Conference League: Με Απόλλωνα Λεμεσού και Βαντούζ η Άλκμααρ των Παυλίδη-Χατζηδιάκου, αναλυτικά οι οκτώ όμιλοι

Newsroom
Conference League: Με Απόλλωνα Λεμεσού και Βαντούζ η Άλκμααρ των Παυλίδη-Χατζηδιάκου, αναλυτικά οι οκτώ όμιλοι

bet365

Ο Απόλλων Λεμεσού που απέκλεισε ο Ολυμπιακός στα play-offs του Europa League κληρώθηκε με την Άλκμααρ των Παυλίδη-Χατζηδιάκου και την πρωτάρα Βαντούζ, στους ομίλους του φετινού Conference League. Στον όμιλο της Σλάβια Πράγας η Σίβασπορ των Γούτα-Χαρίση, αναλυτικά τα οκτώ γκρουπ.

Μετά το Europa League και τον όμιλο στον οποίο κληρώθηκε ο Ολυμπιακός, σειρά πήρε το Conference League, δίχως την παρουσία ελληνικής ομάδας φέτος. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρχει ελληνική παρουσία, μέσω των εκπροσώπων μας στο εξωτερικό.

Φαβορί για την πρόκριση ακόμα και απευθείας στους «16» μπορεί να λογίζεται η Άλκμααρ των Βαγγέλη Παυλίδη και Παντελή Χατζηδιάκου, η οποία κληρώθηκε με τον Απόλλωνα Λεμεσού των Μαυρία, Αυλωνίτη, Πινακά, με την κυπριακή ομάδα να «υποβιβάζεται» στο Conference League μετά τον αποκλεισμό από τους Ερυθρόλευκους στα πέναλτι. Το γκρουπ συμπληρώνουν η πρωτάρα Βαντούζ που πανηγύρισε την παρθενική πρόκριση σε ευρω-όμιλο για σύλλογο από το Λιχτενστάιν, όπως και η ουκρανική Ντνίπρο.

Εύκολο έργο για την πρόκριση έχει φαινομενικά και η Σλάβια Πράγας, η ομάδα που απέκλεισε τον Παναθηναϊκό στον τρίτο προκριματικό. Οι Τσέχοι βρέθηκαν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας απόρροια των εντυπωσιακών πρόσφατων σεζόν τους και θα αντιμετωπίσουν την Κλουζ (προκρίθηκε χάρη σε απίθανο ψαλιδάκι στο 90'), την επίσης πρωτάρα Μπαλκάνι (πρώτη ομάδα από το Κόσοβο σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης), καθώς και τη Σίβασπορ του ελληνικού δίδυμου των Δημήτρη Γούτα και Χάρη Χαρίση.

Οι όμιλοι του Conference League:

  • 1ος όμιλος: Μπασάκσεχιρ, Φιορεντίνα, Χαρτς, RFS

  • 2ος όμιλος: Γουέστ Χαμ, Στεάουα, Άντερλεχτ, Σίλκεμποργκ

  • 3ος όμιλος: Βιγιαρεάλ, Χάποελ Μπερ Σεβά, Αούστρια Βιέννης, Λεχ Πόζναν

  • 4ος όμιλος: Παρτιζάν, Κολωνία, Νις, Σλοβάτσκο

  • 5ος όμιλος: Άλκμααρ, Απόλλων Λεμεσού, Βαντούζ, Ντνίπρο

  • 6ος όμιλος: Γάνδη, Μόλντε, Σάμροκ Ρόβερς, Τζουργκάρντεν

  • 7ος όμιλος: Σλάβια Πράγας, Κλουζ, Σίβασπορ, Μπαλκάνι

  • 8ος όμιλος: Βασιλεία, Σλόβαν Μπρατισλάβας, Ζαλγκίρις, Πιούνικ

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα