ΠΑΟΚ - Λίνκολν 2-0: Εκανε του κεφαλιού του και προκρίθηκε! (vids)

ΠΑΟΚ - Λίνκολν 2-0: Εκανε του κεφαλιού του και προκρίθηκε! (vids)

bet365

Με δύο υπέροχες κεφαλιές του Ζίφκοβιτς και του Σβαμπ, αλλά και με καλά μαντάτα από την Κοπεγχάγη (επικράτησε της Σλόβαν), ο ΠΑΟΚ νίκησε στην Τούμπα 2-0 την Λίνκολν και συνεχίζει Ευρωπαϊκά στο Europa Conference League, περιμένοντας την Δευτέρα αντίπαλο.

O Ραζβάν Λουτσέσκου σε μια προσπάθεια να αλλάξει πράγματα προανήγγειλε την παραμονή του αγώνα με τη Λίνκολν, «τρεις ή τέσσερις αλλαγές», κάτι που το έκανε πράξη με την παρουσία στο αρχικό σχήμα των Κρέσπο, Μιχάι και Μουργκ, την ίδια ώρα που οι Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και Φερνάντο Βαρέλα έμειναν στον πάγκο.

Οι παρεμβάσεις του Ρουμάνου τεχνικού επικεντρώθηκαν στο κέντρο της άμυνας, δεδομένης και της απουσίας του τιμωρημένου Μιχαηλίδη, ενώ μεσοεπιθετικά η μοναδική αλλαγή είχε να κάνει με την παρουσία του Τόμας Μουργκ στα δεξιό «φτερό» της επίθεσης.

Αποδοκιμασίες και απρόοπτο με Καντουρί

Ξέραμε ότι η βραδιά θα ήταν δύσκολη, με τον ΠΑΟΚ να προέρχεται από ένα σερί πέντε ανεπιτυχών αποτελεσμάτων. Κι όντως το κλίμα δεν ήταν καθόλου καλό πολύ πριν καν ο Νορβηγός Σάγκι σφυρίξει την έναρξη της αναμέτρησης.

Το ματς δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους «ασπρόμαυρους», καθώς μια μερίδα του κόσμου, κυρίως από το πέταλο της Θύρας 4, αποδοκίμαζε με συνθήματα τους παίκτες στη διάρκεια της καθιερωμένης προθέρμανσης.

Τα κακά μαντάτα για τους «ασπρόμαυρους» ήρθαν με τον τραυματισμό (μυϊκές ενοχλήσεις) του Ομάρ Ελ Καντουρί στο ζέσταμα και την αναγκαστική αλλαγή του με τον Ντάγκλας Αουγκούστο, ο οποίος προερχόταν, επίσης, από τραυματισμό και δεν ήταν έτοιμος 100% για να αγωνιστεί από την αρχή του ματς.

Το… διπλό 1-0 τον έστελνε στα νοκ άουτ

Στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν έβρισκαν τρόπο να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της Λίνκολν. Μια συνθήκη που γνώριζαν εκ των προτέρων ότι θα είχαν να αντιμετωπίσουν μέχρι να φτάσουν στο πρώτο γκολ. Κι αυτό έγινε στο 17’ από ποιον άλλον, τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος άνοιξε το σκορ (1-0) από την σέντρα του Σίντκλεϊ, όχι με τον συνηθισμένο τρόπο, αλλά με μια εξαιρετική κεφαλιά στη γωνία του Κόλινγκ.

Ο τερματοφύλακας της Λίνκολν κράτησε το 1-0 με τις αποκρούσεις στα σουτ που επιχείρησαν μέσα από τη μεγάλη περιοχή Μουργκ και Αουγκούστο, την ώρα που τα καλά μαντάτα ερχόταν από τη Δανία και το γκολ της Κοπεγχάγης επί της Σλόβαν.

Ηρέμησε με το 2-0 σε Τούμπα και Κοπεγχάγη

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος γνωρίζοντας ότι έπρεπε να πετύχει άλλα δυο γκολ, για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Και μπορεί να τον πρόλαβε η… Κοπεγχάγη, που πέτυχε πρώτη το 2-0 επί της Σλόβαν, όμως έφτασε κι αυτός στο δεύτερο τέρμα με δημιουργό τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς και σκόρερ με καρφωτή κεφαλιά στο 55ο λεπτό τον Στέφαν Σβαμπ.

Με τα αποτελέσματα σε Τούμπα και σε Κοπεγχάγη στο 2-0 το ζητούμενο για τον Λουτσέσκου ήταν η διαχείριση της αναμέτρησης και της κατάστασης των επιβαρυμένων ποδοσφαιριστών του από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι και ο Τέιλορ και ο Σβαμπ αποχώρησαν με ενοχλήσεις, με τις αλλαγές του Ρουμάνου προπονητή να φέρνουν στο γήπεδο το νέο αίμα της ομάδας, τον Λύρατζη και τον Τσιγγάρα στην επανεμφάνισή του (ήταν η πρώτη φετινή συμμετοχή) με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

Ο «Δικέφαλος» κέρδισε, προκρίθηκε, έφτιαξε εν μέρη τη ψυχολογία του, αλλά έδειξε και στο αποψινό παιχνίδι ότι δεν είναι καλά. Στο πνευματικό κομμάτι, που τόσο πολύ έχει μιλήσει ο προπονητής του, παραμένει το πρόβλημα. Ενδεικτική η χαμένη ευκαιρία του Μπίσεσβαρ στο 87ο λεπτό. Με τον Σουριναμέζο να τα κάνει όλα σωστά, αλλά με το που βρέθηκε φάτσα με την εστία σούταρε στην… Αγία Βαρβάρα, που βρίσκεται πίσω από τη Θύρα 4.

MVP: Ποιος άλλος; Μα, φυσικά, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς! Και γκολ και ασίστ και πάθος και ένταση. Πραγματικός ηγέτης. Από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Στέφαν Σβαμπ εκτός από το γκολ ήταν από τους λίγους παίκτες που προσπαθούσαν να παίξουν από τον άξονα και να βάλουν πίεση στην αντίπαλη άμυνα. Πολύ καλή εμφάνιση και δεύτερη σερί ασίστ από τον Σίντκλεϊ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ντάγκλας Αουγκούστο μπήκε ανέτοιμος και δεν μπόρεσε να βοηθήσει.

Η «ΓΚΑΦΑ»: Στο 43’ ο Τόμας Μουργκ βρέθηκε φάτσα με το τέρμα, αλλά όχι μόνο δεν έκανε το σουτ, αλλά έχασε την ισορροπία του και βρέθηκε στο χορτάρι…

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Ο άπειρος Νορβηγός, Ρόιτ Σάγκι, έχασε αρκετές φάσεις στην προσπάθεια του να μη σφυρίξει αρκετά και να μην επηρεάσει το ρυθμό της αναμέτρησης.

ΤΟ «ΤΑΜΕΙΟ» ΤΟΥ GAZZETTA: Ένα μεγάλο βάρος έφυγε από τις πλάτες των παικτών του ΠΑΟΚ, που κέρδισαν ως όφειλαν τη Λίνκολν και σε συνδυασμό με την ήττα της Σλόβαν στην Κοπεγχάγη, πήραν το εισιτήριο για τα νοκ άουτ παιχνίδια του Φεβρουαρίου και θα συνεχίσουν στην Ευρώπη (μετά από πέντε χρόνια) το νέο Έτος.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ (61’ Λύρατζης), Μιχάι, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (74’ Τσιγγάρας), Κούρτιτς, Μουργκ, Αουγκούστο (68’ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (68’ Άκπομ).

Λίνκολν (Μάικ Μακέλβι): Κόλινγκ, Σέρτζεντ, Τσιπολίνα, Μπ. Λόπες, Τοσκάνο, Ρόναν (72’ Καραγιέρο), Γιαχάγια, Ανιόν, Μπρίτο (78’ Αράιζα), Γουόκερ (65’ Οκράν), Κίκε Γκόμεθ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα