Wyscout Analysis: Ο Πάλμα απειλούσε από τα αριστερά και «έφτιαχνε» από τα δεξιά

Wyscout Analysis: Ο Πάλμα απειλούσε από τα αριστερά και «έφτιαχνε» από τα δεξιά

Wyscout Analysis: Ο Πάλμα απειλούσε από τα αριστερά και «έφτιαχνε» από τα δεξιά

bet365

Ο Πάλμα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Αρη στο 5-1 επί της Γκόμελ που ουσιαστικά τον έστειλε ήδη στην επόμενη φάση του Conference League.

«Αγκαλιά» με την πρόκρισή του στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League είναι ο Αρης, μετά το εντυπωσιακό 5-1 που επικράτησε χθες (21/7) της Γκόμελ. Επί της ουσίας οι «κίτρινοι» για να αποκλειστούν στη ρεβάνς που θα γίνει ξανά στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αλλά κεκλεισμένων θα πρέπει να... μην κατέβουν στο ματς, ενώ μεγάλος τους πρωταγωνιστής ήταν ο Λουίς Πάλμα.

Ο 22χρονος επιθετικός από την Ονδούρα βρήκε μία φορά δίχτυα, «έφτιαξε» ακόμη δύο γκολ και έκανε ίσως το καλύτερό του παιχνίδι με τους Θεσσαλονικείς. Μάλιστα μέσω του Wyscout θα δούμε πως έπαιζε ως επί το πλείστων αριστερά, απειλούσε από εκεί όμως συνάμα «έφτιαχνε» από τα δεξιά, δείγμα πως μπορεί να κινηθεί σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον κλασικό «φουνταριστό» του club.

*Αγωνίστηκε στην επίθεση, μέχρι το 83' ως παρτενέρ του Γκρέι και ύστερα του Χατζηιωάννου. Ηταν ουσιαστικά ο «περιφερειακός» φορ της ομάδας κα έπαιζε έξω από το «κουτί», πιο πολύ στα αριστερά.
...

*Πάντως και οι δύο ασίστ του ήταν από τα δεξιά. Η πρώτη, κάθετη στον Καμάτσο, από το κέντρο και προς εκείνη την πλευρά, ενώ δεύτερη στο Γκρέι σε δικό του κλέψιμο ψηλά. Ευρύτερα «έφτιαξε» τέσσερις φάσεις για τους «κίτρινους», μικρές ή μεγάλες.
..

*Εβγαλε τρεις τελικές, όλες στο δεύτερο ημίχρονο με σουτ έξω από τα αντίπαλα καρέ και από τα αριστερά όπως έκανε επίθεση ο Αρης και η μία κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ που κέρδισε ο ίδιος στο 60'. Δηλαδή «έφτιαχνε» από τα δεξιά και απειλούσε από τα αριστερά.

*Το κοντέρ του... έγραψε συνολικά 23/32 πάσες, ποσοστό επιτυχίας 72%.
...


*Εκ των 23 σωστών μεταβιβάσεών του οι δύο μετατράπηκαν σε «κίτρινα» γκολ και η πρώτη με εξαιρετική κάθετη. «Εψαξε» ανάλογες μεταβιβάσεις και είχε 2/3 σωστές σε όλο το ματς.

...
*Συνολικά ενεπλάκη σε εννέα επιθετικές διεκδικήσεις και στις πέντε βγήκε νικητής. Μάλιστα ήταν «διάσπαρτες» στο αμυντικό μισό της Γκόμελ, ακόμη ένα δείγμα ότιάλλαζε πλευρές, αν και ως επί το πλείστων ήταν στα αριστερά.
....

*Σημαντικό ήταν πως έκανε και τέσσερις ανακτήσεις κατοχής έξω και μέσα στα καρέ της Γκόμελ, δηλαδή σε περιπτώσεις που «χάνονταν» η μπάλα στην επίθεση αλλά άμεσα την έπαιρνε και οι «κίτρινοι» τόσο συνέχιζαν να απειλούν, όσο και εξαλείφονταν η πιθανότητα να δεχθούν τρανζίσιον των αντιπάλων τους.
...

@Photo credits: eurokinissi
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα