WyscoutAnalysis: Ο Γκρέι δείχνει κίνδυνος-θάνατος αν πάρει την μπάλα μέσα στο «κουτί»

WyscoutAnalysis: Ο Γκρέι δείχνει κίνδυνος-θάνατος αν πάρει την μπάλα μέσα στο «κουτί»

WyscoutAnalysis: Ο Γκρέι δείχνει κίνδυνος-θάνατος αν πάρει την μπάλα μέσα στο «κουτί»

bet365

Ο Γκρέι μας συστήθηκε με τη φανέλα του Αρη στα δύο ματς με την Γκόμελ όπου σημείωσε τέσσερα γκολ αν και τα xG του ήταν 2,51, ενώ την ίδια στιγμή βοήθησε πολύ και στο δημιουργικό σκέλος.

Με το... πόδι στο γκάζι ξεπέρασε ο Αρης το «εμπόδιο» της Γκόμελ στο δεύτερο προκριματικό του Conference League καθώς οι «κίτρινοι» κέρδισαν και τα δύο ματς του ζευγαριού, το πρώτο 5-1 και τη ρεβάνς 2-1. Σε αυτά τα παιχνίδια μας «συστήθηκε» ο Αντρέ Γκρέι, εκ των νέων αποκτημάτων του club όπου μάλιστα ο 31χρονος φορ σημείωσε τα τέσσερα από τα επτά γκολ της ομάδας του, ενώ «συμμετείχε» σε ακόμη ένα!

Αυτόματα ο έμπειρος στράικερ ντεμπουτάρισε με εκκωφαντικό τρόπο και μέσω του Wyscout αποτυπώνεται πως είναι ένας επιθετικός κίνδυνος-θάνατος μέσα στο αντίπαλο «κουτί», που την ίδια στιγμή όμως βοηθά έξω από αυτό στο δημιουργικό σκέλος.

*Αγωνίστηκε αθροιστικά 180 λεπτά.

*Εβγαλε οκτώ τελικές εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν on target και αυτό σημαίνει πως όλες όσες βρήκαν τέρμα κατέληξαν και στα αντίπαλα δίχτυα. Οι επτά από τις οκτώ προήλθαν μέσα από το αντίπαλο «κουτί» (συμπεριλαμβανομένου και του πέναλτι που εκτέλεσε) και η μία από το όριο της μεγάλης περιοχής, ενώ οι δύο από τις τέσσερις off target λογίζονται ως «καθαρές» ευκαιρίες. Τα xG του σε αυτά τα δύο ματς ήταν 2,51 αλλά εκείνος σημείωσε τέσσερα τέρματα.

Οι τελικές του στο πρώτο ματς
...
Οι τελικές του στο δεύτερο ματς
...

*Πάσαρε με ποσοστό ευστοχίας 70,3% (19/27). Στο πρώτο παιχνίδι είχε 3/5 δείγμα ότι δεν έκανε πολλές επαφές, στη ρεβάνς όμως «μέτρησε» 16/22 (γράφημα κάτω).
...
*Μάλιστα στο προχθεσινό (27/7) ματς «έφτιαξε» και δύο κλασικές ευκαιρίες του Αρη, το εξ' επαφής πλασέ του Πίρσμαν στο 58' που πέρασε άουτ και το δοκάρι του Μαντσίνι στο 61'. Αμφότερες τις δημιούργησε από τα δεξιά.


*Η μία εκ των τριών σωστών μεταβιβάσεών του στον πρώτο αγώνα ήταν το τακουνάκι του προς τον Πάλμα που έδωσε την ασίστ, με ωραία κάθετη, στον Καμάτσο για το 3-1. Ετσι συμμετείχε έμμεσα και σε αυτό το γκολ, ενώ τόσο από το γράφημα των πάσεών του στο συγκεκριμένο ματς όσο και από το παραπάνω της ρεβάνς αποτυπώνεται πως είναι ένας φορ που βγαίνει από την αντίπαλη περιοχή και «φτιάχνει» παιχνίδι.
..

*Στα δύο παιχνίδια είχε 3/3 πετυχημένες ντρίμπλες, ενώ στη ρεβάνς «κέρδισε» τις πέντε από τις επτά επιθετικές «μονομαχίες» που ενεπλάκη, κάτι που δεν περνά απαρατήρητο.
...

*Οι «κίτρινοι» τον έψαξαν αθροιστικά 24 φορές και στα δύο ματς, εκ των οποίων οκτώ στο πρώτο και 16 στο δεύτερο. Αρκετές εκ των μεταβιβάσεων που του έγιναν ήταν έξω από το «κουτί», κάτι που ενισχύει το εύρημα πως κινείται ελεύθερα, βοηθά στο δημιουργικό σκέλος και δημιουργεί κενούς χώρους για τους συμπαίκτες του. Την ίδια στιγμή στη ρεβάνς του έγιναν τρεις εύστοχες μέσα στην περιοχή (γράφημα κάτω), εκ των οποίων τις δύο τις έκανε γκολ και στην άλλη έδωσε την πάσα για το δοκάρι του Μαντσίνι! Αυτόματα κάθε σωστή πάσα που έλαβε μέσα στο «κουτί» ήταν και... φαρμάκι για την αντίπαλη άμυνα.
..

@Photo credits: eurokinissi
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα