Ο Κουέστα δεν ήταν το μοναδικό κέρδος του Άρη στο Τελ Αβίβ

Ο Κουέστα δεν ήταν το μοναδικό κέρδος του Άρη στο Τελ Αβίβ

Ο Κουέστα δεν ήταν το μοναδικό κέρδος του Άρη στο Τελ Αβίβ

bet365

Στο σκοτάδι τα βλέπεις όλα μαύρα κι αν ο Χουλιάν Κουέστα ήταν μια φωτεινή γραμμή στην «μαυρίλα» του Άρη στο Τελ Αβίβ, η δεύτερη ήταν ο Μάνου Γκαρθία.

Είναι ελάχιστα αυτά που μπορεί να κρατήσει ο Άρης από το εφιαλτικό 90πτο που έζησε στο Bloomfield Stadium. Η εντυπωσιακή εμφάνιση του Χουλιάν Κουέστα ο οποίος κράτησε ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης στα Playoffs του Conference League, η απόπειρα των τελευταίων λεπτών όπου οι «κίτρινοι» απέβαλαν τη φοβία κι έψαξαν το γκολ το οποίο θα στοιχειοθετούσε μια μορφής αντίδραση, ίσως και η αγωνιστική παρουσία του Μάνου Γκαρθία.

Ενδεχομένως ο Ισπανός να φανταζόταν κάτι πιο φαντασμαγορικό στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ομάδας. Σίγουρα το είχε ονειρευτεί, όπως ανυπομονεί (όπως είπε) να ζήσει από κοντά την ατμόσφαιρα του «Κλ. Βικελίδης». Ο βραχύσωμος μέσος δεν κατάφερε να ανατρέψει τις ισορροπίες του αγώνα με τη Μακαμπι, αν και η πρώτη επαφή του με την μπάλα αν μη τι άλλο ήταν εντυπωσιακή και σε πολύ μεγάλο βαθμό ελπιδοφόρα.

Ο 24χρονος πέρασε στο παιχνίδι στο 51ο λεπτό και στην πρώτη επαφή του με την μπάλα, απέφυγε την πίεση τριών παικτών της Μακάμπι με μια έξυπνη πιρουέτα στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Η κάθετη πάσα στον Άντρε Γκρέι δεν πέρασε και γενικώς δεν κατάφερε ούτε αυτός να ικανοποιήσει την πείνα του Τζαμαϊκανού επιθετικού ο οποίος έψαχνε απεγνωσμένα για μπάλες. Παρόντος του Γκαρθία ο Άρης είχε καλύτερη ανάπτυξη στην transition επίθεση, δεν θα μπορούσε βέβαια να κρύψει τις αδυναμίες του στο αμυντικό και μεσοαμυντικό κομμάτι καθώς για να τα καταφέρει είναι απαραίτητο να ενισχυθεί στην τελευταία γραμμή. Η εικόνα του 90λέπτου αποτελεί τον αδιάψευστο μάρτυρας αυτής της αλήθειας.

Ο Μάνου

Ο Γκαρσία αναβαθμίζει άμεσα τον Γκαρθία

Στη θεωρία, το σχέδιο του Χερμάν Μπούργος με τον τρίτο κέντρικό χαφ είχε λογική. Στην πράξη δεν βγήκε γιατί ο Ματέο Γκαρσία δεν παρείχε αμυντικές βοήθειες και γενικώς θύμισε τον (ασταθή) ποδοσφαιριστή της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την εικόνα αποδιοργάνωσης που παρουσίασε η ομάδα του. Απλά, σε μια μεσαία γραμμή όπου η δύναμη κυριάρχησε της ποιότητας, ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός δεν είχε τρόπο να ματσάρει την ένταση που είχαν στο παιχνίδι τους οι Ισραηλινοί. Καθόλου τυχαία, η παρουσία του στο παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τη συμπλήρωση 50 αγωνιστικών λεπτών. Τότε αποφάσισε ο 53χρονος τεχνικός να ρίξει στο παιχνίδι τον Μάνου Γκαρθία προσδοκώντας σε κάτι καλύτερο από πλευράς δημιουργίας. Μέχρι εκείνο το σημείο οι «κίτρινοι» είχαν δύο τελικές προσπάθειες με τον Ντάνιελ Μαντσίνι (στο πρώτο ημίχρονο) στην transition επίθεση. Με την είσοδο του Γκαρθία έγιναν πιο δραστήριοι, πιο απαιτητικοί στο παιχνίδι τους αν και η σωρεία προσωπικών λαθών τους υποχρέωνε συνεχώς σε δύο βήματα προς τα πίσω, εκεί που επιχειρούσαν ένα βήμα προς τα εμπρός.

Ενόψει του δεύτερου αγώνα, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αναβάθμιση του Μάνου Γκαρθία αν και είναι πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς για σχήματα και πρόσωπα. Η αποστολή του Άρη επέστρεψε τα ξημερώματα τη Θεσσαλονίκη, σήμερα (5/8) οι ποδοσφαιριστές θα ξεκουραστούν και το πρόγραμμα προετοιμασίας θα αρχίσει από αύριο (6/8) παράλληλα με την επιχείρηση ανασύνταξης.

Ξέρει ότι πρέπει να αλλάξει πολλά

Αν η αναβάθμιση του Μάνου Γκαρθία αποτελέσει μία από τις κινήσεις αλλαγών του Άρη ενόψει του δεύτερου αγώνα, υπάρχει σκέψη και για περισσότερες. Πλέον εξάλλου οι «κίτρινοι» δεν θα αναζητήσουν τη συντήρηση αλλά την ανατροπή. Αυτός ο στόχος μπορεί να επιφέρει κι άλλες αλλαγές όπως για παράδειγμα τη χρησιμοποίηση πιο επιθετικού σχήματος. Ξέχωρα όμως από τα τακτικά κομμάτια η ευθύνη των οποίων ανήκει στο τεχνικό επιτελείο και στον Χερμάν Μπούργος, αυτό που επίσης απαιτείται να αλλάξει είναι η νοοτροπία. Το… «θα πουλήσω ακριβά το τομάρι μου» που χαρακτήρισε τον Άρη στο δεύτερο μισό του περασμένου Πρωταθλήματος αλλά δεν το είχε στον πρώτο αγώνα με τη Μακάμπι με συνέπεια να βγει χαμένος από τη συντριπτική πλειοψηφία των προσωπικών μονομαχιών.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα