ΠΑΟΚ - Μαρσέιγ: Στο «μυαλό» του Σαμπάολι

ΠΑΟΚ - Μαρσέιγ: Στο «μυαλό» του Σαμπάολι
Oι δεδομένοι αγωνιστικοί «πονοκεφάλοι» του Χόρχε Σαμπάολι, τα ερωτηματικά και η επιστροφή ενόψει της ρεβάνς της Μαρσέιγ με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας (14/4, 22:00).

«Καυτή» εβδομάδα διανύει η Μαρσέιγ. Ο Χόρχε Σαμπάολι έχει να διαχειριστεί έναν ευρωπαϊκό «τελικό» την ερχόμενη Πέμπτη (14/4, 22:00) κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στη ρεβάνς του 2-1 του «Βελοντρόμ» και μετά από τρία 24ωρα θα αγωνιστεί στο «κλασικό» ντέρμπι της Γαλλίας κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν στο «Παρκ Ντε Πρενς» (17/4, 21:45). Εκτός από το γόητρο το ματς με τους Παριζιάνους είναι σημαντικό και βαθμολογικά, καθώς η τρίτη Ρεν απέχει μόλις ένα τρίποντο από τους δεύτερους Μασσαλούς.

O Aργεντινός τεχνικός των Μαρσεγέζων έχει να διαχειριστεί ουκ ολίγα αγωνιστικά προβλήματα κυρίως για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, στο οποίο θα κάνει... αναγκαστικό ροτέισον. Ο πολύπειρος προπονητής δεν μπορεί να υπολογίζει, όπως και στο πρώτο ματς τους τραυματίες Λέο Μπαλέρντι - Κόντραντ Ντε Λα Φουέντε, τους Μπουμπακάρ Καμαρά - Μπάμπα Ντιένγκ, οι οποίοι συμπλήρωσαν κάρτες και στον σκόρερ του πρώτου ματς, Ζέρσον, ο οποίος αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις για φάουλ στον Μιτρίτσα. Οι ποδοσφαιριστές της Μαρσέιγ έχασαν τη συγκέντρωση τους στο τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού, καθώς από το 85' όπου κιτρινίστηκε ο Σαμπάολι και συμπλήρωσε κάρτες, τιμωρήθηκαν και οι Καμαρά (90'), Ζέρσον (90+4') και Ντιένγκ (90+4').

Aπό εκεί και πέρα υπάρχουν και δύο ερωτηματικά στα πλάνα του Σαμπάολι. Το πρώτο αφορά την παρουσία του έμπειρου σέντερ φορ, Αρκάντιους Μίλικ. Ο Πολωνός τραυματίστηκε στον προσαγωγό στο φιλικό παιχνίδι της Πολωνίας κόντρα στη Σκωτία στις 24 Μαρτίου και ακόμα είναι σε στάδιο επανένταξης. Ο Αργεντινός τεχνικός των Μαρσεγέζων προτίμησε να τον προστατεύσει και τον άφησε εκτός αποστολής κόντρα στη Μονπελιέ, όμως τη Δευτέρα (11/4) προπονήθηκε σε φουλ ρυθμούς με τους συμπαίκτες του που δεν έπαιξαν στο κυριακάτικο παιχνίδι με τη Μονπελιέ. Ο διεθνής επιθετικός αναμένεται να βρεθεί κανονικά στην αποστολή, όμως ενόψει και του ντέρμπι με την Παρί είναι μεγάλο δίλημμα η επιλογή να τον ξεκινήσει βασικό ή να τον χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια του ματς.

To πιο πρόσφατο πρόβλημα που «ταλανίζει» τον Σαμπάολι ακούει στο όνομα Ντούγε Τσαλέτα-Τσαρ. Ο Κροάτης στόπερ ένιωσε ενοχλήσεις πριν το ματς με τη Μονπελιέ, έμεινε εκτός αποστολής και μέχρι στιγμής η συμμετοχή του κόντρα στον ΠΑΟΚ κρίνεται ως αμφίβολη. Σε περίπτωση του ο διεθνής σέντερ μπακ δεν καταφέρει να μπει στην αποστολή των Μασσαλών τότε το κενό του στο πλάι του Γουίλιαμ Σαλίμπα θα καλύψει ο Βραζιλιάνος αριστεροπόδαρος αμυντικός, Λουάν Πέρες, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο πρώτο ματς κόντρα στους Θεσσαλονικείς λόγω καρτών. Από εκεί και πέρα η μοναδική εναλλακτική για την «καρδιά» της άμυνας της Μαρσέιγ είναι ο 18χρονος Γιακίν Σαίντ Εμ' Μαν, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί ακόμα σε ανδρικό επίπεδο.

Τα στατιστικά των απόντων:

  • Λεονάρντο Μπαλέρντι (κεντρικός αμυντικός): 24 συμμετοχές - 1.271 αγωνιστικά λεπτά
  • Μπουμπακάρ Καμαρά (μεσοαμυντικός): 39 συμμετοχές - 1 γκολ - 2.993 αγωνιστικά λεπτά
  • Κόντραντ Ντε Λα Φουέντε (μεσοεπιθετικός): 23 συμμετοχές - 1 γκολ - 3 ασίστ - 1.077 αγωνιστικά λεπτά
  • Ζέρσον (μέσος): 39 συμμετοχές - 6 γκολ (τέταρτος σκόρερ) - 8 ασίστ (τέταρτος δημιουργός) - 2.750 αγωνιστικά λεπτά
  • Μπαμπά Ντιένγκ (επιθετικός): 29 συμμετοχές - 6 γκολ - 2 ασίστ - 1.293 αγωνιστικά λεπτά

Τα στατιστικά των αμφίβολων:

  • Αρκάντιους Μίλικ (επιθετικός): 31 συμμετοχές - 20 γκολ (πρώτος σκόρερ) - 1 ασίστ - 1.983 αγωνιστικά λεπτά
  • Ντούγε Τσαλέτα-Τσαρ (κεντρικός αμυντικός): 29 συμμετοχές - 1 γκολ - 1 ασίστ - 2.464 αγωνιστικά λεπτά
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα