Τι θα συναντήσει ο Άρης στην έδρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ;

Τι θα συναντήσει ο Άρης στην έδρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ;

Τι θα συναντήσει ο Άρης στην έδρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ;

bet365

Οι 22.000 κάρτες διαρκείας που διέθεσε η Μακάμπι Τελ Αβίβ στοιχειοθετεί νέο ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου και αυτό που γνωρίζει ο Άρης λίγο πριν την αναχώρησή του για την ισραηλινή πρωτεύουσα είναι ότι θα χρειαστεί να διαχειριστεί την καυτή ατμόσφαιρα του Bloomfield Stadium.

Η προϊστορία των αναμετρήσεων του Άρη με ισραηλινές ομάδες δεν είναι δα πλούσια καθώς αν εξαιρέσει κανείς εκείνους τους αγώνες με τη Χαποέλ Μπερ Σεβά το καλοκαίρι του 1994 και της πρόκρισης της ελληνικής ομάδας με δύο νίκες, μάταια θα ψάξει γι’ άλλους. Αντιθέτως, μπασκετικά, οι αναμετρήσεις με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ έχουν ιστορία μισού αιώνα καθώς η πρώτη έγινε στα μέσα της δεκαετίας του ’60 (1966-67), η τελευταία (στο Τελ Αβίβ) τον Δεκέμβρη του 2007 και φυσικά οι μονομαχίες των δύο ομάδων στη δεκαετία του ’80 ήταν από αυτές που περίμεναν με ανυπομονησία οι φίλοι των δύο ομάδων. Αυτό που θα πρόκειται να συμβεί εντός των επόμενων δέκα ημερών χαρακτηρίζεται τουλάχιστον σπάνιο για τους οπαδούς και των δύο ομάδων καθώς ουδέποτε αντάμωσαν σε ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Καθώς ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το Τελ Αβίβ και την πρώτη συνάντηση με τη Μακάμπι στο Bloomfield Stadium, αυτό για το οποίο οφείλει να προετοιμαστεί ο Άρης είναι η διαχείριση μιας καυτής ατμόσφαιρας. Ακόμη κι αν σκοπεύουν να συνεχίσουν την αποχή τους οι οργανωμένοι οπαδοί της Μακάμπι – όπως αναφέρεται στα ισραηλινά Media – λόγω της ενόχλησής τους για μια απόφαση του club. Βάσει αυτής, απαγορεύτηκε η είσοδος σε οπαδούς οι οποίοι είτε άναψαν πυρσούς είτε τους πέταξαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου στη διάρκεια της περσινής χρονιάς.

Η είδηση που κυριαρχεί εδώ και τουλάχιστον δέκα ημέρες είναι ο αριθμός των εισιτηρίων διαρκείας που διέθεσε η (ποδοσφαιρική) «ομάδα του λαού» και πολύ περισσότερο ότι αποφάσισε η ίδια να πατήσει φρένο σεβόμενη τους εκατοντάδες χιλιάδες φιλάθλων οι οποίοι δεν προμηθεύτηκαν κάρτες διαρκείας. Για την ακρίβεια διέθεσε 22.000 κάρτες διαρκείας, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου. Προφανώς είναι εντυπωσιακός αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι η μέση τιμή εισιτηρίου διαρκείας ανέρχεται στο ποσό των 400 ευρώ. Δηλαδή, το ταμείο του συλλόγου ενισχύθηκε μ’ ένα ποσό της τάξεως περί των 9.000.000 ευρώ.

«Τόσο η Μακάμπι Τελ Αβίβ όσο και η Μακάμπι Χάιφα είναι ομάδες οι οποίες έχουν τη δυναμική για να διαθέσουν με ευκολία 30.000 κάρτες διαρκείας. Ωστόσο, η χωρητικότητα και των δύο σταδίων δεν ξεπερνά τις 30.000 θέσεις, οπότε, εκ των πραγμάτων ήταν υποχρεωμένες να διαθέσουν μικρότερο αριθμό εισιτηρίων διαρκείας παρότι είχαν να διαχειριστούν μεγάλη ζήτηση. Γι’ αυτόν τον λόγο η ΜακάμπιΤελ Αβίβ υποχρεώθηκε να σταματήσει τη διάθεση. Άφησε 5.000 κενές θέσεις για τα μεμονωμένα εισιτήρια και ακόμη (περίπου) 2.500 θέσεις για τους οπαδούς της εκάστοτε φιλοξενούμενης ομάδας», είπε στο Gazzetta ο Γιανίβ Τουχμάν, ρεπόρτερ της Walla, περιγράφοντας το επίπεδο δυναμικής τόσο της ομάδας που θα αντιμετωπίσει τον Άρη όσο και αυτής που πρόσφατα απέκλεισε τον Ολυμπιακό.

Ο Ιβιτς

Ο «στρατηγός» Ίβιτς

Από τη στιγμή που οι μεταγραφές… έτρεξαν με το σταγονόμετρο και η Μακάμπι Τελ Αβίβ – φαίνεται ότι – έχει κενά στο ρόστερ, προφανώς είναι απορίας άξιο το πώς κατάφερε να κάνει ρεκόρ διάθεσης εισιτηρίων διαρκείας τα οποία δεν είναι δα και σε χαμηλές τιμές. Ως ένα βαθμό την απάντηση έδωσε (σε συζήτηση στον ραδιοφωνικό αέρα του Metropolis 95.5) ο άλλοτε τερματοφύλακας της Μακάμπι και νυν σχολιαστής των αγώνων της, Λιράν Στράουμπερ. Είναι αυτό που λένε ότι ο λόγος έχει ονοματεπώνυμο. «Οι φίλοι της Μακάμπι Τελ Αβίβ αποκαλούν τον Βλάνταν Ίβιτς… Στρατηγό. Υπάρχει μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπό του και θεωρώ ότι είναι ένας από τους λόγους που πολλοί αγόρασαν εισιτήριο διαρκείας διότι έχουν εμπιστοσύνη στη δουλειά του. Ο Ίβιτς είναι σκληρός προπονητής, βάζει συγκεκριμένους κανόνες και ο οποιοσδήποτε οφείλει να τους ακολουθήσει. Για παράδειγμα, αν δεν τρέχεις στο γήπεδο, δεν έχεις θέση στο πλάνο του», είπε.

«Ο Ζάχαβι ζήτησε να παίξει»

Αν υπάρχει μια αμφιβολία γι’ αυτό που θα συναντήσει ο Άρης στο Bloomfield Stadium σχετίζεται με τη συμμετοχή του Εράν Ζάχαβι. Πρόσφατα έσβησε 35 κεράκια στην τούρτα γενεθλίων, παραμένει όμως μια ηγετική φυσιογνωμία στη δεύτερη θητεία του στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, προερχόμενος από τα τμήματα υποδομής της Χάποελ. «Πιστεύω ότι ο Ζάχαβι θα παίξει και στους δύο αγώνες. Ξέρω ότι μίλησε με τον Ίβιτς και του ζήτησε να είναι στην αποστολή του πρώτου αγώνα. Στον δεύτερο αγώνα, δεν μπορώ να γνωρίζω αν είναι σε θέση να βγάλει 90λεπτο, θεωρώ όμως δεδομένο ότι θα παίξει», συμπλήρωσε ο Λιράν Στράουμπερ, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η Μακάμπι εξαρτάται από τις επινοήσεις, την ποδοσφαιρική ποιότητα αλλά και την ισχυρή προσωπικότητα του Ζάχαβι. «Η Μακάμπι είναι άλλη ομάδα όταν παίζει ο Ζάχαβι. Συνολικά δεν έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με πέρυσι καθώς το 80% των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται ήταν και στην περσινή ομάδα. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να είχε ενισχυθεί στο κέντρο της άμυνας αλλά και στη θέση του δεξιού μπακ», κατέληξε ο Στράουμπερ ο οποίος έπλεξε και το εγκώμιο του 22χρονου τερματοφύλακά της, του Ντάνιελ Πέρετς, λέγοντας με βεβαιότητα ότι… «είναι ο επόμενος τερματοφύλακας της εθνικής Ισραήλ».

«Η Μακάμπι Χάιφα τους έκανε να πιστέψουν περισσότερο στην πρόκριση»

Το βέβαιο είναι ότι οι φίλοι της Μακάμπι θέλουν να δουν τη φυσιογνωμία του Ζάχαβι στο γήπεδο, προς ενίσχυση και της πίστης του για θετικό αποτέλεσμα. Αυτή υπάρχει, θα ήταν ενισχυμένη στο ενδεχόμενο που είχαν προηγηθεί μεταγραφικές κινήσεις. Υπάρχει βέβαια ο Βλάνταν Ίβιτς καθώς πιστεύουν πολύ στην ικανότητα του Σέρβου τεχνικού. «Μετά τη σπουδαία πρόκριση της Μακάμπι Χάιφα επί του Ολυμπιακού και του εμφατικού 0-4 στην Ελλάδα, οι φίλοι της Μακάμπι Τελ Αβίβ πίστεψαν ακόμη περισσότερο στην πρόκριση της ομάδας του επί του Άρη. Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν είναι έτοιμη. Υπάρχει η αμφιβολία για τη συμμετοχή του Ζάχαβι για τον οποίον θεωρώ ότι αν τεθεί ζήτημα συμμετοχής του θα είναι για λίγα λεπτά στον δεύτερο αγώνα των δύο ομάδων. Συν τοις άλλοις, η Μακάμπι βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης κεντρικού αμυντικού. Εκεί βρίσκεται η πηγή ανησυχίας του κόσμου. Από την άλλη πλευρά υπάρχει η πίστη στο πρόσωπο του Βλάνταν Ίβιτς», συμπλήρωσε ο Γιανίβ Τουχμάν για να καταλήξει: «Σίγουρα θα υπήρχε μεγαλύτερη αισιοδοξία αν η ομάδα είχε ενισχυθεί στους τομείς που χρειάζεται με την προσθήκη 3-4 παικτών. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει πίστη στην ομάδα».

@Photo credits: INTIME
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα