ΠΑΟΚ: Δεν ξέρει αν θα παίξει και πότε θα παίξει το πρώτο παιχνίδι με τη Λέφσκι!

ΠΑΟΚ: Δεν ξέρει αν θα παίξει και πότε θα παίξει το πρώτο παιχνίδι με τη Λέφσκι!

ΠΑΟΚ: Δεν ξέρει αν θα παίξει και πότε θα παίξει το πρώτο παιχνίδι με τη Λέφσκι!

bet365

Θέμα έχει προκύψει με την έδρα του πρώτου αγώνα μεταξύ της Λέφσκι και του ΠΑΟΚ, καθώς τα… τερτίπια της κληρωτίδας έφεραν τρεις αγώνες του Europa Conference League την ίδια μέρα στη Σόφια.

Η διαδικασία της κλήρωσης για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League ανέδειξε τις τρεις εκπροσώπους από τη Βουλγαρία ως γηπεδούχους για το πρώτο παιχνίδι στις 21 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα υπάρχουν οι αγώνες Λέφσκι-ΠΑΟΚ, ΤΣΣΚΑ-Μακεντόνιγια και Μπότεφ-ΑΠΟΕΛ. Μιλάμε για δύο ομάδες από τη Σόφια (Λέφσκι και ΤΣΚΚΑ) και την Μπότεφ από το Πλόβντιφ που δίνει τους ευρωπαϊκούς αγώνες στη βουλγαρική πρωτεύουσα.

Οι «ασπρόμαυροι» είναι ενημερωμένοι για το πρόβλημα που υπάρχει και μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή της ημέρας διεξαγωγής του πρώτου αγώνα ή ακόμα και σε αλλαγή της έδρας, με το πρώτο παιχνίδι να μεταφέρεται από την UEFA στη Θεσσαλονίκη.

Βάσει των κανονισμών προτεραιότητα στη διεξαγωγή έχει η ομάδα που κατέλαβε την υψηλότερη θέση στη βαθμολογία, δηλαδή η δεύτερη της βαθμολογίας ΤΣΣΚΑ Σόφιας και έπονται Πλόβντιφ, Λέφσκι.

Ωστόσο αν η UEFA κρίνει ότι η ομάδα του Πλόβντιφ μπορεί να αγωνιστεί στη φυσική της έδρα τα πράγματα απλοποιούνται, καθώς τότε η ΤΣΣΚΑ θα παίξει την Πέμπτη (21/7) και το παιχνίδι Λέφσκι-ΠΑΟΚ θα γίνει μια μέρα νωρίτερα, την Τετάρτη 20 Ιουλίου, στη Σόφια.

Σε περίπτωση που τελικά θα πρέπει και η Πλόβντιφ να αγωνιστεί σε γήπεδο της Σόφιας, τότε υποχρεωτικά θα υπάρξει αλλαγή έδρας στο ζευγάρι Λέφσκι – ΠΑΟΚ με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται στις 21 Ιουλίου στην Τούμπα και η ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα στη βουλγαρική πρωτεύουσα, όχι όμως στο γήπεδο της Λέφσκι, το «Γκεόργκι Ασπαρούχοφ», χωρητικότητας 25.000 θεατών, αλλά στο εθνικό στάδιο «Βασίλ Λέφσκι», χωρητικότητας 40.000 θεατών.

Σύμφωνα με αναφορές των ανθρώπων της Λέφσκι η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για μεγαλύτερα έσοδα γι’ αυτό θα ζητήσουν να γίνει στο εθνικό στάδιο της Σόφιας.

Η οριστική απόφαση αναμένεται να παρθεί από την UEFA μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης (16/6) στις 16:00.

@Photo credits: levskiofficial/facebook

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα