ΠΑΟΚ: Δεν έχει σημασία ποιος (δεν) παίζει και τι ώρα θα τελειώσει…

ΠΑΟΚ: Δεν έχει σημασία ποιος (δεν) παίζει και τι ώρα θα τελειώσει…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον μεγάλο αγώνα ΠΑΟΚ-Μίντιλαντ, τις παρουσίες και τις απουσίες του Δικεφάλου, μαζί με τις άλλες λεπτομέρειες που κρίνουν τέτοιους… τελικούς.

Αγώνα χωρίς αύριο στη διάρκεια της φετινής σεζόν έδωσε ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Μποχέμιανς. Είχε χάσει το πρώτο, κέρδισε το δεύτερο με σκορ πρόκρισης. Έναν… τελικό έδωσε και με τη Ριέκα. Αν δεν κέρδιζε θα αποκλείονταν. Τα κατάφερε και εκεί με 2-0. Κατά κάποιο τρόπο, το ίδιο κρίσιμα ήταν και τα ευρωπαϊκά ματς του στον όμιλο με Σλόβαν και Λίνκολν. Προκρίθηκε και από εκεί! Τέτοιο παιχνίδι έπαιξε και με την ΑΕΚ πριν 2 εβδομάδες. Θα τελείωνε το κύπελλο αν έμενε εκείνο το 1-0… Όχι! Ο ΠΑΟΚ κέρδισε και εκείνο το παιχνίδι, γι’ αυτό και συνεχίζει στο θεσμό.

Όσα… χωρίς αύριο ματς έδωσε φέτος αυτή η ομάδα του Λουτσέσκου, τα έχει κερδίσει! Έτσι πρέπει να κάνει και απόψε. Το πώς, δεν έχει καμία σημασία…

Τυχαίνει σήμερα να μην παίζει ο Άκπομ. Ο βασικός του φορ μετά τον Ολιβέιρα που επίσης απουσιάζει. Είναι πλήγμα! Απέναντι σε αθλητικές ομάδες που τον πιέζουν ψηλά και καλά-οργανωμένα, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να παίξει το συνδυαστικό του ποδόσφαιρο, γι’ αυτό και στα περασμένα παιχνίδια έψαχνε με μεγάλες μπάλες τον Άκπομ που έβγαινε εκτός περιοχής για να δημιουργήσει και όχι βέβαια να εκτελέσει. Αλήθεια είναι ότι αυτό το σχέδιο απέτυχε. Και στη Δανία, αλλά και στο Χαριλάου! Ο Άγγλος δεν τα κατάφερε, όπως και ο ΠΑΟΚ

Ο Τσόλακ που αναγκαστικά θα αγωνιστεί, είναι παίκτης περιοχής. Πρέπει η ομάδα να «δουλέψει» σωστά ώστε να τον «ταΐσει» εντός των 16 μέτρων. Άλλο ποδόσφαιρο με Άκπομ, άλλο πράγμα με τον Κροάτη! Ο ΠΑΟΚ –κατά βάση- θέλει να παίξει ορθολογικά και να δημιουργήσει για τον επιθετικό του ή γιο αυτούς που θα έρθουν από πίσω στους χώρους που θα ανοίξει ο επιθετικός .Με τις αθλητικές ομάδες δεν τα κατάφερε. Έψαξε με μεγάλες μπάλες τον Άκπομ, αλλά… και πάλι δεν «έπιασε»., αφού στα τελευταία δύο ματς δεν είχε φάσεις.

Άρα… Σήμερα, θέλει-δε θέλει, επιβάλλεται να ψάξει τις συνεργασίες και την ανάπτυξη από γραμμή σε γραμμή και όχι το άμεσο παιχνίδι, αφού ο Τσόλακ δεν μπορεί να βγει από την περιοχή και να προσφέρει δημιουργικά.

Στο Χέρνιγκ την περασμένη εβδομάδα, οι παίκτες του Λουτσέσκου φοβήθηκαν το λάθος. Δεν επιχείρησαν και δεν κατάφεραν να βγάλουν συνδυασμούς, παίζοντας και στα μεσοδιαστήματα. Απόψε, είναι υποχρεωμένοι.

Ο Λουτσέσκου πάντως, όταν διαπίστωσε ότι δεν παίζει ο Άκπομ, φάνηκε πώς αποφάσισε να χρησιμοποιήσει όλες τις προσωπικότητές του. Φάνηκε χθες ότι θα ξεκινήσει με Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Κούρτιτς και Μπίσεσβαρ. Θα «παλέψει» λοιπόν να κερδίσει με τον δικό του τρόπο, με ποδοσφαιρικό «χτίσιμο» επιθέσεων και… για να δούμε τι θα καταφέρει.

Η Μίντιλαντ είναι μία δουλεμένη μηχανή, μέσα από όλα όσα βγάζουν οι αλγόριθμοι του ιδιοκτήτη. Οι νεαροί Δανοί και οι πολλοί Βραζιλιάνοι τρέχουν πολύ, καλύπτουν χώρους, είναι δυνατοί, εκτελούν στημένα με ακρίβεια… χιλιοστών, αλλά δεν είναι και τόσο φοβεροί, ποιοτικοί ή ανίκητοι. Αλίμονο…

Αν και όταν ο ΠΑΟΚ διασπάσει την πρώτη ζώνη πίεσή τους, μπορεί να τους βρει πολύ ανοικτούς κοντά στην περιοχή τους.

Αλλά… πραγματικά, τι αξία έχει μία τέτοια ανάλυση; Ποιος ο λόγος να επιμείνουμε σε όσους δεν παίζουν; Μικρή η σημασία όλων αυτών των λεπτομερειών. Όποιος κι αν ξεκινήσει, όποιος και αν έρθει από τον πάγκο, ό τι και αν συμβεί μέσα στο ματς, ό τι στραβό και αν προκύψει, ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει τον τρόπο για να προκριθεί. Η ομάδα-νικητών του Λουτσέσκου, η ομάδα αυτών των προσωπικοτήτων που έχει κερδίσει δεκάδες μεγάλα ματς και πολλούς τελικούς, μπορεί και πρέπει να βρει τον τρόπο.

Eίτε στα 90 λεπτά, είτε στα 120, είτε αν ξεπεράσουμε κατά πολύ τις 00:00, ο ΠΑΟΚ πρέπει να προκριθεί. Παίζοντας καλά ή παίζοντας χάλια. Παίζοντας σωστά, ή παίζοντας… όπως του βγει. Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι, ειδικά στους τελικούς.

Μέχρι τώρα στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ έκανε τα αυτονόητα. Τώρα ήρθε η ώρα για ένα σημαντικό βήμα. Ας παίξει και μία φορά… μήνα Μάρτιο. Αργότερα και αν απόψε τα καταφέρει, ας επιχειρήσει και την υπέρβαση…

* Ο Ίνγκασον φυσικά και παρέμεινε στον ΠΑΟΚ! Όσοι προέβλεπαν το αντίθετο, ήταν εντελώς άσχετοι. Ο ΠΑΟΚ δεν θα έχανε και δεν θα έκανε ποτέ… δώρο ένα τόσο σημαντικό περιουσιακό του στοιχείο

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.