Conference League: Επέστρεψε σε ομίλους η Φιορεντίνα μετά από έξι χρόνια, άνετη πρόκριση για Γουέστ Χαμ (vid)

Newsroom
Conference League: Επέστρεψε σε ομίλους η Φιορεντίνα μετά από έξι χρόνια, άνετη πρόκριση για Γουέστ Χαμ (vid)

bet365

Η Φιορεντίνα άντεξε στην Ολλανδία και προστάτευσε το υπέρ της 2-1 κόντρα στην Τβέντε του Χρήστου Τζόλη (0-0), παίρνοντας το εισιτήριο για ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά το 2016/17. Στην κλήρωση του Conference League με άνεση η Γουέστ Χαμ, προκρίσεις στο 90' για Κλουζ και Στεάουα Βουκουρεστίου.

Μπορεί να αγχώθηκε, να πιέστηκε και να βρέθηκε στα σχοινιά στην έδρα της Τβέντε, όμως τελικά η Φιορεντίνα κατάφερε να αντέξει μέχρι τέλους (0-0), κλειδώνοντας την πρόκριση στους ομίλους του Conference League, αλλά και την επιστροφή στην Ευρώπη έπειτα από έξι χρόνια.

Μετά την ήττα 2-1 στη Φλωρεντία, οι Ολλανδοί προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ που θα ισοφάριζε το σκορ του πρώτου αγώνα, δίχως όμως αποτέλεσμα. Η είσοδος του Τζόλη στο 68΄δεν άλλαξε και πολλά πράγματα για τους γηπεδούχους απέναντι στην Φιορεντίνα, η οποία έφυγε «όρθια» από το γήπεδο αν και ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Ιγκόρ στο 90+3΄.

Την ίδια ώρα η Γουέστ Χαμ πέρασε... αέρας (0-3) από την έδρα της Βίμποργκ και σφράγισε μια θέση στην κλήρωση των ομίλων. Το σκορ για τους Άγγλους άνοιξε ο Σκαμάκα στο 22΄, με τον Μπενραχμά να γράφει το 2-0 στο 51΄. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Σούτσεκ στο 63΄της αναμέτρησης.

Στα υπόλοιπα αξιοσημείωτα ματς η Μόλντε διέλυσε 4-0 την Βόλφσμπεργκερ του Βέργου και την άφησε εκτός Ευρώπης, ενώ Βασιλεία και Σλοβάτσκο νίκησαν και προκρίθηκαν έναντι των ΤΣΣΚΑ Σόφιας (2-0) και ΑΙΚ (0-1) αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα στις ρεβάνς των play off του Conference League:

ΑΙΚ - Σλοβάτσκο 0-1
Βασιλεία - ΤΣΣΚΑ Σόφιας 2-0
Κλουζ - Μάριμπορ 1-0
Φέχερβαρ - Κολωνία 0-3
Τβέντε - Φιορεντίνα 0-0
Βίμποργκ - Γουέστ Χαμ 0-3
Βίκινγκ - Στεάουα Βουκουρεστίου 1-3
Βόλφσμπεργκερ - Μόλντε 0-4

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα