Παναθηναϊκός - Σλάβια Πράγας 1-1: Αγγιξε την ανατροπή, «ξεφούσκωσε» τ' όνειρο (vids)

Νίκος Αθανασίου

bet365

Ο Παναθηναϊκός έφερε την πρόκριση στα μέτρα του με το γκολ του Σπόραρ στο 58', αλλά έδειξε εξαντλημένος μετά το 65' και αποκλείστηκε με το 1-1 επί της Σλάβια Πράγας (94' Γιουρέτσκα) - Δικαιολογημένα παράπονα των Πράσινων για πέναλτι και αποβολή του Μάντους στο 41'.

Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Μάγκνουσον με τον Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας. Ρούμπεν, Τσέριν, Αλεξανδρόπουλος στη μεσαία γραμμή. Ο Αϊτόρ αριστερός εξτρέμ, ο Βαγιαννίδης δεξιός και στη κορυφή του 4-3-3 o Σπόραρ.

Ο Τρπισόφσκι για την Σλάβια Πράγας επέλεξε τον Μαντούς στην υπεράσπιση της εστίας. Ουσού και Καχαράμπα στο κέντρο της άμυνας, δεξιός μπακ ο Ντούντερα και αριστερός ο Ντόρλει. Τιεχί, Τραορέ και Χόλες οι τρεις κεντρικοί μέσοι. Ο Ολαγίνκα στο αριστερό ''φτερό'', ο Σκράντζ στο δεξί και... φουνταριστός ο Λινγκρ.

Απόλυτος κυρίαρχος, άστοχος και ξανά... σφαλτσοσφύριγμα!

Το Τριφύλλι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου κυριάρχησε πάνω στο χορτάρι, έκλεισε την Σλάβια στα καρέ της, με τους Τσέχους να παίζουν για να διαφυλάξουν το 2-0 και όχι για να πετύχουν γκολ πρόκρισης. Ο Παναθηναϊκός παρότι βρήκε απέναντί του μια ομάδα καλά τακτοποιημένη στο μισό γήπεδο, κατάφερε να δημιουργήσει τρεις μεγάλες, τεράστιες ευκαιρίες για γκολ. Σε αυτά τα ματς, όλα κρίνονται από τις λεπτομέρειες και σε αυτό το κομμάτι οι ''πράσινοι'' δεν τις είχαν μαζί τους. Μόλις στο 2' μετά από κάθετη του Μάγκνουσον, ο Χουάνκαρ έβγαλε την... ξυραφιά από αριστερά και σε κενό τέρμα ο Σπόραρ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με προβολή. Πήγε να τελειώσει με την μύτη, όχι με το πλασέ, σε μία φάση που έπρεπε να έχει καταλήξει στο πλεκτό.

Στο 20' ο Αϊτόρ με την μπάλα ιδανικά στρωμένη στο ύψος του πέναλτι σούταρε πάνω στον Μαντούς ενώ στο 31' μετά από υπέροχη ενέργεια του Κώτσιρα, ο Σπόραρ στο τετ α τετ νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Το σύνολο του Γιοβάνοβιτς συνέχισε να πιέζει, να επανακτά άμεσα την κατοχή και παρά τα ρίσκα που έπαιρνε, να απειλείται ελάχιστα. Με ένα σουτ του Ντούντερα στο 30'.

Βέβαια, όλα θα ήταν διαφορετικά αν στο 42' ο Μπανκς έβλεπε το καθαρό πέναλτι του Μαντούς πάνω στον Σένκεφελντ, έδειχνε την παράβαση και την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον παίκτη της Σλάβια. Η έλλειψη του VAR ήταν καθοριστική και απόψε στη Λεωφόρο...

Βρήκε γκολ, το... έσβησε η Σλάβια και το κλείδωσε με τον Γιουρέτσκα

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει, να έχει κλείσει τους Τσέχους στα καρέ τους και στο 58' βρήκε το γκολ που τόσο έψαχνε. Ο Χουάνκαρ έκανε φανταστική σέντρα, ο Σπόραρ στον αέρα με προβολή έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και η Λεωφόρος πήρε... φωτιά!

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, όμως, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σβήσουν το παιχνίδι, εκμεταλλευόμενοι την καλύτερη φυσική τους κατάσταση αλλά και την αδυναμία των ''πρασίνων'' να φέρουν στο χορτάρι παίκτες που θα του έδιναν το κάτι παραπάνω στη μεσαία γραμμή.

Το Τριφύλλι άρχισε να χάνει την κατοχή, η Σλάβια ισορρόπησε και είναι ενδεικτικό πως από το γκολ του Σπόραρ και μετά, η ελληνική ομάδα δεν είχε άλλη ευκαιρία. Το 4-4-2 με Σπόραρ-Iωαννίδη δεν βοήθησε, οι μεγάλες μπάλες δεν είχαν αποτέλεσμα και ο Παναθηναϊκός έδειχνε ανήμπορος να ψάξει το δεύτερο γκολ.

Το τραγικό λάθος του Καμπετσή στο 94' έδωσε... ασίστ στον Γιουρέτσκα, οι Τσέχοι ισοφάρισαν σε 1-1 και έβαλαν τέλος στη σεμνή τελετή.

MAN OF THE MATCH: Ρούμπεν Πέρεθ. Ο Ισπανός αμυντικός μέσος έκανε σπουδαίο παιχνίδι, βοήθησε πολύ τόσο στη κυκλοφορία της μπάλας όσο και ανασταλτικά και ήταν το... μυαλό του Παναθηναϊκού. Δεν ήταν αρκετός όμως.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον για το Τριφύλλι και ο Γιουρέτσκα για την Σλάβια. Ο Ισλανδός στόπερ ήταν αλάνθαστος και καλός με την μπάλα στα πόδια σε έναν ρόλο... playmaker, ενώ ο επιθετικός των Τσέχων τελείωσε το ματς στις καθυστερήσεις με ένα προσωπικό γκολ. Σε αυτή την κατηγορία θα μπορούσε να είναι και ο Σπόραρ για το γκολ που πέτυχε αλλά έχασε δύο ευκαιρίες που ο φορ του Παναθηναϊκού πρέπει να τις κάνει γκολ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αστοχία του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο αλλά και η έλλειψη λύσεων από τον πάγκο όταν εμφανέστατα τις είχε ανάγκη η ομάδα από το 65᾽ και έπειτα για να ψάξει το δεύτερο γκολ. Θα ήταν άλλο ματς αν ο Σπόραρ είχε γράψει το 1-0, θα ήταν άλλο ματς αν από τον πάγκο έρχονταν ποιοτικές αλλαγές στο δημιουργικό κομμάτι.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Αργύρης Καμπετσής μπήκε για να βοηθήσει δημιουργικά τον Παναθηναϊκό και από ένα δικό του λάθος... αποτελείωσε κάθε ελπίδα για ανατροπή.

Στο 94' απρόσεκτα γύρισε την μπάλα προς τον Μπρινιόλι, ο Γιουρέτσκα έκλεψε, πέρασε τον Μπρινιόλι και έγραψε το 1-1.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Μπανκς στο 42' έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι του Μαντούς πάνω στον Σένκεφελντ, με τον πορτιέρε της Σλάβια να έχει ήδη μια κίτρινη και να πρέπει να δει ακόμη μία, καθώς πήγε να... κόψει το κεφάλι του Ολλανδού στόπερ εντός περιοχής.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός το πάλεψε, έμεινε... ζωντανός μέχρι τις καθυστερήσεις αλλά δεν κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση. Το 1-1 της Λεωφόρου σε συνδυασμό με το 2-0 της Πράγας, στέλνει την Σλάβια στην επόμενη φάση. Το Τριφύλλι έχει κάθε δίκαιο, ώστε να φωνάζει για τις αποφάσεις των διαιτητών και στα δύο παιχνίδια που διαμόρφωσαν την εικόνα των αναμετρήσεων.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ (55’ Κουρμπέλης), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος (77’ Καμπετσής), Πέρεθ, Τσέριν, Βαγιαννίδης (77’ Ιωαννίδης), Σπόραρ, Αϊτόρ (88’ Καρλίτος).

ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ (Γίντριχ Τρπισόφσκι / 4-3-3): Μάντους, Ντούντερα (82’ Μάζοπουστ), Ούσου, Καχαράμπα, Ντόρλεϊ, Τραορέ (61’ Σεβτσίκ), Τιεχί, Χόλες, Σραντς, Λινγκρ (62’ Ούσορ), Ολαγίνκα.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα