η εικόνα τους ήταν προβληματική, εμφανίστηκαν αρκετά δυσλειτουργικοί και ανέτοιμοι, έως ότου… έρθει οι Φαμπιάνο Λέισμαν και κρίνει το παιχνίδι σε μία φάση όπου ο Βραζιλιάνος χρησιμοποίησε το μυαλό του και διάβασε την αμυντική ανισορροπία της αρμενικής άμυνας.

Η επιλογή του Νέβεν Τζούρασεκ στον ρόλο του μοναδικού αμυντικού χαφ προς όφελος διατήρησης στον άξονα της μεσαίας γραμμής του δημιουργικού Λούκας Ρουπ (δίπλα στον Βλάντιμιρ Νταρίντα) προφανώς έδειξε την επιθετική λογική του Τόλη Τερζή στο αρχικό σχήμα. Αυτή ήταν η μία από τις τρεις αλλαγές του Έλληνα τεχνικού ο οποίος επέλεξε τον Φεράρι στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Μορόν στην κορυφή της επίθεσης. Πάλμα και Μενέντες ήταν στα επιθετικά άκρα ενώ ο Μόζες Οντουμπάτζο διατήρησε τον ρόλο του κατά συνθήκη στόπερ λόγω της απουσίας του Γιάκουμπ Μπράμπετς. Από την άλλη πλευρά, η Αραράτ είχε μόλις μία διαφοροποίηση στην 11αδα στης σε σχέση με τον πρώτο αγώνα καθώς θέση στο αρχικό σχήμα είχε ο Μουραντιάν στο 4-3-3 των Αρμένιων.

Η… Αρμενία είχε και συνέχεια

Αυτός ήταν ο Άρης του πρώτου ημιχρόνου. Προφανώς οι αυτοματισμοί είναι δυσεύρετοι αυτή την περίοδο, ειδικά για μια καινούργια ομάδα, μια… στοιχειώδης συνεργασία όμως εντάσσεται στη λίστα των απαιτήσεων. Ο Άρης δεν την είχε πλην αυτής μεταξύ Φεράρι-Λούις Πάλμα στο αριστερό άκρο που αποτέλεσε τη βασική πηγή δημιουργίας. Γιατί ο άξονας ήταν μπλοκαρισμένος λόγω υπερφόρτωσης του αντιπάλου αλλά και κακού παιχνιδιού του Ρουπ, δεξιά (δε) ο Μενέντες ήταν τσαπατσούλης και αναποτελεσματικός. Κι έτσι, στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Τόλη Τερζή δεν δημιούργησε κλασική ευκαιρία παρά τη φιλοτιμία του Βλάντιμιρ Νταρίντα (σ. σ. αναλώθηκε στην κάλυψη των λαθών των συμπαικτών του με αρκετό τρέξιμο στο γήπεδο) και το πείσμα του Λούις Πάλμα. Ένα σουτ του Μενέντες, μια επέλαση του Φαμπιάνο στο 17’ όπου λόγω κακού βηματισμού δεν κατάφερε να εκτελέσει όταν βρέθηκε εντός περιοχής, δύο σουτ του Πάλμα (το ένα από εκτέλεση φάουλ στο 24’) και δύο κακές υποδοχές μπάλας από Μορόν και Ρουπ με συνέπεια να μην καταγραφεί καν ως τελική προσπάθεια.

Και ο Κουέστα τη δουλειά του

Ο Ισπανός χρειάστηκε να την κάνει και στον πρώτο αγώνα στην Αρμενία, στις αρχές του δεύτερου μέρους. Το έκανε και στο 18’ όταν ο Εμπακατά έκανε κακή εκτίμηση της φάσης και ο Γένε βρέθηκε απέναντι του. Ο τερματοφύλακας του Άρη τον έκανε… μια χαψιά καθώς με επιβλητικό τρόπο σταμάτησε την πορεία της μπάλας στη «λόμπα» που επιχείρησε ο παίκτης της Αραράτ. Γενικώς οι Αρμένιοι αφοσιώθηκαν περισσότερο στην αμυντική τακτική τους αναζητώντας την ευκαιρία τους στο transition παιχνίδι καθώς ο Τζούρασεκ δεν είχε τα τρεξίματα του Ζουλ. Κι αυτοί όμως ήταν ημιτελείς στις προσπάθειές του, παρότι τρεις φορές βγήκαν στην κόντρα με αριθμητική ισορροπία.

Ο Σαβέριο έκανε την επίθεση να αναπνεύσει

Ο Κίκε Σαβέριο αποτέλεσε την μοναδική παρέμβαση του Τόλη Τερζή στο ημίχρονο και η αλήθεια είναι ότι ο 24χρονος winger μπήκε στο γήπεδο και… άνοιξαν τα παράθυρα ενός στοιχειωμένου σπιτιού. Οι «κίτρινοι» δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για γκολ καθώς στα πρώτα 5-6 λεπτά του δεύτερου μέρους έκαναν όσες φάσεις δεν δημιούργησαν σ’ ένα ημίχρονο. Τους έλειψε όμως το γκολ καθώς ο Σαβέριο εκτέλεσε πάνω από την εστία στο 46’, ομοίως και ο Ρουπ στο 48’ (από τη γωνία της μικρής περιοχής) ενώ Ερμάκοφ έδιωξε σε κόρνερ τη γυριστή κεφαλιά του Μορόν (52’) αλλά και το σουτ του Φαμπιάνο. Γενικώς ο Άρης ξεκίνησε με ζωντάνια, αυτή φρόντισε να σβήσει όμως προϊόντος του χρόνου η Αραράτ καθώς με κράτημα μπάλας προσπάθησε και κατάφερε να παγώσει τον ρυθμό. Μάλιστα στο 70’ απείλησε μ’ ένα σουτ του Γένε όπου η μπάλα πήγε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 25 αγωνιστικά λεπτά για να έρθει η επόμενη στιγμή για την ελληνική ομάδα, σε μια φάση η οποία έβγαζες προϋποθέσεις αλλά το τελείωμα του Πάβιτσιτς ήταν απογοητευτικό.

Ο Φαμπιάνο έφερε τη «λύτρωση»

Εκεί που ο Άρης έδειχνε βραχυκυκλωμένος και αδυνατούσε να δημιουργήσει φάσεις, ο Φαμπιάνο φρόντισε να δώσει τη λύση. Σε εκτέλεση φάουλ του Λούις Πάλμα, ο Βραζιλιάνος κινήθηκε υπέροχα στην πλάτη της άμυνας της Αραράτ και του Σέιντ και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας των Αρμένιων (1-0, 80’). Το γκολ του έμπειρου στόπερ υποχρέωσε την Αραράτ να βγει από το καβούκι της κι έτσι ήρθε η φάση στο 90+2 όπου ο Σαβέριο δεν εκτέλεσε, ο Χριστοδουλόπουλος επίσης κι έτσι χάθηκε η ευκαιρία για το 2-0.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Οντουμπάτζο (Άρης), Μουραντιάν, Σέιντ (Αραράτ)

MVP: Δικαιωματικά αυτός ο τίτλος ανήκει στον Φαμπιάνο γιατί αυτός έκοψε τον γόρδιο δεσμό (1-0), πέραν τούτου όμως – απόντος του Μπράμπετς – ο Βραζιλιάνος κρατούσε όλη την άμυνα.

Στο ύψος του: Αυτή τη φορά η αριστερή πλευρά (Φεράρι-Πάλμα) λειτούργησε καλά, το ίδιο ίσχυσε και στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο στο παιχνίδι του Σαβέριο.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Μες εξαίρεση τον Γένε, η Αραράτ δεν πήρε τίποτε από τα δημιουργικά χαφ της. Το ίδιο και ο Άρης από τους Μενέντες, Ρουπ δίχως αυτό να σημαίνει ότι ο τελευταίος ήταν χειρότερος από τον Πάβιτσιτς ο οποίος τον αντικατέστησε

Η «γκάφα»: Το γκολ του Άρη ήταν ένας συνδυασμός εξυπνάδας του Φαμπιάνο και αφέλειας του Σέιντ. Την ίδια «γκάφα» έκανε και ο Εμπακατά στο πρώτο ημίχρονο, εκεί όμως ο Άρης είχε Κουέστα.

Το «στραγάλι»: Καλή διαιτησία από τον Ιταλό Φάμπρι, όποια λάθη έκανε δεν επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Άρης πήρε αυτό που ήθελε, είναι στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League αλλά η εικόνα του παραμένει προβληματική. Απέναντι στην Ντίναμο Κιέβου θα πρέπει να εμφανίσει κάτι πολύ ανώτερο για να διεκδικήσει την πρόκριση.

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Φεράρι (88’ Ματαρίτα), Τζούρασεκ (61’ Ζουλ), Ρουπ (61’ Πάβιτσιτς), Νταρίντα, Μενέντες (46’ Σαβέριο), Πάλμα, Μορόν (86’ Χριστοδουλόπουλος).

ΑΡΑΡΑΤ (Βαρντάν Μινασιάν): Ερμάκοφ, Γκριγκόριαν (83’ Αμπαρτσουμιάν), Αλεμάο (84’ Χακομπιάν), Μπουένο, Σέιντ, Καστανέιρα (64’ Τέρα), Μουραντιάν, Μποιέρο, Γιένε, Σερομπιάν (65’ Αβανεσιάν), Έζα

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα