Conference League: Επέστρεψε σε ομίλους η Φιορεντίνα μετά από έξι χρόνια, άνετη πρόκριση για Γουέστ Χαμ (vid)

Newsroom
Conference League: Επέστρεψε σε ομίλους η Φιορεντίνα μετά από έξι χρόνια, άνετη πρόκριση για Γουέστ Χαμ (vid)

bet365

Η Φιορεντίνα άντεξε στην Ολλανδία και προστάτευσε το υπέρ της 2-1 κόντρα στην Τβέντε του Χρήστου Τζόλη (0-0), παίρνοντας το εισιτήριο για ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά το 2016/17. Στην κλήρωση του Conference League με άνεση η Γουέστ Χαμ, προκρίσεις στο 90' για Κλουζ και Στεάουα Βουκουρεστίου.

Μπορεί να αγχώθηκε, να πιέστηκε και να βρέθηκε στα σχοινιά στην έδρα της Τβέντε, όμως τελικά η Φιορεντίνα κατάφερε να αντέξει μέχρι τέλους (0-0), κλειδώνοντας την πρόκριση στους ομίλους του Conference League, αλλά και την επιστροφή στην Ευρώπη έπειτα από έξι χρόνια.

Μετά την ήττα 2-1 στη Φλωρεντία, οι Ολλανδοί προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ που θα ισοφάριζε το σκορ του πρώτου αγώνα, δίχως όμως αποτέλεσμα. Η είσοδος του Τζόλη στο 68΄δεν άλλαξε και πολλά πράγματα για τους γηπεδούχους απέναντι στην Φιορεντίνα, η οποία έφυγε «όρθια» από το γήπεδο αν και ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Ιγκόρ στο 90+3΄.

Την ίδια ώρα η Γουέστ Χαμ πέρασε... αέρας (0-3) από την έδρα της Βίμποργκ και σφράγισε μια θέση στην κλήρωση των ομίλων. Το σκορ για τους Άγγλους άνοιξε ο Σκαμάκα στο 22΄, με τον Μπενραχμά να γράφει το 2-0 στο 51΄. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Σούτσεκ στο 63΄της αναμέτρησης.

Στα υπόλοιπα αξιοσημείωτα ματς η Μόλντε διέλυσε 4-0 την Βόλφσμπεργκερ του Βέργου και την άφησε εκτός Ευρώπης, ενώ Βασιλεία και Σλοβάτσκο νίκησαν και προκρίθηκαν έναντι των ΤΣΣΚΑ Σόφιας (2-0) και ΑΙΚ (0-1) αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα στις ρεβάνς των play off του Conference League:

ΑΙΚ - Σλοβάτσκο 0-1
Βασιλεία - ΤΣΣΚΑ Σόφιας 2-0
Κλουζ - Μάριμπορ 1-0
Φέχερβαρ - Κολωνία 0-3
Τβέντε - Φιορεντίνα 0-0
Βίμποργκ - Γουέστ Χαμ 0-3
Βίκινγκ - Στεάουα Βουκουρεστίου 1-3
Βόλφσμπεργκερ - Μόλντε 0-4

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα