bet365

Εφιαλτικό βράδυ στη Σόφια για τον κακό ΠΑΟΚ καθώς ηττήθηκε με 2-0 από την Λέφσκι (των 16 διαθέσιμων παικτών) και πλέον στην Τούμπα πρέπει να παρουσιάσει εντελώς διαφορετικό πρόσωπο για να μην υποστεί μέγα κάζο στο Conference League.

Το μάθημα που πήρε πέρσι στο Δουβλίνο δεν έγινε μάθημα φέτος στη Σόφια. Ο ΠΑΟΚ, όπως πριν ένα χρόνο, εμφανίστηκε στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν κάκιστος, ασύνδετος, χωρίς το παραμικρό σημάδι ελπίδας.

Πέρσι στο Δουβλίνο ένα γκολ του Ολιβέιρα είχε περιορίσει τη ζημιά, φέτος το γκολ δεν ήρθε για την ομάδα του Λουτσέσκου που έχει να ανέβει ένα… βουνό (θέλει νίκη με τρία γκολ) για να περάσει στην επόμενη φάση.

Απρόοπτο με Βιεϊρίνια λίγο πριν την σέντρα

Τα απρόοπτα δεν έλειψαν ούτε από το πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας χρονιάς για τον ανανεωμένο ΠΑΟΚ. Ο αρχηγός του, Αντρέ Βιεϊρίνια, τέθηκε νοκ άουτ λίγη ώρα πριν από την σέντρα, λόγω ενοχλήσεων στη μέση, στη δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για τη θέση του δεξιού μπακ.

Αρχικά, δύο ημέρες πριν από το ματς προέκυψε ο τραυματισμός του Λευτέρη Λύρατζη προκαλώντας μια μικρή αλλαγή στα σχέδια του προπονητικού τιμ και προς στιγμή έφερε τον Αντρέ Βιεϊρίνια στο δεξιό άκρο της αμυντικής γραμμής. Τελικά, αυτός που ξεκίνησε ήταν ο Ζόαν Σάστρε.

Η πρώτη ενδεκάδα της χρονιάς έμοιαζε να έχει «κλειδώσει» εδώ και μέρες για τους «11» ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που είχαν το προβάδισμα να ξεκινήσουν στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν κόντρα στη Λέφσκι. Όμως, προέκυψε το πρόβλημα με τον Βιεϊρίνια…

Κάτω από τα δοκάρια είδαμε για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι τον Ντόμινικ Κοτάρσκι. Οι Ίνγκασον και Κάργας αποτελούσαν το κεντρικό δίδυμο και ο Ράφα Σοάρες κάλυψε το αριστερό άκρο.

Οι Αουγκούστο και Σβαμπ εξαρχής είχαν το προβάδισμα και όντως οι δύο που ξεκίνησαν στον άξονα, ως εσωτερικοί μέσοι, με τους Α. Ζίβκοβιτς και Κουαλιάτα στα δύο «φτερά» της επίθεσης. Ο Ντάντας επιλέχθηκε από τον Λουτσέσκου για να κινείται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, που ήταν ο Γιώργος Κούτσιας.

Η Λέφσκι παρατάχθηκε με τέσσερις απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών (Στεφάνοφ, Κράεφ, Τσουνάμι, Ποπόφ), τον Φαν ντερ Κάαπ να μπαίνει την τελευταία στιγμή στην ενδεκάδα και στον πάγκο της βουλγαρικής ομάδας να υπάρχουν μόλις πέντε ποδοσφαιριστές.

Ονειρεμένο ξεκίνημα για τη Λέφσκι!

Ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της Λέφσκι δε θα περίμενε ότι στην πρώτη φάση του αγώνα η μπάλα θα κατέληγε στα δίχτυα του Κοτάρσκι και η βουλγαρική ομάδα θα έμπαινε μπροστά στο σκορ! Πολύ περισσότερο ότι πριν από την συμπλήρωση των πρώτων 20 λεπτών το ταμπλό θα έδειχνε Λέφσκι -ΠΑΟΚ 2-0.

Ας τα πάρουμε από την αρχή, Με το χρονόμετρο να δείχνει το 40ο δευτερόλεπτο η άμυνα του «Δικεφάλου» «κόλλησε» και από το βολέ του τερματοφύλακα Μιχαΐλοφ, ο Κάργας έκανε κεφαλιά με την μπάλα να παίρνει τροχιά προς τα πίσω και τον Γουέλτον να το εκμεταλλεύεται πλασάροντας τον Κοτάρσκι για το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε μπει καθόλου καλά στο χορτάρι του «Γκεόργκι Ασπαρούχοφ». Η πίεση ψηλά των γηπεδούχων είχε φέρει αποτέλεσμα και οδηγούσαν τους παίκτες του Λουτσέσκου να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο. Οι «ασπρόμαυροι» συνέχισαν να… παραπατούν. Απόδειξη; Ο τρόπος που ήρθε το 2-0 για τη Λέφσκι. Ο Γκάτσεφ έκλεψε από τον Α. Ζίβκοβιτς, διένυσε ανενόχλητος όλο το γήπεδο κι όταν η μπάλα έφτασε στον Μπάρι εκείνος μόνος φάτσα με την εστία δεν είχε κανένα πρόβλημα να κεραυνοβολήσει τον Κοτάρσκι και να μεγεθύνει τον προβληματισμό στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο.

Ο ΠΑΟΚ ήταν από πολύ νωρίς στα σχοινιά. Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία με την κεφαλιά του Κάργα στο 31ο λεπτό ήταν ένα ενθαρρυντικό σημάδι, αλλά η Λέφσκι είχε κατορθώσει τις δύο μεγάλες δικές της στιγμές να τις μετατρέψει σε γκολ, σε αντίθεση με τους παίκτες της ελληνικής ομάδας. Πάλι καλά που ο Κοτάρσκι αντέδρασε σωστά στα σουτ του Ρονάλντο (37’) και του Κράστεφ (39’).

Ανούσια κατοχή του ΠΑΟΚ που δεν οδηγούσε πουθενά

Ο χρόνος άρχισε να κυλά αργά και βασανιστικά, όπως κυλούσε και από τα πόδια των ποδοσφαιριστών του «Δικεφάλου», που προσπαθούσαν να βγουν από την άμυνα τους, δίχως να καταφέρνουν να γίνουν απειλητικοί, ούτε όταν νωρίς στο δεύτερο μέρος ο Λουτσέσκου έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές φέρνοντας τον Αουγκούστο πίσω από τον φορ και αλλάζοντας πλευρές με τον Νάρεϊ στα δεξιά και τον Α. Ζίβκοβιτς στα αριστερά. Αυτό το σχήμα δεν κράτησε πάνω από δέκα λεπτά, καθώς με τις δύο επόμενες αλλαγές ρίχνοντας στο ματς Φελίπε Σοάρες και Τόμας, ο Ρουμάνος τεχνικός έψαχνε να αλλάξει την κάκιστη εικόνα της ομάδας του.

Σε 25 λεπτά αγώνα στο β’ ημίχρονο ο ΠΑΟΚ δεν είχε κάνει μισή φάση, με τη Λέφσκι να παίζει με το χρόνο δείχνοντας μια ξεκάθαρη διάθεση να κρατήσουν το μηδέν.

Η πρώτη ευκαιρία, αν μπορείς να την πεις ευκαιρία, καταγράφηκε στο 84ο λεπτό από την σέντρα του Κούρτιτς και την αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων, με τον Μπράντον Τόμας να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή, την μπάλα να χτυπά σε αμυντικό της Λέφσκι και να περνάει δίπλα από το δοκάρι.

MVP: Ο Γουέλτον άνοιξε το σκορ για τη Λέφσκι και ήταν μόνιμη απειλή απέναντι στην αργή άμυνα του ΠΑΟΚ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Υπήρχαν στιγμές που ο Πετρίς έμοιαζε με τον… Καφού ή τον έκαναν οι παίκτες του «Δικεφάλου» να μοιάζει λες και ήταν παντού στο γήπεδο.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μόνο ένας για τον ΠΑΟΚ; Ο Σάστρε εκτέθηκε από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Ο Ντάντας εξαφανισμένος, ο Α. Ζίβκοβιτς εκτός αγώνα, έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο.

Η ΓΚΑΦΑ: Στα πρώτα δευτερόλεπτα η κακή εκτίμηση του Κάργα αρχικά και του Κοτάρσκι στη συνέχεια έφερε ένα γκολ απ’ το πουθενά για τη Λέφσκι.

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Ο Γάλλος Πινάρ έδειξε διάθεση να αφήσει το ρυθμό δίχως να σφυρίζει πολύ κατά τη διάρκεια του αγώνα. Δεν είχε την πολύ δύσκολη φάση, τα πήγε καλά και στον πειθαρχικό έλεγχο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η πρεμιέρα έμοιαζε να είναι εφιαλτική για τον ΠΑΟΚ, που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και με δύο γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο. Αν δεν θέλει να αποχαιρετήσει πρόωρα την Ευρώπη θα πρέπει να αλλάξει πολλά στη ρεβάνς της Τούμπας. Ένας ΠΑΟΚ ασύνδετος, με εκατοντάδες λάθη, να μην μπορεί να δημιουργήσει μια φάση της προκοπής σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος. Η Λέφσκι είναι, πλέον, το φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση, εκτός αν σε μια εβδομάδα δούμε έναν άλλον ΠΑΟΚ. Η πρώτη εικόνα είναι απογοητευτική και όσες δικαιολογίες κι αν υπάρχουν, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι ο ΠΑΟΚ.

Λέφσκι (Στάνιμιρ Στοϊλοφ): Μιχαΐλοφ, Πετρίς, Σούντμπεργκ, Κόρδομπα, Γκάλτσεφ, Κράστεφ, Φαν Ντερ Κααπ, Μιλάνοφ, Ρονάλντο (87’ Πέτκοφ), Γουέλτον (93’ Μίτκοφ) , Μπάρι (90’ Χόλντερ)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κάργας, Ρ. Σοάρες, Αουγκούστο, Σβαμπ (70’ Φ. Σοάρες), Ντάντας (60’ Κούρτιτς), Α. Ζίβκοβιτς (78’ Κωνσταντέλιας), Κουαλιάτα (60’ Νάρεϊ), Κούτσιας (70’’ Τόμας)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα