Ένας ΠΑΟΚ ανήμπορος να αντιδράσει!

Ένας ΠΑΟΚ ανήμπορος να αντιδράσει!

Ένας ΠΑΟΚ ανήμπορος να αντιδράσει!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του ΠΑΟΚ επί Λουτσέσκου και θυμίζει όλα όσα φώναζαν από πριν για τη ζημιά που μπορεί να πάθει ο ΠΑΟΚ

Όταν έχεις απόλυτη συνείδηση μιας κατάστασης και την κρίνεις ρεαλιστικά χωρίς να πουλάς λαϊκισμό και ατάκες του στυλ… «ΠΑΟΚ είσαι, ποια Λέφσκι» τότε ΔΕΝ εκπλήσσεσαι μετά από μιά οδυνηρή βραδιά όπως ήταν αυτή που βίωσε ο ΠΑΟΚ στη Σόφια.

Ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να αλλάξει φιλοσοφία και να φτιάξει κάτι νέο με στόχους αγωνιστικούς και οικονομικούς. Ήθελαν και θέλουν στον ΠΑΟΚ να πετύχουν ποδοσφαιρικά κερδίζοντας διακρίσεις και τίτλους και κάπως έτσι να δίνουν υπεραξία στο ρόστερ. Αυτό βεβαίως επιτυγχάνεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό μέσα από μια καλή ευρωπαϊκή πορεία. Αυτή ξεκινούσε φέτος από τη Βουλγαρία, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ ρίσκαρε πάρα-πάρα πολύ, δεν σεβάστηκε το ποδόσφαιρο και πίστεψε ότι με οποιονδήποτε τρόπο, με τον Λουτσέσκου και 11 φανέλες, θα εξασφαλίσει την καλή αρχή επίτευξης των στόχων του.

Να το 2-0 από τη Λέφσκι, να και μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ζημιά για τον ΠΑΟΚ, που χθες στο πρώτο του επίσημο ματς ήταν δυστυχώς ανήμπορος να αντιδράσει σε όλα όσα τον βρήκαν.

Ξεκινάμε να απαριθμούμε τους λόγους και τον πολύ μεγάλο συνδυασμό γεγονότων και καταστάσεων που συνετέλεσαν στη μη αντίδραση της ομάδας που πραγματοποίησε μία από τις χειρότερές της εμφανίσεις με τον Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο της!

  • Ο ΠΑΟΚ αποφάσισε όπως όλοι γνωρίζουν να κάνει μια μεγάλη ανανέωση στο ρόστερ του, κάτι το οποίο ήταν ξεκάθαρο ότι θα επιφέρει συνέπειες, ειδικά στο ξεκίνημα.
  • Στόχος του ΠΑΟΚ ήταν να ολοκληρώσει τις πολλές αλλαγές μέχρι τα τέλη Ιουνίου, έτσι ώστε να έχει χρόνο ο προπονητής και να μειώσει όσο γίνεται τις αρνητικές συνέπειες. Δεν επετεύχθη ο στόχος του 90% στο ρόστερ σε εκείνο το διάστημα.
  • Από όλους τους παίκτες που έφυγαν η απώλεια του Κρέσπο ήταν, είναι και θα είναι οδυνηρή. (Συνεχίζουμε με όλα όσα έγιναν μαζί σε διάστημα λίγων εβδομάδων).
  • Μία από τις αλλαγές στην άμυνα, ο Νάσμπεργκ, θα έρθει τον Αύγουστο!
  • Έγιναν απίστευτα πράγματα μέσα σε μικρό διάστημα στη θέση του φορ, με τον τραυματισμό Ολιβέιρα, την παραχώρηση Τσόλακ, την απόκτηση Τόμας και την ξαφνικότατη, αναγκαστική ενεργοποίηση του νεαρού και πρωτοεμφανιζόμενου Κούτσια.
  • Με τόσες αλλαγές και τόσο κοντά στο πρώτο-πρώτο ματς που είναι πάντα κρίσιμο, υπήρχε περίπτωση να μην επηρεαστεί η συνοχή της ομάδας, το πλάνο της και φυσικά ο τρόπος που (δεν) θα αντιδρούσε αν στράβωνε το παιχνίδι, σε σημεία που πάντα κρίνονται οι σοβαρές και μεγάλες ομάδες;
  • Με όσα έγιναν, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τη χρονιά του και δίνει τα πιο κρίσιμα παιχνίδια του με φορ τον 18χρονο Κούτσια.
  • Ο ΠΑΟΚ έκανε μια καλή μεταγραφή (φαίνεται πώς θα είναι από τις καλύτερές του) και έκλεισε τον Νάρεϊ μετά από διαπραγματεύσεις 45 ημερών!! Αποτέλεσμα ήταν ο παίκτης να μην είναι έτοιμος στο πρώτο επίσημο ματς.
  • Απέναντι στον ΠΑΟΚ και στον δεύτερο προκριματικό έπεσε μια κανονική ομάδα που διαθέτει καλούς επιθετικούς, μια ομάδα που ΔΕΝ άλλαξε σε σχέση με πέρσι, όσο και είχε απουσίες στο ματς.
  • Αργοπορία και με τον Μπίσεσβαρ που επίσης δεν βοήθησε από την αρχή!
  • Συνεχίζουμε σε όλα όσα έγιναν πριν από το πρώτο ματς όπου τελικά ο ΠΑΟΚ της ανανέωσης έπαιξε χωρίς: Ολιβέιρα, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Βιεϊρίνια, Λύρατζη, ενώ ελάχιστες προπονήσεις είχαν με την ομάδα Νάρει και ο εντελώς ανέτοιμος Τόμας.
  • Χτύπησε ο Λύρατζης, ο προπονητής έδειξε στον Σάστρε ότι δεν τον εμπιστεύεται (αυτό έγινε και στην προετοιμασία) αποφάσισε να βάλει τον Βιεϊρίνια, ο οποίος όμως τελικά δεν κατάφερε να αγωνιστεί και έτσι έπρεπε να παίξει ο Σάστρε που… είχε πάρει μηνύματα. (Το γιατί είναι 3η-4η επιλογή είδαμε όλοι και χθες).
  • Ο ΠΑΟΚ ετοιμάστηκε να παίξει με πολλές απουσίες έμπειρων, στο τέλος-τέλος όμως και λίγο πριν βγουν στο γήπεδο, έχασαν εντελώς ξαφνικά και τον Βιεϊρίνια σε ένα ακόμη μη αναμενόμενο σοκ.
  • Επι αρκετές ημέρες ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ταλαιπωρούνταν από ίωση και έχασε έδαφος.
  • Οι πολλές απουσίες οδήγησαν στην ταυτόχρονη εμφάνιση πολλών πρωτοεμφανιζόμενων αλλά και νεαρών παικτών. Χθες για πρώτη φορά μαζί έπαιξαν οι: Κοτάρσκι, Κάργας, Σοάρες, Ντάντας, Κουαλιάτα και ο Κούτσιας, παίκτες που μπορεί να προσφέρουν στον ΠΑΟΚ, αλλά όλοι μαζί σε ένα πρώτο ματς ήταν δύσκολο να πετύχουν.
  • Ξεκινάει το ματς και στα 42 δευτερόλεπτα γίνεται μεγάλο λάθος και ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πίσω στο σκορ!
  • Και ενώ όλα αυτά τα παραπάνω έχουν συμβεί με αφορμή το πρώτο και πολύ κρίσιμο ευρωπαϊκό ματς του ΠΑΟΚ, έρχεται ο προπονητής να μας πει… τι, για τη μη χρησιμοποίηση ως βασικού, του MVP και πρώτου σκόρερ της ομάδας, Γιασμίν Κούρτιτς: «Έχει η ομάδα ένα πρόβλημα μαζί του και πρέπει να το λύσουμε…».

Δηλαδή μετά από όόόλα αυτά τα λάθη, τις παραλείψεις, τις ατυχίες, τις εκκρεμότητες, τις κακές εκτιμήσεις και τις δοκιμασίες ΠΡΙΝ και ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ του πρώτου επίσημου αγώνα τον οποίο ξεκάθαρα υποτίμησε ο ΠΑΟΚ, ακόμη ψάχνουμε γιατί η ομάδα έκανε την χειρότερη εμφάνισής και υπέστη τόσο μεγάλη ζημιά;

Μετά από όόόλα αυτά υπάρχει κόσμος που ακόμη ψάχνει παίκτες-θύματα να φορτώσει την ευθύνη της ήττας; Αλήθεια τώρα, σε ματς που ο ΠΑΟΚ δεν έχει ούτε στο ελάχιστο, έστω και έναν διασωθέντα, ψάχνουμε αν ο Σάστρε ή ο Ντόουγκλας έχουν ευθύνη για την ήττα; Είναι ποδοσφαιρική κριτική αυτή μετά από τόσα γεγονότα που έχουν σημαδέψει το πρώτο ματς του ΠΑΟΚ;

Μετά το 1-0 κάπως αντέδρασε η ομάδα του Λουτσέσκου. Στο 2-0 μετά από αυτή την τραγική μετάβαση, όλοι απογοητεύτηκαν και δεν είχαν την προσωπικότητα να αντιδράσουν. Γι αυτό πιστεύω ότι κάνουν λάθος όσοι θεωρούν ότι επειδή ο ΠΑΟΚ γύρισε αρκετά τέτοια προκριματικά, μπορεί εύκολα να τα καταφέρει και πάλι. Άλλος αυτός είναι ένας νεανικός ΠΑΟΚ, ενώ και η Λέφσκι δεν είναι Ζίμπρου, Λοκομοτίβα και Μποχέμιανς. Είναι κανονική ομάδα με καλούς επιθετικούς, που ήξερε ότι ο ΠΑΟΚ θα πιέσει ψηλά και δεν επιχείρησε ΟΥΤΕ ΜΙΑ φορά σε όλο το ματς να χτίσει επίθεση από το τέρμα της!! Κι εκεί ο αντίπαλος προπονητής κέρδισε τον Λουτσέσκου που δεν είχε απάντηση.

Πολλές φορές έγραψα για τη σημασία του πρώτου αγώνα και τις δυσκολίες που ο ΠΑΟΚ δεν φρόντιζε να μειώνει. Τώρα έγινε η ζημιά και στο δεύτερο ματς η Τούμπα θα έχει κλειστεί και τη θύρα 4! Άλλο γήπεδο η Τούμπα χωρίς θύρα 4…

  • Ο Λουτσέσκου έχει πολλά δίκια και πολλές δικαιολογίες. Όταν όμως σε ένα σύνολο δεν υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ διακριθείς, τότε η ευθύνη βαραίνει τον προπονητή.
  • Ξέρω ότι πουλάει το… «ΠΑΟΚ είσαι, μπορείς να προκριθείς» και όλα αυτά τα κλισέ που θα ξεπουλήσουν τις προσεχείς ημέρες. Εγώ θα είμαι και πάλι ρεαλιστής. Για να περάσει ο ΠΑΟΚ από τη Λέφσκι μετά το 2-0 πρέπει να κάνει το τέλειο ματς. Αυτή την εποχή δεν ξέρω κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι εφικτό…
@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.