Παναθηναϊκός: Ευτυχώς ο Ιβάν είναι ο πιο ειλικρινής απ’ όλους μας

Παναθηναϊκός: Ευτυχώς ο Ιβάν είναι ο πιο ειλικρινής απ’ όλους μας

Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κιούσης
Παναθηναϊκός: Ευτυχώς ο Ιβάν είναι ο πιο ειλικρινής απ’ όλους μας

bet365

Προφανώς ο Γιοβάνοβιτς δεν ενδιαφέρεται να δει τη φάτσα του σε οπαδικά πρωτοσέλιδα, για αυτό και οι δηλώσεις του είναι απείρως πιο περιγραφικές από όλες τις μεταδόσεις των αγώνων του Παναθηναϊκού. Γράφει ο Χρήστος Κιούσης.

Αν κάποιος δεν έβλεπε τον αγώνα του Παναθηναϊκού στην Πράγα και διάβαζε τα σχόλια στα social media και στα αθλητικά sites, το συμπέρασμα θα ήταν περίπου αυτό: ο Παναθηναϊκός κρατούσε το μηδέν με σχετική άνεση, μέχρι που ο διαιτητής αδικαιολόγητα απέβαλε τον Παλάσιος με δεύτερη κίτρινη και «χάλασε το μυαλό» των ως τότε ψυχωμένων παικτών του Τριφυλλιού.

Αν κάποιος μετά το παραπάνω ευκόλως εξαχθέν συμπέρασμα άκουγε τις δηλώσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα αιφινιδιαζόταν νομίζοντας ότι ο τεχνικός των Πρασίνων περιγράφει άλλο ματς. Αντιγράφω αυτολεξεί από το Gazzetta:

Για το τι δεν πήγε καλά στο ματς: «Θα έλεγα πως δεν πήγε τίποτα καλά. Δεν κάναμε κάτι καλό σήμερα. Χάσαμε από μία καλύτερη ομάδα από εμάς. Πιο γρήγορη, πιο αποφασιστική και γενικώς ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο δεν αξίζαμε κάτι παραπάνω από αυτό το σκορ».Για το αν έπαιξε ρόλο η αποβολή του Παλάσιος: «Μπορεί να έπαιξε ρόλο γιατί εμείς δεν ήμασταν καλοί και μπήκε γρήγορα το γκολ. Αλλά νωρίς έμεινε και ο αντίπαλος με 10 παίκτες και δεν άλλαξε κάτι. Είχαμε κακό παιχνίδι και δυστυχώς δεν καταφέραμε να κάνουμε κάτι και για την ομάδα και για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τη ρεβάνς: «Ναι στο δεύτερο θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την εικόνα μας, για να παλέψουμε να προκριθούμε. Αλλά θα πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα μας, που σήμερα δεν ήταν εικόνα ομάδας που θα είχε ελπίδες πρόκρισης».

Επαναλαμβάνω μόνο το τελευταίο: «… δεν ήταν εικόνα ομάδας που θα είχε ελπίδες πρόκρισης».

Και κάπως έτσι εκτίθενται δεκάδες επαγγελματίες του Τύπου, χιλιάδες πρασινοδιοπτροφόροι οπαδοί και κάμποσοι που έβγαλαν λεφτά από το ποδόσφαιρο αλλά σε ήττες των ομάδων τους, έφταιγε το χορτάρι που ήταν ακούρευτο. Όπως μου είπαν κι εμένα κάποτε, «βράστε μια μπάλα και πάρτε μυρωδιά».

Προσωπικά λοιπόν σαν άσχετος δεν είδα, πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να διεκδικήσει κάτι με μια μεσαία γραμμή που δεν μπορεί όχι να οργανώσει παιχνίδι αλλά ούτε καν να κρατήσει μπάλα, με το προβλέψιμο στυλ να αναπτύσσεται μόνο από τα άκρα άνευ σέντερ φορ για να είμαστε ειλικρινείς, με αμυντικούς να κάνουν το κλασικό λάθος διώχνοντας μπάλες στον άξονα αντί στα πλάγια και χάνοντας όλα τα αμυντικά ριμπάουντ από τις στημένες φάσεις.

Εννοείται πως δε θα πέσω στην παγίδα να βαφτίσω καλύτερους παίκτες τους απόντες, διαβάζω πως οι μεταγραφές δεν είναι αυτό που έλειψε, αν δεν υπήρχε όμως ο Μάγκνουσον χτες και πηγαίναμε με δίδυμο περσινού ρόστερ, το πηγάδι του σκορ πιθανώς να ήταν βαθύτερο. Α και κάτι ακόμα. Καθυστέρηση στη μεταγραφική περίοδο δεν είναι μόνο να αργήσεις να ψωνίσεις αλλά και να αργήσεις να αντικαταστήσεις αυτούς που μάλλον λανθασμένα αποδέσμευσες. Οι Τσέχοι πάντως μόνο ομάδα ασύνδετη λόγω ανανέωσης ρόστερ δε φάνηκαν.

Ευτυχώς πάντως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς από τις δηλώσεις του φάνηκε ειλικρινής, ειλικρινέστερος από οποιονδήποτε άλλον και γενικά έχει μια σοβαρότητα, που μόνο μπροστά μπορεί να πάει τον Παναθηναϊκό. Με τι ρυθμό και σε πόσο βάθος χρόνου, είναι άλλη υπόθεση. Αυτόν έχουμε, αυτόν εμπιστευόμαστε κι αν καταφέρει κάτι δραματικά διαφορετικό υπέρ μας την άλλη εβδομάδα, θα είναι υπέροχα ευπρόσδεκτο.

Υ.Γ. Για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, όσο το πρώτο επίσημο ματς των ομάδων μας είναι ευρωπαϊκό, τέτοια αποτελέσματα να περιμένουμε. Και κάποια στιγμή αποφασίζουν με την ησυχία τους οι αρμόδιοι, αν και πότε θα ξεκινήσει το Πρωτάθλημα.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.