ΠΑΟΚ – Λέφσκι Σόφιας 1-1: Κόκκινη κάρτα στην Ευρώπη!

bet365

Στραπάτσο μεγατόνων για τον κακό και χωρίς δημιουργία ΠΑΟΚ στην Τούμπα καθώς μετά το 1-1 με τη Λέφσκι Σόφιας, αποχαιρέτισε την Ευρώπη από τις 28 Ιουλίου! Με 9 παίκτες ολοκλήρωσε το ματς ο Δικέφαλος, λόγω αποβολών του Αουγκούστο και του Βιεϊρίνια για διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή. Αποδοκιμασίες στο φινάλε.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ πέρσι έφτασε μέχρι τον Απρίλιο και τα προημιτελικά, φέτος όμως τελείωσε πολύ νωρίς με το ημερολόγιο να δείχνει «28 Ιουλίου» και τον «Δικέφαλο» να μένει εκτός συνέχειας στο Europa Conference League.

H χρονιά ξεκινάει στραβά για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, που θα πρέπει να δει πως θα καταφέρει να ξεπεράσει τη δεδομένη κρίση μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και έχοντας μπροστά της μια σεζόν που θα μείνει μόνο με υποχρεώσεις εντός των συνόρων.

Με Κούρτιτς στον άξονα και Νάραϊ στην κορυφή ο ΠΑΟΚ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκρινε ανέτοιμους τους Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και Αντρέ Βιεϊρίνια, αφήνοντάς τους στον πάγκο, με την ενδεκάδα που ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ την αναμέτρηση να μην κρύβει εκπλήξεις στα πρόσωπα, αλλά τον Κάλεντ Νάραϊ σε ένα διαφορετικό ρόλο, αυτόν του σέντερ φορ.

Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Κοτάρσκι, με τον Κροάτη τερματοφύλακα να έχει μπροστά του μια αμυντική τετράδα αποτελούμενη από τους Λύρατζη (δεξιά), Ίνγκασον, Κάργα (στόπερ) και Ράφα Σοάρες (αριστερά).

Στον άξονα οι επιλογές ήταν οι Αουγκούστο και Κούρτιτς, με τον Σλοβένο να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα αντί του Σβαμπ, στα δεξιά της επίθεσης κινήθηκε ο Άντρια Ζίβκοβιτς, στο άλλο άκρο ο Κουαλιάτα και ο Ντάντας σε ρόλο επιτελικού μέσου.

Ο Στάνιμιρ Στοΐλοφ επέλεξε να πάει με την δοκιμασμένη ενδεκάδα του πρώτου αγώνα, ξεκινώντας με τους «11» που ξεκίνησαν και στο ματς της Σόφιας. Ο αρχηγός, Νικολάι Μιχαΐλοφ ήταν κάτω από τα δοκάρια της Λέφσκι, ,με τρεις στόπερ μπροστά του, Σούντμπεργκ, Κόρντομπα, Φαν Ντερ Κααπ και τους Πετρίς (δεξιά) με Γκάλτσεφ (αριστερά) σε ρόλο μπακ-χαφ. Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Κράστεφ, Ρονάλντο και Μιλάνοφ, έχοντας μπροστά τους Ουέλτον, και Μπάρι.

Ένας ΠΑΟΚ άχρωμος και άγευστος από την αρχή

Ο ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα της αναμέτρησης βρέθηκε αντιμέτωπος με την ίδια ακριβώς συνθήκη μ’ αυτή του πρώτου ματς. Η Λέφσκι στήθηκε ψηλά στο γήπεδο, με πίεση στην πρώτη πάσα, κοντά τις γραμμές της, καταφέρνοντας να κάνει δύσκολη τη ζωή των «ασπρόμαυρων».

Όλα έμοιαζαν να πηγαίνουν λάθος για τον «Δικέφαλο», που ναι μεν είχε την κατοχή (83%-17%), αλλά ήταν ολοφάνερο ότι οι παίκτες του ήταν βουτηγμένοι στο άγχος. Απ’ το πουθενά, μάλιστα, βρέθηκαν με τρία γκολ στην πλάτη.

Αν στο πρώτο ματς αρκούσε ένα βολέ του τερματοφύλακα για να βρεθεί σε ανισορροπία η «ασπρόμαυρη» άμυνα, αυτή τη φορά αρκούσε το ολέθριο λάθος γύρισμα του Λύρατζη προς τον Κοτάρσκι να κάνει «δώρο» την μπάλα στον Ρονάλντο που με άνεση την έστειλε στα ανυπεράσπιστα δίχτυα για το 0-1 στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε ένα… βουνό μπροστά της. Το ζητούμενο ήταν ότι η εικόνα στο χορτάρι δεν έδινε κανένα δικαίωμα ελπίδας πως θα μπορούσε να το ανέβει. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να έχουν όλες κι όλες δύο τελικές (με τον Νάραϊ) προσπάθειες προς την εστία της Λέφσκι.

Αχτίδα ελπίδας το γκολ του Ντάντας

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την είσοδο των Βιεϊρίνια (αναγκαστική αλλαγή στη θέση του Ράφα Σοάρες που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δεξί δικέφαλο) και Μπίσεσβαρ, αντί του Κουαλιάτα, με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει ότι πρέπει να πετύχει τρία γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση.

Το πρώτο γκολ ήρθε σχετικά νωρίς στο 56ο λεπτό και η Τούμπα πήρε φωτιά. Ο Μπίσεσβαρ βρήκε τον Ντάντας στον κενό χώρο, ο νεαρός Πορτογάλος κέρδισε στο σπριντ τους κεντρικούς αμυντικούς και με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Χρόνος υπήρχε, καθαρό μυαλό δεν υπήρχε

Χρόνος υπήρχε για τον «Δικέφαλο», το ερώτημα ήταν αν υπήρχε καθαρό μυαλό. Γύρω στο 65ο λεπτό ο Λουτσέσκου αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα! Έξω ο Λύρατζης, μέσα ο Κούτσιας, έξω ο Κάργας μέσα ο Σβαμπ και φουλ επίθεση. Με την άμμο στην κλεψύδρα να αδειάζει, άλλος δρόμος δεν υπήρχε για τους «ασπρόμαυρους», ωστόσο στο 72ο λεπτό έμειναν με δέκα παίκτες, μετά τη δεύτερη δικαιολογημένη κίτρινη (κόκκινη) του απρόσεχτου Αουγκούστο.

Το καθαρό μυαλό, που λέγαμε, ήταν κάτι παραπάνω από ολοφάνερο ότι δεν υπήρχε κι όλα τελείωσαν στην αποβολή του Βιεϊρίνια. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ είδε την κίτρινη κάρτα για ένα μαρκάρισμα στη μεσαία γραμμή, διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Ισπανό ρέφερι και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με εννιά παίκτες.

MVP: Ο Κόρδομπα καθάρισε κάθε μπάλα στην περιοχή της Λέφσκι, εξαφάνισε τον Νάραϊ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Φιλότιμη η προσπάθεια του Τιάγκο Ντάντας, που πέτυχε το πρώτο γκολ με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όπως και στη Σόφια, έτσι και τώρα ο Αουγκούστο ήταν ο χειρότερος παίκτης του γηπέδου.

Η ΓΚΑΦΑ: Η πίεση, το άγχος, η κακιά στιγμή οδήγησαν τον Λύρατζη να κάνει το λάθος γύρισμα προς τον Κοτάρσκι και απ’ το πουθενά να βάλει τη Λέφσκι μπροστά στο σκορ.

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Ο Ισπανός Γκράδο έβγαζε τις κίτρινες κάρτες σαν τα… στραγάλια. Επτά μόνο σε παίκτες του ΠΑΟΚ. Αποτέλεσμα; Ο «Δικέφαλος» να ολοκληρώσει το ματς με εννιά παίκτες, καθώς αποβλήθηκαν οι Αουγκούστο και Βιεϊρίνια δεχόμενοι τη μια από τις δύο κάρτες για διαμαρτυρία.

ΤΟ «ΤΑΜΕΙΟ» ΤΟΥ GAZZETTΑ: Όσες συγνώμες και αν ζήτησαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ πηγαίνοντας προς τον κόσμο της ομάδας στο τέλος του αγώνα, αυτός ο αποκλεισμός από τη Λέφσκι Σόφιας θα τον συνοδεύει σ’ όλη τη σεζόν. Μια σεζόν που ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο και έναν ντροπιαστικό αποκλεισμό από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (66’ Κούτσιας), Ίνγκασον, Κάργας (72’ Σβαμπ), Ράφα Σοάρες (46’ Βιεϊρίνια), Αουγκούστο, Κούρτιτς, Ντάντας, Α. Ζίβκοβιτς, Κουαλιάτα (46’ Μπίσεσβαρ), Νάραϊ

Λέφσκι (Στάνιμιρ Στοϊλοφ): Μιχαϊλοφ, Πετρίς, Σούντμπεργκ, Κόρδομπα, Γκάλτσεφ, Κράστεφ, Φαν Ντερ Καπ, Μιλάνοφ (86’ Πετκόφ), Ρονάλντο (83’ Κράεφ), Ουέλτον (2’ Βάντερσον), Μπάρι (92’ Μιτκόφ)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα