O «ασυνεπής» Μίλικ και το «κέρδος» του ΠΑΟΚ (vid)

O «ασυνεπής» Μίλικ και το «κέρδος» του ΠΑΟΚ (vid)
Ο Αρκάντιους Μίλικ θα απουσιάσει, λόγω ενός μυϊκού τραυματισμού από το πρώτο παιχνίδι και για δεύτερη φορά θα φανεί «ασυνεπής» στο ραντεβού του με τον ΠΑΟΚ. – Αποστολή Μασσαλία: Σταύρος Σουντουλίδης.

Τελικά είχαν δίκιο οι Πολωνοί και όχι οι υπέρμετρα αισιόδοξοι Γάλλοι για τον τραυματισμό του Αρκάντιους Μίλικ στο φιλικό με την Σκοτία. Ο Πολωνός φορ έμεινε εκτός των αγώνων με την εθνική ομάδα της χώρας του και με τη Μαρσέιγ, ενώ δεν θα αγωνιστεί στο πρώτο παιχνίδι της Μαρσέιγ με τον ΠΑΟΚ για τα προημιτελικά του Europa Conference League.

Από τώρα στα γαλλικά ΜΜΕ γράφεται ότι ο Χόρχε Σαμπαόλι θέλει να τον έχει διαθέσιμο για τη ρεβάνς της Τούμπας, αλλά και για το δεύτερο ραντεβού των δύο ομάδων δεν είναι καθόλου σίγουρη η παρουσία του Μίλικ. Ο λόγος; Αμέσως μετά το δεύτερο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι με την Παρί Σεν Ζερμέν και ενδεχομένως ο Αργεντινός τεχνικός να θέλει να τον προφυλάξει από πιθανή υποτροπή και να τον έχει έτοιμο για το συγκεκριμένο παιχνίδι, που κρίνει πολλά στη μάχη για τη δεύτερη θέση στη Ligue 1.

Η δεύτερη απουσία

Αυτή θα είναι δεύτερη φορά που ο Αρκάντιους Μίλικ θα αποδειχθεί ασυνεπής στα ραντεβού του με τον ΠΑΟΚ. Η πρώτη ήταν το καλοκαίρι του 2016, όταν ο Δικέφαλος κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τον Άγιαξ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Πολωνός ήταν τότε το μεγάλο αστέρι του Αίαντα. Στα 23 του χρόνια προέρχονταν από μια εξαιρετική σεζόν στην οποία είχε πετύχει 24 γκολ και είχε μοιράσει 10 ασίστ στους συμπαίκτες του. Το πρώτο παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 26 του Ιουλίου στο Άμστερνταμ, ωστόσο οι αμυντικοί του Δικεφάλου δεν βρέθηκαν απέναντι στο Μίλικ. Ο Πολωνός μερικές ώρες πριν από τον αγώνα έφυγε -από την Ολλανδία με προορισμό τη Νάπολι για να κλείσει τη μεταγραφή του στην ομάδα του ιταλικού νότου.

Με τη φανέλα της Μαρσέιγ φέτος σε 31 συμμετοχές σ’ όλες τις διοργανώσεις έχει βρει 20 φορές το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, ενώ στη Ligue 1, ο Μίλικ έχει αγωνιστεί σε 19 αγώνες (οι 13 ως βασικός).

To πόσο καθοριστικός είναι για το παιχνίδι της Ολιμπίκ φαίνεται ότι για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, το Μάρτιο συγκεκριμένα, ψηφίσθηκε ως ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Ο Πολωνός στράικερ πέτυχε 4 γκολ και είχε μια ασίστ.

Στο πρωτάθλημα έχει 16 σουτ στην εστία από το σύνολο των 38 σουτ που επιχείρησε και έχει σκοράρει 7 γκολ (6.91 xG). Ο Πολωνός έχει μ.ο. 16 πάσες ανά αγώνα, 5 πάσες-κλειδιά μαζί με 1 ασίστ.

@Photo credits: OM_Officiel
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα