ΠΑΟΚ - Μαρσέιγ: Στο «μυαλό» του Σαμπάολι

ΠΑΟΚ - Μαρσέιγ: Στο «μυαλό» του Σαμπάολι
Oι δεδομένοι αγωνιστικοί «πονοκεφάλοι» του Χόρχε Σαμπάολι, τα ερωτηματικά και η επιστροφή ενόψει της ρεβάνς της Μαρσέιγ με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας (14/4, 22:00).

«Καυτή» εβδομάδα διανύει η Μαρσέιγ. Ο Χόρχε Σαμπάολι έχει να διαχειριστεί έναν ευρωπαϊκό «τελικό» την ερχόμενη Πέμπτη (14/4, 22:00) κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στη ρεβάνς του 2-1 του «Βελοντρόμ» και μετά από τρία 24ωρα θα αγωνιστεί στο «κλασικό» ντέρμπι της Γαλλίας κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν στο «Παρκ Ντε Πρενς» (17/4, 21:45). Εκτός από το γόητρο το ματς με τους Παριζιάνους είναι σημαντικό και βαθμολογικά, καθώς η τρίτη Ρεν απέχει μόλις ένα τρίποντο από τους δεύτερους Μασσαλούς.

O Aργεντινός τεχνικός των Μαρσεγέζων έχει να διαχειριστεί ουκ ολίγα αγωνιστικά προβλήματα κυρίως για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, στο οποίο θα κάνει... αναγκαστικό ροτέισον. Ο πολύπειρος προπονητής δεν μπορεί να υπολογίζει, όπως και στο πρώτο ματς τους τραυματίες Λέο Μπαλέρντι - Κόντραντ Ντε Λα Φουέντε, τους Μπουμπακάρ Καμαρά - Μπάμπα Ντιένγκ, οι οποίοι συμπλήρωσαν κάρτες και στον σκόρερ του πρώτου ματς, Ζέρσον, ο οποίος αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις για φάουλ στον Μιτρίτσα. Οι ποδοσφαιριστές της Μαρσέιγ έχασαν τη συγκέντρωση τους στο τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού, καθώς από το 85' όπου κιτρινίστηκε ο Σαμπάολι και συμπλήρωσε κάρτες, τιμωρήθηκαν και οι Καμαρά (90'), Ζέρσον (90+4') και Ντιένγκ (90+4').

Aπό εκεί και πέρα υπάρχουν και δύο ερωτηματικά στα πλάνα του Σαμπάολι. Το πρώτο αφορά την παρουσία του έμπειρου σέντερ φορ, Αρκάντιους Μίλικ. Ο Πολωνός τραυματίστηκε στον προσαγωγό στο φιλικό παιχνίδι της Πολωνίας κόντρα στη Σκωτία στις 24 Μαρτίου και ακόμα είναι σε στάδιο επανένταξης. Ο Αργεντινός τεχνικός των Μαρσεγέζων προτίμησε να τον προστατεύσει και τον άφησε εκτός αποστολής κόντρα στη Μονπελιέ, όμως τη Δευτέρα (11/4) προπονήθηκε σε φουλ ρυθμούς με τους συμπαίκτες του που δεν έπαιξαν στο κυριακάτικο παιχνίδι με τη Μονπελιέ. Ο διεθνής επιθετικός αναμένεται να βρεθεί κανονικά στην αποστολή, όμως ενόψει και του ντέρμπι με την Παρί είναι μεγάλο δίλημμα η επιλογή να τον ξεκινήσει βασικό ή να τον χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια του ματς.

To πιο πρόσφατο πρόβλημα που «ταλανίζει» τον Σαμπάολι ακούει στο όνομα Ντούγε Τσαλέτα-Τσαρ. Ο Κροάτης στόπερ ένιωσε ενοχλήσεις πριν το ματς με τη Μονπελιέ, έμεινε εκτός αποστολής και μέχρι στιγμής η συμμετοχή του κόντρα στον ΠΑΟΚ κρίνεται ως αμφίβολη. Σε περίπτωση του ο διεθνής σέντερ μπακ δεν καταφέρει να μπει στην αποστολή των Μασσαλών τότε το κενό του στο πλάι του Γουίλιαμ Σαλίμπα θα καλύψει ο Βραζιλιάνος αριστεροπόδαρος αμυντικός, Λουάν Πέρες, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο πρώτο ματς κόντρα στους Θεσσαλονικείς λόγω καρτών. Από εκεί και πέρα η μοναδική εναλλακτική για την «καρδιά» της άμυνας της Μαρσέιγ είναι ο 18χρονος Γιακίν Σαίντ Εμ' Μαν, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί ακόμα σε ανδρικό επίπεδο.

Τα στατιστικά των απόντων:

  • Λεονάρντο Μπαλέρντι (κεντρικός αμυντικός): 24 συμμετοχές - 1.271 αγωνιστικά λεπτά
  • Μπουμπακάρ Καμαρά (μεσοαμυντικός): 39 συμμετοχές - 1 γκολ - 2.993 αγωνιστικά λεπτά
  • Κόντραντ Ντε Λα Φουέντε (μεσοεπιθετικός): 23 συμμετοχές - 1 γκολ - 3 ασίστ - 1.077 αγωνιστικά λεπτά
  • Ζέρσον (μέσος): 39 συμμετοχές - 6 γκολ (τέταρτος σκόρερ) - 8 ασίστ (τέταρτος δημιουργός) - 2.750 αγωνιστικά λεπτά
  • Μπαμπά Ντιένγκ (επιθετικός): 29 συμμετοχές - 6 γκολ - 2 ασίστ - 1.293 αγωνιστικά λεπτά

Τα στατιστικά των αμφίβολων:

  • Αρκάντιους Μίλικ (επιθετικός): 31 συμμετοχές - 20 γκολ (πρώτος σκόρερ) - 1 ασίστ - 1.983 αγωνιστικά λεπτά
  • Ντούγε Τσαλέτα-Τσαρ (κεντρικός αμυντικός): 29 συμμετοχές - 1 γκολ - 1 ασίστ - 2.464 αγωνιστικά λεπτά

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα