Πασχαλάκης: «Δεν βάζουμε ταβάνι στα όνειρα μας»! (vids)

Πασχαλάκης: «Δεν βάζουμε ταβάνι στα όνειρα μας»! (vids)

Σταύρος Σουντουλίδης
Πασχαλάκης: «Δεν βάζουμε ταβάνι στα όνειρα μας»! (vids)

bet365

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης μιλάει για όλα όσα βίωσε στην γκραν γκινιόλ βραδιά της Τούμπας και τα συναισθήματα που γεννήθηκαν μετά την πρόκριση του ΠΑΟΚ στους«16» του Europa Conference League.

Δεν είναι και το πιο εύκολα πράγμα στον κόσμο να μετράς 0/4 ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι και ποτέ να μην έχεις γευτεί το νέκταρ της επιτυχίας.

Πάλι καλά που στο μυαλό του Αλέξανδρου Πασχαλάκη δεν στριφογυρνούσε κάτι τέτοιο πριν πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια και με την απόκρουσή του στο πρώτο πέναλτι της Μίντιλαντ από τον Μαξ Μέγερ βάλει ένα μεγάλο λιθαράκι στην ιστορική πρόκριση του «Δικεφάλου» στους «16» του Europa Conference League.

Ο Έλληνας «κίπερ» του ΠΑΟΚ μέχρι να δει τον Γερμανό απέναντι του μετρούσε 3 αποκρούσεις πέναλτι σε εκτελέσεις άλλων ποδοσφαιριστών. Τις θυμόταν όλες μια προς μία. Είχε πιάσει το πέναλτι του Πρόμες στο ΠΑΟΚ-Σπαρτάκ Μόσχας 3-2 το καλοκαίρι του 2018, αυτό του Γιουνές στο Άρης-ΠΑΟΚ 1-2 το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς και του Τάντιτς στο Άγιαξ-ΠΑΟΚ 3-2 το καλοκαίρι του 2019.

Αυτό που δεν γνώριζε ήταν το συνολικό ποσοστό του στις εκτελέσεις πέναλτι, το οποίο είναι κοντά στο 19% με 3/16 αποκρούσεις μέχρι και τη χτεσινή διαδικασία, όπου με την πιάνοντας και το πέναλτι του Μέγερ συνέβαλε σημαντικά στο να ζήσει ακόμη μια μεγάλη στιγμή με τον ΠΑΟΚ.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έβαλε σε μια σειρά τις σκέψεις του πολλές ώρες μετά τη λήξη του αγώνα και μίλησε στο Gazzetta για όλα όσα βίωσε στην γραν γκινιόλ βραδιά της Τούμπας.

-Αλήθεια, πως ένιωθες πριν από την εκτέλεση του πρώτου πέναλτι από τον Μαξ Μέγερ;

«Τόσο πριν, όσο και μετά την εκτέλεση ένιωθα όμορφα. Γενικά νιώθω καλά και έτοιμος με τη δουλειά που έχουμε κάνει. Προετοιμαστήκαμε καλά και αυτό μας βγήκε στο γήπεδο».

-Πότε άρχισες να σκέφτεσαι ότι ενδεχομένως η πρόκριση θα κρινόταν στη διαδικασία των πέναλτι;

«Το σκορ από το πρώτο ματς ήταν ρευστό. Υπήρχαν πολλές πιθανότητες να πάμε είτε στην παράταση, είτε στα πέναλτι και ήμασταν όλοι προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο».

-Τι είπατε με τον κ. Μορέιρα πριν από τη διαδικασία των πέναλτι σε μια γωνία του γηπέδου;

«Βασικά μου έδινε οδηγίες για τα πέναλτι. Με τον κ. Μορέιρα είμαστε πάρα πολύ κοντά ως άνθρωποι, κάνουμε πολύ παρέα και έξω από το γήπεδο. Μπορεί να είναι ο προπονητής μου, αλλά έχουμε αναπτύξει μια σχέση πατέρα και γιου. Θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί δουλέψαμε πολύ τις προηγούμενες ημέρες για να είμαστε έτοιμοι. Ήταν αρκετά χρήσιμες οι οδηγίες του και τον ευχαριστώ, όπως θέλω να ευχαριστήσω και τον Ζίβκο (σ.σ. Ζίβκοβιτς) και τον μικρό, τον Ταλιχμανίδη, γιατί και τα δύο παιδιά μόλις ξεκίνησε η διαδικασία των πέναλτι ήταν μαζί μου, προσπάθησαν να με βοηθήσουν».

-Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη;

«Μέχρι εκεί όπου αξίζουμε. Μακάρι να είμαστε καλύτεροι για να περάσουμε και στην επόμενη φάση».

-Ο Αντρέ Βιεϊρίνια και ο κ. Μπότο αφιέρωσαν την πρόκριση στον Ιβάν Σαββίδη. Εσύ που την αφιερώνεις;

«Αρχικά θέλω να αφιερώσω την πρόκριση στους συμπαίκτες μου. Είμαστε όλοι μαζί από την προετοιμασία, δουλεύουμε σκληρά για έχουμε φτάσει εδώ που βρισκόμαστε. Επίσης, την αφιερώνω στα πολύ κοντινά μου πρόσωπα και με στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα, αλλά και στον κόσμο του ΠΑΟΚ, που ήρθε στο γήπεδο μετά από πολύ καιρό το χάρηκε τόσο πολύ, ενώ μας έδωσε δύναμη για να πετύχουμε μια τέτοια επιτυχία».

-Έχεις κατακτήσεις ένα αήττητο πρωτάθλημα, τρία κύπελλα, πέτυχε μεγάλες νίκες, είχε επιτυχίες με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Τώρα ήρθε και μια επιτυχία στην Ευρώπη.

«Η αλήθεια είναι ότι έχω ζήσει πολύ όμορφες στιγμές σ’ αυτά τα 4,5 χρόνια που είμαι στον ΠΑΟΚ. Έχω ζήσει φανταστικά πράγματα και φανταστικές στιγμές και νιώθω όλα αυτά τα χρόνια να χτίζουμε την ομάδα, να τη μεγαλώνουμε μέσα από επιτυχίες και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι ένα κομμάτι αυτής της ομάδας».

-Η Ευρώπη μήπως ήταν ένα απωθημένο;

«Δεν βάζουμε ταβάνι στα όνειρα μας ούτε όμως βλέπουμε ως απωθημένο την Ευρώπη. Θα πάμε μέχρι όπου πάει. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να είμαστε καλά εμείς μέσα στο γήπεδο, να νιώθουμε όμορφα, ενωμένοι, δυνατοί και θα πάμε μέχρι όπου το αξίζουμε…».

-Ο Γιάσμιν Κούρτιτς σε χαρακτήρισε «θρύλο». Εσύ τι λες, πως νιώθει ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης μετά από μια τέτοια μεγάλη βραδιά;

«Καταρχήν, θέλω να ευχαριστήσω τον Γιάσμιν Κούρτιτς για τα καλά του λόγια. Αν έχεις τέτοιους συμπαίκτες, όπως ο Γιάσμιν ή ο Στέφαν (σ.σ. Σβαμπ), ο Αντρέ (σ.σ. Βιεϊρίνια, παίκτες με πολύ καλά χτυπήματα, με βοηθάνε να γίνομαι και εγώ καλύτερος».

@Photo credits: eurokinissi
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα