Μπόντο - Ρόμα 2-1: Οι Νορβηγοί τη «στοίχειωσαν» ξανά...

Νίκος Κικίδης
Μπόντο - Ρόμα 2-1: Οι Νορβηγοί τη «στοίχειωσαν» ξανά...

bet365

Οι εφιάλτες της Ρόμα στη Νορβηγία συνεχίζονται! Μετά την εξάρα, η Μπόντο νίκησε ξανά τους Ρωμαίους στην έδρα της (2-1) με ανατροπή και έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League. «Κόλλησαν» στο μηδέν Λέστερ και Αϊντχόφεν.

Κι όμως, το έκανε ξανά! Μπορεί όχι με τις διαστάσεις εκείνου του απίθανου 6-1 τον περασμένο Οκτώβριο, όμως με σκορ που ήταν αρκετό για να της χαρίσει το προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Conference League. Με γκολ του Βέλτεσεν στο 89,΄η Μπόντο επικράτησε 2-1 της Ρόμα με ανατροπή, διεύρυνε το το φετινό της αήττητο κόντρα στην ομάδα του Μουρίνιο και πλέον έχει τον πρώτο λόγο ενόψει της ρεβάνς στη Ρώμη.

Εκείνοι πάντως που χαμογέλασαν πρώτοι ήταν οι φιλοξενούμενοι. Έπειτα από όμορφη και ταχύτατη ανάπτυξη, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Πελεγκρίνι κι από εκεί στα δίχτυα για το 0-1 των Ρωμαίων (43΄). Το δεύτερο μέρος ωστόσο άνηκε ολοκληρωτικά στους Νορβηγούς. Αρχικά το σύνολο του Κνούτσεν έφτασε στην ισοφάριση έπειτα από απίθανη γκάφα του Ρούι Πατρίσιο, ο οποίος ξεγελάστηκε από το σουτ το Βεμπαγκομό που άλλαξε πορεία πάνω στην πλάτη του Σόλτνες και επέτρεψε το 1-1 (56').

Στο 76΄ο Πελεγκρίνι σκόραρε για δεύτερη φορά, όμως το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ, γεγονός που έμελλε να αποδειχθεί μοιραίο για τους Τζιαλορόσι. Κι αυτό διότι δεκατρία λεπτά αργότερα ο Βέλτεσεν ανέτρεψε τα δεδομένα και έγραψε το 2-1 για τη Μπόντο με καρφωτή κεφαλιά, δίνοντας έτσι συνέχεια στους εφιάλτες της Ρόμα επί νορβηγικού εδάφους.

Ανοιχτοί λογαριασμοί για Λέστερ και Αϊντχόφεν

Λέστερ και Αϊντχόβεν αρκέστηκαν στη λευκή ισοπαλία (0-0) στην πρώτη μεταξύ τους μονομαχία για τα προημιτελικά της διοργάνωσης και πλέον το εισιτήριο για την επόμενη φάση θα κριθεί στην Ολλανδία. Λίγες οι φάσεις σε ένα κλειστό γενικά ματς, με τις δυο πλευρές να ενδιαφέρονται περισσότερο για τη διασφάλιση του μηδέν παρά για το πώς θα μπορούσαν να απειλήσουν τον αντίπαλο.

Ακόμα κι έτσι ωστόσο υπήρχαν στιγμές που θα μπορούσαν να είχαν αναδείξει νικητή. Μόλις στο 3΄ο Γκέτσε σπατάλησε ανεπανάληπτη ευκαιρία για την Αϊντχόφεν από θέση βολής, με τη Λέστερ να απαντά με το χαμένο τετ-α-τετ του Ιεανάτσο στο 21΄. Στο 45΄ο Μπαρνς σημάδεψε το δοκάρι στη μεγαλύτερη στιγμή του παιχνιδιού, ενώ στο 54΄το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, αποτέλεσμα που αφήνει τα πάντα ανοικτά για τη ρεβάνς στην Ολλανδία.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα